Dermalna polnila

DERMALNA POLNILA (FILERJI) – HIALURONSKA KISLINA

Gledamo z očmi, vidimo z možgani
Enaki proporci veljajo za lepe že stoletja – lep obraz je ovalne oblike in tako za idealne proporce velja, da je razdalja od lasne linije do baze nosu enaka razdalji od baze do konca nosu in ta razdalja je enaka razdalji med spodnjim robom nosu in koncem brade. Idealni proporci niso več zgolj ideal. Z dermalnimi polnili ali filerji s hialuronsko kislino – naravno snovjo, ki je prisotna v koži – lahko ne samo pomladimo obraz, ampak ga tudi oblikujemo. SKIN center, sodobni medicinski center za dermatologijo in estetiko, združuje vrhunsko znanje specialistov dermatologov v skrbi za vašo lepoto na znotraj in zunaj.

Naročite se

Dermalna polnila (filerji) - hialuronska kislina.
Dermalna polnila (filerji) – hialuronska kislina.

Manj izrazite gubice, nežnejši videz.

Vsi ljudje se zavedamo procesa staranja in prav tako bi ga večina želela upočasniti. Pri ženskah s posegi za ohranjanje mladostnega videza pričnemo optimalno okoli 30. leta starosti. Za ohranjanje mladostnega videza in glajenje gub svetujemo drobna nadomeščanja volumna na točno določenih mestih, kjer se ta naravno izgublja. Značilnost sodobnega pristopa v estetski medicini je, da se dermalna polnila (filerji) aplicirajo na točno določena mesta, glede na individualne značilnosti obraza. Uporabimo majhne količine hialuronske kisline, kar zgladi gubice in omogoči ljudem da izgledajo dobro, zdravo in spočito. V Skin dermatologiji smo se poslužujemo najsodobnejših tehnik pomlajevanja, saj želimo omogočiti ljudem ne samo glajenje gub, temveč da izgledajo mlajši, ter da njihov izgled ohrani naravne individualne poteze. Brez pretiranega, nenaravnega videza. Z rednimi posegi si želimo, da obraz ohranja zadovoljen in sijoč videz še naprej.

hialuronska kislina
dermalni filer

Med Slovenkami prevladujejo bolj okrogli obrazi, pri večini je dolžina brade prekratka, kar rešujejo dermalna polnila s hialuronsko kislino, saj z njimi podaljšamo brado in ustvarimo lepšo ovalno obliko obraza. Poskrbimo za izrazitejše ličnice, zmanjšamo podočnjake, vizualno zožimo nos ali dvignemo obrvi. Ob tem pa dosežemo tudi glajenje gub.

hialuronska kislina
dermalno polnilo

 

V estetski kliniki SKIN si vzamemo čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj. Vašemu obrazu prilagodimo različne tehnike injiciranja dermalna polnila v dermis ali podkožno mišičevje. Aplikacija je hitra, izboljšanje pa je opazno takoj.

 

CENIK

Mediji o nas

NOV članek v avgustovski in septembrski številki revije GRAZIA, 2020.  SKIN dermatologinja Katja Gorenšek Ul, dr.med. je spregovorila o dermalnih polnilih s hialuronsko kislino.

 

 

dr. Katja Gorenšek

INTERVJU S SKIN ESTETSKO DERMATOLOGINJO Katja Gorenšek, dr.med. TUKAJ

Katja Gorenšek
Estetski dermatolog

 

NOV intervju v aprilski številki revije STORY. Kaj SKIN dermatologa Katja in Samo Gorenšek menita o lepoti, estetskih posegih, kako doseči naraven vendar mladosten videz s pomočjo estetskih posegov in še več…ČLANEK STORY

estetski dermatolog
Katja Gorenšek
Samo Gorenšek

Intervju v reviji GRAZIA, januar 2019

Intervju Story
Samo Gorenšek
Katja Gorenšek
Katja Gorenšek
dr Gorenšek

 

Intervju z njima v februarski štebvilki revije Grazia. Več na:  http://www.grazia.si/kaj-je-lepota/

Intervju z dr. Samom Gorenškom in dr. Rajem Acquillo.
Intervju z dr. Samom Gorenškom in dr. Rajem Acquillo

 

 

 

 

Intervju z dr. Samo Gorenškom ter dr. Raj Acquillo si boste lahko prebrali v decembrski številke revije Elle.

 

 

 

 

 

 

 

SKIN dermatologinja Katja Gorenšek Ul,dr.med. je za revijo Fashion Avenue opisala nove metode pomlajevanja. Vizija SKIN  centra je vrhunsko znanje, ki je posledica nenehnega izobraževanja v tujini in uporaba le najsodobnejših tehnik pomlajevanja, ki ne želi ustvariti novih oblik, temveč le izraziti individualne poteze obraza in poudariti svež in mladosten videz. Brez pretiranega, nenaravnega videza.

 

SKIN dermatologinja Katja Gorenšek Ul, dr.med. je za revijo Moj doktor spregovorila o novostih v pomlajevanju ter o vlogi hialuronske kisline.

Ženske si želimo predvsem naravnega in spočitega videza ter sijoče kože, kar je sedaj z novimi tehnikami pomlajevanja omogočeno tudi v SKIN centru v Ljubljani.

Več v članku.

 

Za vodilno informativno oddajo Vizita, 24 UR, ki poroča o medicinskih novostih in osvešča o novih tehnikah zdravljenja, smo spregovorili tudi strokovnjaki SKIN centra in gostujoči vrhunski strokovnjak dr. Raj Acquilla. Z vami smo delili naše mnenje o normah dobrega estetskega posega in novostih, ki z majhnimi potezami dovoljujejo ohranjanje mladostnega videza. VIDEO TUKAJ.

Galerija

Skin ikona 1

Poseg opravi specialist dermatolog

Skin ikona 4

Analiza vašega obraza glede na idealne proporce

Skin ikona 3

Kratkotrajni poseg

Skin ikona 6

Dermalna polnila že vsebujejo sredstvo za zmanjševanje bolečine

Pogosta vprašanja

Pri ženskah okoli 30. leta pridejo na vrsto posegi za ohranjanje mladostnega videza. V tem starostnem obdobju se namreč začnejo pojavljati prve gubice na čelu in ob očeh, priča smo prvemu izgubljanju volumna ter pojavu občutka utrujenega, žalostnega ali jeznega videza obraza. To je optimalni čas za začetek s posegi ohranjanja mladostnega videza, saj gubice in volumske spremembe obraza še niso pretirano izražene in se dajo v večini primerov omiliti z minimalnimi posegi. Z rednimi posegi si želimo, da obraz ohranja zadovoljen in sijoč videz še naprej.
Dermalna polnila ali filerji so zasnovana na podlagi hialuronske kisline, naravne snovi, ki je prisotna v koži. Tvorijo jo človeške celice, vendar se njena količina z leti zmanjšuje, zato se na obrazu pokažejo gubice. Hialuronska kislina nase veže vodo, absorbira pa jo precej več, kot je njena lastna teža. Je ključnega pomena pri številnih procesih, spodbuja celično delitev in prispeva k elastičnosti kože.
Pred posegom se pogovorite z zdravnikom, ki bo poseg opravil. Zdravnik Vam svetuje individualno, glede na Vaš obraz, kje bi bilo potrebno aplicirati hialuronsko polnilo (filer) in kakšne rezultate lahko dosežete. Ob tem se pogovorite tudi o vaših željah in vprašanjih. Dermalna polnila ali filerji se aplicirajo pod kožo z drobno iglico, kakovostna dermalna polnila že vsebujejo anestetik, ki zmanjša bolečino. Bolečina se čuti le ob vbodu igle, takoj nato popusti, saj prične delovati sredstvo proti bolečinam, ki se nahaja v dermalnem polnilu.
Če se ženske odločijo za estetske posege po 60. letu starosti, so ti posegi bolj kompleksni, saj so gubice že globlje in porazdeljene po celotnem obrazu. Takrat je ponavadi potrebno nadomestiti večje izgube volumna obraza in le to kombinitati z drugimi posegi za obnovo kože in podkožja.
Dermalna polnila (filerji) se uporabljajo za oblikovanje ali povečavo ustnic, za oblikovanje lic, zmanjševanje gub okrog ust in na bradi. Poleg tega se uporabljajo tudi za vizualno zoženje nosu, podaljšanje ali oblikovanje brade, zmanjšanje podočnjakov, dvig obrvi in drugo. Pri nas uporabljamo vrhunska polnila, ki sodijo med najkakovostnejša polnila na svetovnem trgu.
SKIN specialist dr. Samo Gorenšek, ki se ukvarja s posegi apliciranja dermalnih polnil, je svoje znanje pridobival na številnih izobraževanjih: American Academy of Aesthetic Medicine Course (London, UK), Facial Anatomy Teaching – The Royal College of Surgeons-London (London, UK), The Management of Non-Surgical Complications Through Anatomy – The Royal College of Surgeons-London (London, UK), KT Training – Dermal Filer Training -Harley Street London, KT Training – botulinski toksin- Harley Street London, Code for Practice Toulouse (Francija). Na SKIN kliniki v Ljubljani sta nas obiskala in pod njunim mentorstvom je Samo Gorenšek,dr.med., specialist dermatovenerolog pridobil številne dragocene izkušnje: dr. Dalvi Humzah, plastični kirurg (Velika Britanija) in dr. Raj Acquilla, dermatolog (Velika Britanija). Dr. Acquilla optravlja estetske posege za številne svetovno znane zvezdnice, ob tem pa uči dobre tehnike apliciranja dermalnih polnil zdravnike po vsem svetu. Predvsem je značilnost njegove tehnike aplikacija dermalnih polnil (filerjev) na točno določena mesta in z majhnimi količinami hialuronske kisline zgladiti gubice in omogočiti ljudem da izgledajo dobro, zdravo in spočito. Brez pretiranega, nenaravnega videza.

Mnenja naših uporabnikov

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo