Samo Gorenšek

Le vrhunsko je dovolj dobro.

Samo Gorenšek, dr.med., specialist dermatovenerolog – estetski dermatolog, je vodja tima specialistov SKIN centra.

Kot specialist dermatovenerolog deluje od leta 2013, ko je pridobil licenco Zdravniške zbornice Slovenije za specialista dermatovenerologije, ažurno stanje o licenci preverite na strani Zdravniške zbornice Slovenije TUKAJ.

Ukvarja se predvsem z estetsko dermatologijio in izvajanjem številnih nekirurških estetskih posegov ter laserskimi terapijami. Njegova največja želja je ponuditi pacientom sodobne estetike, z naravnimi rezultati. Vsakemu pacientu se individualno posveti, naredi analizo obraza in svetuje kako kombinirati različne terapije za doseganje najboljšega rezultata. Zagovarja holistični pristop v estetski medicini z naravnimi rezultati. Sodobna estetika se ne usmerja v brisanje posameznih gubic, ampak na obraz gleda celostno, upošteva pravilne proporce, kombinira različne terapije, za čim bolj naraven, individualen rezultat. ‘ Pri vsakem pacientu si želimo rezultat, ki mu bo omogočil, da izgleda najboljša verzija samega sebe- best version of himself!’

Povezava na Linkedin TUKAJ.

Katja in Samo Gorenšek,dr.med. sta letos organizirala estetski kongres v Portorožu, kjer sta prenašala znanje na druge zdravnike in kamor sta predavati povabila svoje prijatelje, zdravnike estetske medicine, dermatologe in plastične kirurge iz Anglije, Francije, Indije, Maroka, Avstrije, Hrvaške, Srbije… Predavatelji so bili izjemni zdravniki, ki imajo velike estetske klinike v tujini in katerih redno delo je izobraževanje zdravnikov o sodobni estetiki. Kongresa se je udeležilo 150 zdravnikov iz Slovenije, Hrvaške, Srbije… Več o kongresu TUKAJ.


O MOJI POTI:

Začetek moje poti v medicini je že zgodaj v mladosti. Vedno so me navduševale očetove pripovedi o različnih boleznih, posameznikih, njihove zgodbe in bolnišnični pripetljaji. Njegov entuziazem je bil nalezljiv, predvsem me je navdušil s svojo skrbjo in odgovornostjo do ljudi. Moj oče dr. Milan Gorenšek je bil gastroenterolog, prvotno v UKC Ljubljana, kasneje je ustanovil prvo zasebno kliniko Diagnostični center Bled, ki ga je dolga leta vodil. Žal nam ga je bolezen vzela že pred leti, njegova srčnost pa me še vedno vodi.

Z vodenjem ambulante sem se prvič spopadel že pred leti, ko sem postal direktor Ljubljanske podružnice Diagnostičnega centra Bled, ki smo ga nato preselili v nove prostore v Vili Urbani v centru Ljubljane in ga močno razširili. Delo me je navdihovalo, ne pa izpolnilo…

Želel sem si namreč delati kot zdravnik dermatolog, to me je od zmeraj navduševalo. Po zaključeni specializaciji sem se kot specialist dermatovenerolog najprej zaposlil v Medical centru v Rogaški Slatini.

Po nekaj letih sem se glede na moje izkušnje vodenja zasebnega zdravstvenega centra odločil, da svojo pot nadaljujem v lastni kliniki skupaj s svojo ženo, dr. Katjo Gorenšek.

Pričela sva z dermatologijo, uživala pri estetiki…

Tako sva leta posvetila izobraževanju v estetski medicini. Predvsem nekirurškim terapijam, kot je terapija z botoksom in dermalnimi polnili, laserskim terapijam in drugim oblikam terapij obraza.

Moj moto je vedno bil: V kolikor se česa lotiš, moraš to res obvladati. Saj sem želel vsakomur omogočiti, da izgleda kot  “Najboljša verzija samega sebe”…

Mojih izobraževanj je ogromno, spodaj so našteta najbolj pomembna. V tem času sem se veliko spraševal o lepoti, skladnosti obraza, študiral tekste in slike, razmišljal o naših posegih in kako mojim strankam zagotoviti maksimalen rezultat. Kako prepoznati kaj si vsak posameznik želi? Kako zastaviti terapije individualno? Izobraževal sem se po celi Evropi, Ameriki, tudi pri kolegih v Aziji. Spoznal številne zdravnike, veliko jih cenim , naučili smo se mnogo stvari, z nekaterimi smo ostali dobri prijatelji. Predvsem s tistimi, s katerimi delimo pogled na individualnost lepote, o tem smo mnogo razpravljali in s katerimi si delimo tehniko posegov, s katero želimo vsakemu posameznemu pacientu omogočiti da izgleda kot najboljša verzija samega sebe. Kaj to pomeni? Da vsakomur ohranimo individualne poteze, ampak poudarimo njegove atribute, kakšne njegove pomanjkljivosti približamo bolj idealnim proporcem in tako holistično izboljšamo videz obraza. Tako da jih prijatelji sprašujejo, kako to da tako dobro izgledaš?
Holistični pristop je tisto kar šteje…

Izobraževal sem se dovolj dolgo, da poznam številne nekirurške posege in lahko svojim strankam priporočam individualno kaj je za njih primerno in kako dobiti najboljši rezultat,  z vsemi terapijami, ki jih izvajam. Pri holističnem pristopu posege kombiniramo, tako da z nobenim posegom ne pretiravamo, ampak z različnimi terapijami vplivamo na vse plasti obraza, ki jih staranje prizadene.

Veselim se Vas spoznati…

Samo Gorenšek


 

Svoja znanja širi na vseh pomembnih dogodkih in najnaprednejših programih,prepričan, da vam samo tako lahko ponudi rešitve s presežkom. Udeležuje se številnih konferenc in kongresov, recimo svetovnega kongresa estetske medicine v Monaku,kongresov ameriške akademije za estetsko medicino in akademije za dermatologijo.

Samo Gorenšek, dr.med., estetski dermatolog je tudi učitelj za dermalna polnila s hialuronsko kislino za druge zdravnike ter predava o dermalnih polnilih na vseh velikih kongresih v regiji. Letos je smo na naši kliniki že pod njegovim vodstvom gostili delavnice za zdravnike, predaval je na kongresih v Opatiji, Ljubljani (SEEFAS), Zagrebu in TAMC v Dubrovniku. Povabljen je bil tudi v New York  k udeležbi na Masterclass o dermalnih polnilih s hialuronsko kislino k najbolj znanemu estetskemu zdravniku, ki je prvi pričel z naravno metodo pomlajevanja s hialuronko kislino ter z oblikovanjem obraza (Beautification) dr. Arthur Swift.
Izobražuje na londonskem kraljevem kolidžu za kirurgijo, lasersko terapijo pa je izpopolnjeval v prestižnih laserskih centrih v Madridu in Budimpešti, ter na izobraževanju v Lizboni. Svetovno cenjeni zdravniki SKIN center obiskujejo tudi v Ljubljani. V letošnjem letu je opravil tudi prestižni RA Master class iz aplikacije botulinskega toksina in dermalnih polnil pri svetovno znanem dermatologu in vodilnem na tem področju dr. Raj Acquilla, s katerim imata enake poglede na pomlajevanje in estetiko.

SKIN center je vselej del globalnih dermatoloških in estetskih gibanj.

Pri nas opravljamo:

 • Dermatološke preglede: specialist dermatolog oceni vaše kožne spremembe, po pregledu svetuje glede nege, predpiše ustrezno terapijo in svetuje glede nadaljnjih postopkov.
 • Odstranjevanje bradavic– kožne spremembe najprej oceni dermatolog, ki vam pojasni ali gre res za virusne bradavice ali morda za drug tip kožnih izrastkov, ter vam nato glede na to svetuje najbolj optimalen način odstranitve.
 • Laserske terapije aken
 • Laserske terapije rozacee- specialist dermatolog pregleda vaše kožne spremembe na obrazu, oceni izraženo rdečino in žilice na obrazu, ob tem Vam svetuje za vas najbolj primerno obliko terapiji: v obliki krem, tablet na recept ali pa terapijo z ustreznim laserjem. Dermatolog Vam ob tem svetuje tudi glede ustrezne nege obraza, ki je izredno pomembna pri takšni koži.
 • Lasersko odstranjevanje dlak- V kolikor si želite trajnejše rešitve za gladko kožo brez dlak. Odstranjevanje dlak z laserjem je poseg v telo, zato je najbolj ustrezno da ga opravi medicinsko osebje, pod nadzorom dermatologa. Pomembno je da se uporabljajo kvalitetni laserji, ter da se nastavitve ustrezno prilagodijo tipu vaše kože, tako lahko pričakujemo najbolj optimalne učinke z najmanj stranskih učinkov.
 • Estetika– aplikacija Botoxa ali dermalnih polnil s hialuronsko kislino (filerji). Za pomlajen, bolj svež videz pri starejših ali pri mlajših po 25. letu starosti za odpravljanje določenih »pomanjkljivosti« obraza ali za odpravo drobnih gubic okrog oči in na čelu.
 • Pregled znamenj z dermatoskopom ali slikanje znamenj in spremljanje z digitalno dermatoskopijo
 • Odstranjevanje benignih kožnih izrastkov: odstranjevanje znamenj, odstranjevanje mehkih fibromov, odstranjevanje starostnih bradavic (seboroičnih keratoz)

SKIN specialisti svoje znanje širimo na vseh pomembnih konferencah in programih:

1. American Academy of Aesthetic Medicine Course (London, UK),
2. Education at The Dr Derm Anti-Aging Center of Dermatology, Laser Aesthetic, Plastic and Vascular Center (Budapest, Hungary),
3. Facial Anatomy Teaching – The Royal College of Surgeons-London (London, UK),
4. The Management of Non-Surgical Complications Through Anatomy – The Royal College of Surgeons-London (London, UK),
5. The Annual Paris Melanoma Conference,
6. The American Academy of Dermatology’s Annual Meeting (Miami, USA),
7. ISCD International Short Course on Dermoscopy (Graz, Austria),
8. Syneron Candela Academy (Cascais, Portugal),
9. Education at Elite Laser Clinic (Madrid, Spain) with Dr Pablo Naranjo, MD (Vice President of the Spanish Association of Aesthetic Medical Laser and member of the American Society of Medical-Surgical Laser (ASLMS) and the Spanish Society of Aesthetic Medicine (SEME)
10. Aesthetic & Anti-aging Medicine World Congress Monaco (amwc)
11. Aesthetics Conference & Exhibition London (ACE)
12. Promoitalia Official work shop Happy lift (resorbilne niti za lifting obraza in vratu) & Spherofill D
13. KT Training – Dermal Filer Training -Harley Street London
14. KT Training – glajenje gub- Harley Street London
15. CODE for Practice Toulouse- sep. 2016
16. International Master Course on Aging Science (IMCAS) Mumbai dec. 2016
17. International Master Course on Aging Science (IMCAS) Paris jan. 2017
18. Train the Trainers (Allergan) – izobraževanje za učitelje aplikacije dermalnih polnil Varšava mar. 2017

19. Izobraževanje na kliniki v Londonu pri priznanem zdravniku estetske medicine in mednarodnem učitelju dermalnih polnil dr. Raj Acquilla.

20. FACE konferenca v Londonu junij 2017 o novostih v estetiki, praktičnih primerih aplikacije dermalnih polnil in botoxa.

21. IMCAS Azia Bali julijij 2017- svetovna konferenca o novostih v estetiki.

22. Izobraževanje o novostih o pomlajevanju v regiji okrog oči pri priznani okuloplastični kirurginji dr. Maryam Zamani v Londonu.

23. CCR Expo London oktober 2017 – estetska konferenca v Londonu kjer smo se srečali z najboljšimi mednarodnimi zdravniki iz področja estetike.

24. Masterclass z najbolj priznanim zdravnikom na področju aplikacije dermalnih polnil na svetu, dr. Artur Swift v Fort Lauderdale oktober 2017.

25. IMCAS Pariz, največja svetovna estetska konferenca za zdravniker dermatologe in plastične kirurge, januar 2018.

26. Kot učitelj za dermalna polnila s hialuronsko kislino je dr. Gorenšek v februarju 2018 v naši kliniki gostil učno delavnico za zdravnike in zobozdravnike. Predaval je o dermalnih polnilih ter o njihovem vplivu na izboljšanje kvalitete kože. Ob tem je vodil tudi praktično delavnico, kjer so  se zdravniki pod njegovim vodstvom učili aplikacije polnil,

27. V aprilu 2018 je dr. Gorenšek predaval na Alerganovi delavnici v Zagrebu o dermalnih polnilih s hialuronsko kislino kot vabljen predavatelj.

28.Junija 2018 se je udeležil delavnice za učitelje dermalnih polnil v Atenah v Grčiji, ki jo je vodil eden izmed vodilnih zdravnikov, ki uči nove principe pomlajevanja z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino dr. Mauricio de Maio. Svoje znanje bo tako lahko uporabil pri svojem vsakodnevnem delu s strankami, kot tudi za izobraževanje slovenskih zdravnikov o napredku pri pomlajevanju.

29. September 2018 New York: izobraževanje o novih tehnikah aplikacije dermalnih polnil s strani dr. Arturja Sfiwta, enega najpomembnejših in najbolj znanih zdravnikov na področju aplikacije dermalnih polnil, inovativnih tehnik in naravnih rezultatov.

30. Oktober 2018 Sofija: Izobraževanje s strani dr. Raja Acquille o novih tehnikak in pomlajevanju z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino.

31. April 2019 Svetovni kongres estetske medicine v Monaku

32. Predaval na kongresu Skin & Beauty Aesthetic Congress v Portorožu- maj 2019.

33. In mnoga druga da boste v SKIN kliniki deležni le najbolj sodobnih terapij.


V naši kliniki v Ljubljani sta nas obiskala in pod njunim mentorstvom je Samo Gorenšek,dr.med., specialist dermatovenerolog pridobil številne dragocene izkušnje:

Dalvi Humzah, MD (Consultant Plastic, Reconstructive & Aesthetic Surgeon, Facial Anatomy Specialist, International & Award Winning Tutor, BSc, MBBS, AKC, FRCS(Glas), FRCS(Eng), FRCS(Plast), MBA.

Gospod Dalvi Humzah je specialist plastične kirurgije, priznan strokovnjak, ki je letos ponovno v mednarodnem organizacijskem svetu največjega kongresa estetske medicine v Monacu (AMWC), kot tudi v predsednik strokovnega odbora angleške estetske konference (ACE London), in že dve leti zapored prejemnik angleške nagrade ‘Best Training Initiative’  2014-2015  in 2015 -16 Aesthetic Awards. V Angliji ima že 15 let svojo zasebno ordinacijo, opravlja številne kirurške posege s področja plastične kirurgije in tudi številne estetske posege. Predava na številnih kongresih in delavnicah tako v Angliji, kot drugod po svetu.

Dr Gabor Varju, MD (the Cynosure Inc. in the US and SCIT USA, Inc. laser manufacturers international trainer. Domestic and foreign guest speaker dermatological events).

Je specialist dermatolog, od leta 1994 ima zasebno ordinacijo v Budimpešti, kjer se ukvarja z dermatologijo in lasersko terapijo. Ob tem je tudi predstavnik podjetja za proizvodnjo laserjev (Cynosure) za ta del Evrope, je mednarodni učitelj laserske terapije v dermatologiji, ter zunanji svetovalec za farmacevtsko tehnologijo in raziskave Univerze v Szegedu. Prav tako je vodja podjetja Dr Derm, ki se ukvarja z razvojem kozmetičnih izdelkov in medicinskih pripomočkov.


 

sam4 crop
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo