shutterstock 46831018

MEZOTERAPIJA

Mezoterapijo imenujemo tudi biorevitalizacija, gre za tehniko ki se uporablja za pomlajevanje kože s pomočjo drobnih injekcij multivitaminskih pripravkov v podkožje.
Začetnik mezoterapije je dr. Michel Pistor, ki je s temi terapijami pričel že leta 1952. Ideja mezoterapije je, da s pomočjo drobnih aplikacij vitaminov in mineralov v kožo, izboljšamo videz kože in zmanjšamo težave zaradi katerih prihaja ob staranju kože. Koža je tako videti bolj mladostna in sijoča.

Naročite se

V naši estetski ambulanti SKIN za mezoterapijo uporabljamo kombinacijo hialuronske kisline in večih vitaminov in mineralov. Med terapijo se s pomočjo drobnih injekcij v kožo aplicirajo drobne količine mešanice hialuronske kisline in vitaminov ter mineralov.

Ob staranju se namreč količina hialuronske kisline v koži zmanjšuje, zato koža postane bolj suha in pojavijo se drobne gubice. Vloga hialuronske kisline je, da izboljša hidracijo kože ter zmanjša izgubljanje lastne vode v koži, zato je koža videti bolj napeta in sijoča. S pomočjo mezoterapije tudi nadomeščamo hialuronsko kislino, ki se med staranjem naravno izgublja v koži.

V mešanici za  mezoterapijo, ki jo uporabljamo na naši estetski kliniki, je mešanica kar 14 vitaminov (A, B, C, E), ki stimulirajo glavne funkcije celic, 24 amino kislin, ki povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov, kot sta elastin in kolagen. Tudi 5 nukleinskih kislin, ki aktivirajo komunikacijo med celicami kože in zelo pomembna 2 antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov.

Pogosta vprašanja

Ponavadi je potrebnih več posegov, od 3-5. Odvisno od Vaših individualnih značilnosti kože.
Mezoterapija se uporablja za pomlajevanje obraza in vratu.
Pred posegom se boste pogovorili z zdravnikom. Le ta Vam bo svetoval glede priprave, v kolikor uporabljate zdravila za zmanjšanje bolečin, boste nekatera morali prenehati jemati nekaj dni pred posegom, saj nekatera od teh zdravila povečujejo možnosti drobnih krvavitev.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo