Estetika

BOTOX ALI BOTULINSKI TOKSIN

DNEVI BOTOXA V SKIN DERMATOLOGIJI! Ob določenih dnevih botoxa Vam nudimo 30 % popusta na pakete glajenja gubic. Več preberite spodaj.

Ste že slišali, da botoks izboljša razpoloženje? Pa ne le zaradi izboljšane samopodobe ob boljšem izgledu, ampak tudi zaradi sporoščanja mišic s katerimi sicer na obrazu izražamo skrb in jezo. V kolikor teh negativnih čustev več ne moremo izraziti se počutimo bolje razpoloženi.

Ali vsi na skrivaj prejemajo botoks?
Vsako leto sto tisoč žensk in moških po svetu obišče svojega dermatologa, saj si želijo obraza brez gub na čelu in okoli oči. Tako prejmejo botox. O njem krožijo številne neresnice, zato smo se odločili odgovoriti na najpogostejša vprašanja in zapisali še izjavo ene izmed naših pacientk. Da se znebimo tabujev, ki so povsod okoli nas.

Naročite se

Se bi želeli znebiti drobnih gubic med obrvmi in ob očeh? 

Se počutiti mlajši?

 

Zmanjševanje gub z botoxom.
 Zmanjševanje gub z botoxom

DNEVI BOTOXA V ESTETIKI SKIN dne 19.06., 11.07., 18.07. in 30.07. 2019

Ob dnevih botoxa Vam nudimo 30 % popusta na pakete glajenja gubic. Prijavite se na spletnem obrazcu ali nas pokličite na tel.št. 059 33 99 33 ali 031 446 999 in dogovorili se bomo za termin.

Paket glajenja gubic z botoxom: dve regiji (med obrvmi+okrog oči ali med obrvmi+čelo ali čelo+okrog oči) cena s popustom 192,5 eur.

Paket glajenja gubic z botoxom vse tri regije (okrog oči, čelo, med obrvmi): cena s popustom 231 eur.

Z botoksom dosežemo selektivno sprostitev tistih mišic, ki največ prispevajo k nastanku gub na čelu in ob očeh. Tako dosežemo, da se drobne gubice zgladijo

 Za botoksom je več kot 25 let uspešne uporabe ter več milijonov zadovoljnih uporabnikov. Naj vas tistih nekaj, ki so z odmerki pretiravali in ste opazili njihov nenavaden izgled ne prestraši. Pri veliki večini pacientov okolica sploh ne opazi, da uporabljajo botoks, sami pa so zadovoljni, saj gubic na obrazu ni več oz. so se znatno zmanjšale.

Da boste s katerim koli estetskim posegom zadovoljni, je potreben temeljit pogovor z dermatologom, ki je zanje specializiran. Le-ta vam bo lahko individualno najlažje svetoval, katere terapije so za vas najbolj primerne.

 

 

 

 

botox
botoks

Kdaj naj prvič obiščem dermatologa?

Pri ženskah se okoli 25 ali najkasneje 30 leta pričnejo pojavljati drobne gubice med obrvmi in okrog oči in to so regije, kjer se botox največkrat uporablja. Takrat je optimalni čas za prvo terapijo z botoksom, saj bodo drobne gubice popolnoma izginile. V kolikor boste botox redno uporabljali boste brez teh gubic še dolgo v starost.

Kaj je botox?

Gre za substanco, ki zaustavlja živčne signale, ki mišicam naročajo, da se krčijo. Mišica se navkljub temu še vedno lahko krči, vendar z nekoliko manjšo močjo, posledica tega pa je manjša vidnost gubic. Pripeti se torej selektivna sprostitev tistih mišic, ki gubice povzročajo. Botoks s pomočjo drobne igle apliciramo v podkožje ali mišico.

Več na BLOGU ter v PRISPEVKU

 

CENIK

Mediji o nas

Ali veste kako do naravno pomlajenega videza? Ste že slišali za BABY BOTOX? Več TUKAJ.

 

Ali je botoks še vedno tabu?
SKIN dermatologinja Katja Gorenšek Ul, dr.med. je vse skrivnosti o botoxu razkrila v intervjuju za oktobersko številko revije Grazia. Več TUKAJ.

Botox

Galerija

Poseg opravi specialist dermatolog

Pred posegom opravimo analizo obraza in podamo nasvet za optimalen rezultat

15 minutni poseg

Naraven izgled brez gubic

Pogosta vprašanja

V družbi je negativno mnenje o estetskih posegih posledica videza nekaterih javno znanih oseb, ki so z estetskimi posegi v svoje telo pretiravali. Normalne količine botoxa ne povzročajo negibnosti čela in nezmožnost izražanja čustev s pomočjo obrazne mimike. Še manj pa ima botoks opraviti s povečanjem ustnic. Botoks se namreč nikoli ne aplicira v ustnice z namenom povečanja njihovega volumna, ampak se v estetiki večinoma uporablja za zmanjševanje gubic na čelu, med obrvmi in okoli oči. Za oblikovanje ali povečevanje ustnic se uporabljajo dermalna polnila ali t. i. filerji s hialuronsko kislino.
V Sloveniji lahko botox aplicirajo le zdravniki z licenco Zdravniške zbornice. Zaradi dobrega poznavanja estetike obraza je še posebej priporočljivo izbrati dermatologa, ki vam bo svetoval tudi o drugih eventualnih terapijah, ki bi bile ustrezne za vas (npr. odstranitev motečih izrastkov na obrazu, o izbiri prave kozmetike za vašo kožo, o izbiri ustreznega pilinga, zdravljenju žilic ali rdečine na obrazu itd.). Vsi dermatologi se sicer ne ukvarjajo z estetiko, nekateri pa smo za to posebej specializirani. V tovrstno izobraževanje je vloženo ogromno časa in denarja, kar velja tudi za naše SKIN specialiste. Več o nas in našem delu preberite na www.skin-dermatologija.si/o-nas.
Raziskave na tem področju dokazujejo ravno nasprotno - botox ohranja konstanten učinek tudi pri dolgotrajni uporabi.
Eden od stranskih učinkov je težje odpiranje zgornje veke, kar se zgodi v primeru, da se botoks razširi od mesta injiciranja navzdol proti mišici, ki je odgovorna za dvig zgornje veke. Zdravniki, ki obvladajo apliciranje botoksa, imajo tehniko prilagojeno tako, da se opisano zgodi le izjemoma. Tudi ta stranski učinek je prehodnega značaja in praviloma izzveni v nekaj tednih. O vseh stranskih učinkih se boste pred opravljeno terapijo pogovorili z dermatologom.
V večini primerov traja od tri do štiri mesece. Trajanje pogojuje tudi vaš življenjski slog (izpostavljenost soncu, kajenje ipd.).
Večina naših pacientk ga ocenjuje kot manj boleč postopek od voskanja ali puljenja dlak.
Prisotna je izredno majhna količina toksina (nevrotoksina), ki ga izdeluje bakterija Clostridium botulinum. Toksin se imenuje botulinski toksin, količina pa je tako majhna, da se meri v nanogramih. Botulinski toksin lahko sicer povzroči bolezen, imenovano botulizem, vendar le z aplikacijo izjemno velikih odmerkov. V estetiki uporabljamo izredno majhne količine, nasploh pa je sicer v rabi že desetletja, tekom katerih se je izkazal kot varna substanca za medicinsko uporabo. Botulinski toksin je registracijo FDA (Food and Drug administration) prejel v letu 1989, takrat za zdravljenje motenj očesnih mišic, registracijo za zmanjševanje gubic med obrvmi pa ima vse od leta 2002.
Odgovor je ne. Gubice se po aplikaciji botoksa zmanjšajo in nato po nekaj mesecih preidejo na stanje pred posegom. Če se ne boste odločili za ponovno aplikacijo, bo stanje po nekaj mesecih enako, kot je bilo pred prvim posegom.
Zamrznjen videz ni norma, ki bi sledila aplikaciji botoksa. Običajno se tovrstna posledica zgodi pri aplikaciji prevelikih količin (v večini primerov na željo stranke).
Botoks se ne uporablja le za zmanjševanje gubic, pogosto ga apliciramo tudi v pazduhe, saj zmanjšuje delovanje žlez znojnic in tako učinkuje zoper pretirano potenje. Učinek traja od sedem do osem mesecev. Uporablja pa se tudi za zdravljenje migren, škiljenja, motoričnih motenj in gibalnih motenj, kot je spastičnost.
Učinek ni viden takoj, pogosto je potrebnih približno sedem dni, da začne aplicirana količina delovati.

Mnenja naših uporabnikov

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

059 33 99 33

031 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


Ime in priimek *

E-pošta *

Telefon *

Vaše sporočilo