Skin-dermatologija-24112017-3611

BOTOKS: Kaj je »lip flip«?

Ali ste že slišali za v tujini popularno terapijo »LIP FLIP«?

V prevodu bi terapiji morda lahko rekli privzdignjene ustnice. Vendar se mi zdi, da bo težko najti izraz, ki tako dobro opiše to terapijo kot angleški izraz »lip flip«.

Naročite se

za kaj gre pri terapiji »lip flip«z botoksom?

Gre za zelo popularno terapijo v estetskih klinikah, kjer zdravnik injicira majhne količini botoksa v bližino ustnic. Približno teden dni po terapiji se ustnica zaviha navzgor in tako izgleda bolj polna, in to brez tega, da bi se dejansko dodal dodaten volumen v ustnice.

Rezultat terapije »lip flip« je bolj naraven kot v primeru injiciranja dermalnega polnila (filerja) s hialuronsko kislino v ustnice, saj botoks ne doda nobenega volumna. Kot že ime terapije pove, botoks naredi le to, da se ustnice obrnejo in zarotirajo navzven in zato ustnice izgledajo bolj polne, ampak naravne.

Katja Gorenšek,dr.med.

kaj se dejansko zgodi pri tej terapiji?

Pri terapiji »lip flip« zdravnik v bližino ustnice injicira botoks. Botoks je pogovorni izraz za terapijo, kjer se uporabi botulinski toksin.

Če povem bolj natančno, botulinski toksin preprečuje izločanje neurotransmiterja acetilholina v točno tisto mišico v katero se aplicira z drobno iglo. Acetilholin pa je pomembna substanca v mišicah, saj povzroči krčenje mišice. Ko botulinski toksin po terapiji torej prepreči izločanje acetilholina v določeno mišico, se ta mišica sprosti. Pri terapiji »Lip flip« botoks tako povzroči sproščanje majhnega dela mišice orbicularis oris (to je mišica, ki obkroža ustnice). Ko pride do sproščanja te mišice, se ustnice obrnejo navzven in to da ustnicam bolj poln izgled. Po tem posegu je namreč vidneen večji del ustnic. Torej se poudari naravna oblika ustnic, brez dodatnega volumna.

kakšen je rezultat?

Rezultat je zelo subtilen, ni primeren za nekoga, ki pričakuje velike ustnice in veliko spremembo. Rezultat terapije »lip flip« pa je tudi individualen, saj oblika ustnice ostane vaša, takšna kot je bila pred terapijo, samo rob se obrne navzven. Končen izgled nikakor v stilu »imela sem estetski poseg«, ampak bolj v stilu »zjutraj sem se zbudila bolj sveža«. Bolj svež izgled pa je tisto, kar si večina mojih strank želi.

kako dolgo traja rezultat?

Rezultat terapije običajno izzveni nekje v 3-4 mesece po terapiji.

kakšna je razlika med terapijo » lip flip« z botoksom in dermalnimi polnili (filerji) s hialuronsko kislino?

»Lip flip« naredi rahlo bol poln videz ustnic, poudari lep nasmeh, saj povzroči, da se rob ustnic privzdigne in obrne navzven, ampak ta terapija ne doda nobenega volumna ustnicam. Medtem ko dermalno polnilo s hialuronsko kislino doda ustnicam dodaten volumen in se lahko preoblikuj tudi oblika ustnic. Torej v kolikor želite več volumna in več učinka, je bolj primerna terapija z dermalnim polnilom s hialuronsko kislino ali filer.

ali gre za varno terapijo?

Terapija je v rokah izkušenega zdravnika varna. Pride lahko do modric po terapiji, kar pa je pri terapiji z botoksom redko, saj se uporablja zelo drobna igla. V izjemno redkih primerih pride do tega, da se mišica preveč sprosti, kar lahko povzroči, da težje pijemo skozi slamico, žvižgamo, in podobno. Te učinki so prehodni, saj učinek popusti v 3- 4 mesecih.

Pred terapijo je obvezen pogovor z zdravnikom, ki presodi ali ste primeren kandidat za terapijo in vam pojasni vse možne zaplete zdravljenja.

kdaj lahko vidim učinek terapije?

Učinek se pokaže, tako kot pri klasičnem botoksu, nekje v 3-4 dneh, dokončen učinek pa 14 dni po terapiji.

OSNOVE O BOTOKSU

Pogosta vprašanja

Lip flip je odlična terapija za te gubice okrog ust, takrat ko so te gubice še drobne. Ko so te gubice močno izražene je potrebna kombinacija različnih terapij za dosego dobrega zmanjšanja.
Ne, lip flip je terapija pri kateri se uporabi botoks in tako je po terapiji nekoliko manj aktivna mišica okrog ust, zato se rob ustnice zaviha navzgor in vizualno deluje ustnica bolj polna.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo