skin dermatologija uvodna

NOV, FRAKCIONIRAN CO2 LASER

Frakcioniran CO2 laser je nova tehnologija laserja, ki jo dermatologi uporabljamo za zmanjšanje brazgotin po aknah, gub, gubic in drugih nepravilnosti kože. Je neinvazivna terapija, ki uporabi laser, da odstrani zunanje plasti poškodovane kože. Na tem mestu pride do obnavljanja kože in nastanka nove plasti kože, kjer so nepravilnosti manj izražene. Terapija pa ob tem tudi spodbudi naše telo k aktivaciji obnavljanja in tvorbi novega kolagena.

Naročite se

Frakcioniran CO2 laser uporabljamo za izboljšanje različnih problemov na koži, kot so:

 • gubice in gube
 • brazgotine po aknah
 • povečane pore (predvsem okrog nosu)
 • gubice okrog oči
 • starostne pege- solarni lentigi
 • poškodbe kože zaradi prevelikega izpostavljanja soncu
 • neenakomerna tekstura kože

Terapije se večinoma izvajajo na obrazu.

 

Kako poteka terapija?

Pred posegom se na mesto terapije nanese krema lokalnega anestetika. To kremo pustimo delovati 40-60 min. Sam poseg traja 30-60 minut, odvisno od tega na kakšni površini se poseg izvaja. Kako izgleda sam poseg si lahko ogledate v videu spodaj.

Laser uporablja kratke pulze energije v določenem vzorcu, ki odstrani tanko, vrhnjo plast poškodovane kože. Pulz odstrani le točke kože, vmes ostane zdrava koža, zato je celjenje po terapiji hitrejše v primerjavi s starejšimi CO2 laserji.

Po odstranitvi mrtvih celic, terapija aktivira številne mikrotermalne cone, ki segajo globlje v kožo. Preko tega stimulira naravno celjenje in vzpodbudi vaš organizem k obnavljanju poškodovane kože. Na ta način aktivira večjo izdelavo kolagena in tako nadomesti stare, poškodovane celice z lepšo in bolj gladko kožo.

 

Kaj moram vedeti pred terapijo?

Pred terapijo se vsaj 2 tedna ne smete izpostavljati sončnim žarkom, prav tako ne smete jemati določenih zdravil. Zato pred terapijo vedno opravite posvet z dermatologom, ki vam svetuje ali ste ustrezen kandidat za terapijo, vam pove kakšne rezultate lahko pričakujete in česa se morate izogibati pred in po terapiji.

 

Galerija

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo