shutterstock 161365406

PODOČNJAKI

V kolikor ste že poskusili z dodatnimi urami spanca, zdravo dieto in kremami za odpravljanje podočnjakov, vendar podočnjaki še vedno ostajajo, je morda čas da razmislite o terapiji za podočnjake. Večinoma se za to uporabljajo dermalna polnila (filerji) s hialuronsko kislino.

Naročite se

O terapiji podočnjakov v naši kliniki je lepotna urednica Grazie Katarina Bajt v članku zapisala: ” Spoznala sem, da je ključ nevidnega (op. urednica si ne želi izumetničenega videza) posega v pravem strokovnjaku, ki ima estetske standardne v smeri naravnega videza. V tem pogledu so me, čeprav sem tja prišla res polna dvomov prepričali v Estetiki Skin. Samo Gorenšek,dr.med., spec. dermatolog, mi je na nekaj posvetih pred dokončno odločitvijo dal zaupanja vreden vtis in dovolj izčrpnih informacij, da sem se prepustila iglam. Pri odpravljanju podočnjakov se ne uporablja botox, ampak dermalna hialuronska polnila, učinek pa je viden takoj, že ob posegu. Težko opišem srečo, ko sem se zagledala brez podočnjakov! Tisti dan se kljub rdečici in malce razdraženi koži brez ličil nisem mogla nehati gledati v ogledalo. Naslednji dan zjutraj sem bila kot otrok, ki najprej teče k novoletni smrečici preveriti, ali je pod njo kaj daril: pogled v ogledalo me je nasmejal, saj podočnjakov res ni bilo! Ne vem, kako sem lahko tako dolgo zaradi prepričanja in predsodkov vztrajala z nadlogo, ki me je tako motila! Prepričana sem, da nas glede polnil in botoxa (prvi nadomešča primanjkljaj volumna, drugi pa gladi gubice) omejuje veliko napačnih prepričanj in predsodkov. Spoznala sem, da v rokah pravega strokovnjaka ne tvegamo ponesrečenih in nenaravnih končnih učinkov.”

 

Podočnjaki nastanejo občasno pri vseh ljudeh, in sicer po neprespani noči ali po obilici dela ali stresa. Ob staranju postajajo pri nekaterih ljudeh podočnjaki vedno bolj vidni in ne izginejo tudi kljub veliko počitka in zdravi prehrani. Takrat je čas za razmislek o terapiji podočnjakov.

Podočnjaki kažejo na utrujenost, zato imajo starejši ljudje predvsem na delovnem mestu občutek, da jih okolica dojema kot bolj utrujene in manj operativne. Ob soočenju s prihodom mlajše generacije na delovno mesto se ta občutek še stopnjuje. Takrat se veliko ljudi, tako moških kot žensk, odloči za terapijo podočnjakov.

Najpogostejši vzrok nastanka podočnjakov je izguba v volumna maščobnega tkiva na obrazu v predelu zgornjega dela lic, torej točno pod podočnjaki. Maščobno tkivo je sicer normalno prisotno po celotnem obrazu in daje obrazu polnost in obliko. Ob staranju se volumen maščobnega tkiva na obrazu zmanjšuje, ob tem pa se tudi pomika navdol. To se bolj aktivno dogaja na zgornjem delu lic, zato nastane udrtina takoj pod podočnjaki, kar daje podočnjakom povdarjeno obliko- obliko vrečke, ki se boči nad lici.

Dermalna polnila ali filerji s hialuronsko kislino so tipična nekirurška terapija za podočnjake. Dermalna polnila ali filerji so geli, sestavljeni iz hialuronske kisline. Hialuronska kislina je sicer normalna komponenta podkožja in je naravno prisotna v koži. njena naloga je vzdrževanje strukture podkožja in hidracije tkiva.

Pri ljudeh pri katerih pride do podočnjakov zaradi izgube volumna v zgornjem delu lic, lahko dermalna polnila s hialuronsko kislino obnovijo gladek prehod med podočnjaki in lici in tako izpolnijo gubo, ki sicer povdari izgled podočnjakov.

 

Mediji o nas

Članek Grazia
Samo Gorenšek, dr.med.
Podočnjaki članek
Samo Gorenšek,dr.med.

Pogosta vprašanja

Poseg traja od 30-45 minut.
Dermalno polnilo v tem predelu drži do 6 mesecev.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo