Skin dermatologija 24112017 3858

POMLAJEVANJE VRATU

POMLAJEVANJE VRATU

Tudi v kolikor vzdržujete mladosten videz obraza, bo Vašo starost izdal videz vratu. Vrat je namreč predel, ki je poleg obraza vedno na očeh.
Veliko ljudi se v starejših letih sooča z gubami in slabšo kvaliteto kože v področju vratu. Vrat je regija, ki je vedno vidna, zato ob pomlajevanju obraza ponavadi želimo izboljšati tudi stanje kože vratu. Prvi sloj pod površino kože imenovan dermis vsebuje hialuronsko kislino ter elastin in kolagen, pod njim pa se nahaja maščobno tkivo. Spremembe telesne teže, staranje in izpostavljanje soncu povzročijo izgubo hialuronske kisline, razpad elastičnega tkiva in kolagena, ter zadebelitev moči mišic vratu zato koža izgubi svoj sijaj, pojavijo se drobne gubice in večje prečne gube od čeljustne linije do prsnega koša.

Naročite se

KAKŠNE SO NE-KIRURŠKE MOŽNOSTI POMLAJEVANJA VRATU?

Za pomlajevanje vratu uporabljamo različne tehnike. V kolikor želimo vplivati na vse vzroke starejšega izgleda kože vratu je potrebno te metode kombinirati. Uporabljamo lahko radiofrekvenčni aparat- eMatrix, lahko dermalne filerje oz polnila s hialuronsko kislino ali naredimo “Nefretet neck lift”.

Pomlajevanje vratu je kompleksno, zato morate za izvedbo poiskati zdravnika, ki se z estetiko posebej ukvarja in ima izkušnje s pomlajevanjem vratu. Za najlepše rezultate je potreben individualen pristop in kombinacija različnih tehnik. V SKIN estetski kliniki se z estetiko posebej ukvarja tim zdravnikov, ki se redno izobražuje na delavnicah in kongresih v tujini, kamor pa naše zdravnike vabijo tudi kot predavatelje, da drugim zdravnikom predajajo svoje znanje.

POMLAJEVANJE VRATU S POMOČJO RADIOFREKVENCE

Kontrolirana radiofrekvenčna energija se v estetetski medicini uporablja za pregrevanje podkožja, kar povzroči zmanjšanje gubic in zmanjšuje vidne znake staranja kože. Ob pregrevanju tkiva prihaja do produkcije novega elastina in kolagena v dermisu, zato pride do kontrakcije podkožnega tkiva in tako do zmanjšanja gubic. Koža izgleda bolj gladka.

Ta metoda se lahko uporablja pri vseh tipih kože, poseg traja od 30-45 minut. Po posegu ostane na koži rdečina in blaga oteklina, ki se zmanjšuje naslednje 3 dni.

Gre za metodo, ki v kolikor se redno uporablja, vzdržuje stanje kože in zmanjšuje učinke staranja.

“NEFRITIT LIFT” vratu

Že skoraj 700 let je Nefritit inspiracija ženskam, ki želijo “labodji” vrat oziroma mladosten videz vratu.

Glavno mišico vratu imenujemo platizma in ta ima ključno vlogo pri videzu vratu ob staranju. V starosti le ta postaja močnejša, zato je pod kožo bolj vidna in kar opazimo kot prečne gube na vratu od linije čeljusti do prsnega koša. Pri Nefritit liftu gre za metodo kjer apliciramo majhne količine aktivne učinkovine v mišico vratu, zato pride do zmanjšanja moči te mišice, ki sicer vleče kožo navzdol od čeljusti proti prsnemu košu. Aktivna učinkovina tako povzroči kontrolirano relaksacijo mišic vratu. Ker je mišica bolj sproščena, se gube na vratu zmanjšajo. Vidna je lepša linija čeljusti. Gre za čisto drugačno delovanje kot je delovanje radiofrekvenčnih aparatov, zato je te postopke za najboljši rezultat priporočljivo kombinirati.

Poseg traja od 15-30 minut. Rezultate boste videli po 10-14 dneh. Učinek je viden do 4 mesece.

estetska klinika
POMLAJEVANJE VRATU

DERMALNA POLNILA

Ob staranju koža vratu izgublja svojo mladostno prožnost in vlago, saj se izgublja hialuronska kislina v podkožju. Zato v pomlajevanju vratu uspešno uporabljamo tudi dermalna polnila s hialuronsko kislino, ki povzročijo dodatno vlaženje kože in nadomeščajo hialuronsko kislino, ki se med staranjem sicer izgublja. Videz kože je zato bolj sijoč, drobne gubice izginejo.

Pred posegom se v naši kliniki pogovorite z zdravnikom, ki Vam individualno svetuje katera metoda je za Vas najbolj primerna glede na Vašo starost, globino gubic ter tip kože na vratu. Vedno Vam svetujemo tudi glede uporabe ustrezne kozmetike ter redne uporabe kreme za zaščito pred soncem.

Naročite se na estetski posvet v SKIN estetski kliniki in izvedeli boste vse možnosti o pomlajevanju vratu za Vas individualno.

Pogosta vprašanja

Gre za izraz, ki so ga skovali zdravniki v tujini in opisuje skrajšanje mišic vratu in zato vlek čeljustne linije navzdol, kar povzroči pojav prečnih gub na vratu in povdarjenega podbradka,. Nastal naj bi zaradi pogostega gledanja navzdol na prenosnik, iPad ali mobilni telefon.
Tudi tisti, ki si želijo zadržati znake staranja s pogosto vadbo, morajo vedeti da ob vadbi mišic trebušne stene- ob delanju trebušnjakov, pridobiva na moči tudi mišica vratu. Gre za mišico, ki jo imenjujemo platizma in sega od prsnega koša do linije čeljusti. V procesu staranja se ta mišica razgradi v več segmentov, ki izgledajo kot posamezne vrvice od prsnega koša proti čeljusti, kar lahko povzroči izgled “puranjega vratu”. V kolikor uporabljate ob delanju trebušnjakov tudi mišice vratu namesto le mišic trebušne stene, lahko povzročite še bolj izrazito moč teh mišic in tako pojav bolj izrazitih gub vratu.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo