BOTOKS: Vse kar morate vedeti o terapiji

Z botoksom omilimo izrazne gubice na obrazu. Pri klasični terapiji botoks uporabljamo za zmanjševanje gubic v teh predelih obraza:

Ob očeh- »račje tačke« ali »smejalne gubice«
Med obrvmi- vertikalne gube »enajstrice« ali vodoravno gubo med obrvmi
Na čelu- prečne gubice na čelu.

Naročite se

Zakaj nastanejo te gubice?

Te gubice nastanejo zaradi dejstva, da z mišicami obraza izražamo mimiko, zato se te mišice tudi imenujejo mimične mišice. Tako izražamo srečo, se nasmejimo, mežikamo, grdo pogledamo, smo jezni, se začudimo… in ljudje to preberejo na našem obrazu brez da sploh spregovorimo besedico. To je naša izraznost ali naša mimika. Ker pa smo nekateri ljudje izrazito izrazni, te mimične mišice na zgornjem delu obraza zelo veliko uporabljamo in že hitro po 30. letu starosti te mišice povzročjo nastanek gubic, ki ostanejo prisotne tudi v mirovanju, torej takrat ko ne želimo izraziti nobenih čustev. In to nas moti, saj nas ljudje okrog nas sprašujejo zakaj si pa danes jezen/jezna? Pa nismo nič jezni, samo ti navpični gubici na našem obrazu sta že tako izraziti, da sta prisotni tudi ob normalni komunikaciji, tudi takrat ko nismo jezni.

Torej botoks je naravno prečiščena beljakovina s katero dosežemo sprostitev točno tiste mišice v katero jo apliciramo, saj botoks prekine povezavo med živcem in mišico in to povzroči začasno paralizo mišice, kar pomeni da se mišica določen čas ne more gibati. Torej mišica se po aplikaciji botoksa sprosti, rečemo da prične počivati, saj botoks prepreči da bi živec ves čas pošiljal tej mišici signale naj se krči. Zato pride po aplikaciji botoksa do sprostitve mišice in tako omilitve tistih gubic, ki jih ta mišica povzroča.

 

OSNOVE O BOTOKSU

 

Z botoksom pa lahko zmanjšamo tudi nekatere gubice na spodnjem delu obraza:

 • Za gubice ob ustnicah
 • Za dvig obrvi
 • Za zmanjšanje navzdol obrnjenih ustnih kotičkov
 • Za zmanjšanje gubic ob nosu
 • Za zmanjšanje gubic na vratu…

To so posebne indikacije za uporabo botoksa, ki so v rokah izurjenega specialista izjemno uspešne pri harmonizaciji obraza in vrnitvi mladostnega videza.

 

BOTOKS: TRENDI IN NOVOSTI

 

Kako izgleda terapija z botoksom?

Poseg skupaj traja okrog 30 minut.

Od tega traja pogovor z zdravnikom vsaj 15-20 inut. Takrat poveste svoje želje, kaj želite s tem posegom doseči. Ali bi želeli zmeren efekt in ohranitev določenega odstotka gibanja v predelu terapije ali vam je bolje da je predel bolj negiben, ker želite, da se gubice čim bolj zmanjšajo. Poveste katere gubice so tiste, ki vas najbolj motijo… Zdravnik vam svetuje s katero terapijo bi dosegli najboljši rezultat. Zdravnik vas vpraša o vaših boleznih in zdravilih, ki jih morebiti jemljete.

Nato sledi ocena, ki traja vsaj 10 minut. Takrat zdravnik oceni moč vaših mišic in naredi za vas individualen načrt terapije, da se bo najbolj približal vašim željam, tako da boste na koncu imeli enakomeren in svojemu izgledu ustrezen rezultat.

Sam poseg (injiciranje botoks) traja do 5 minut, in se opravi z najtanjšo iglico.

Prve dva koraka navedena zgoraj sta izjemnega pomena, saj vam zagotovita, da boste res dobili rezultat kot ste si ga želeli. V kolikor se zdravnik pred posegom ne pogovori natančno z vami in ne naredi ustrezne ocene, potem uporablja isto tehniko in iste doze botoksa za vsako osebo, ki pride na terapijo in to je potencialno recept za slab rezultat.

Kako izbrati izvajalca?

Botoks mora izvajati le zdravnik z licenco Zdravniške zbornice Slovenije. V Estetiki SKIN smo le specialisti derematologi z veljavno licenco in obilico izkušenj z izvajanjem botoksa in drugih estetskih terapij.

Imeti pravo tehniko in občutek za estetiko ni nekaj kar je dano. Za tem je obilica študija in seveda obilica izvedenih postopkov da zdravnik pridobi dovolj izkušenj.

Pa tudi, da si zdravnik vzame dovolj časa, da se seznani z vami, vašimi željami, saj edino tako bo terapija individualna in pisana vam na kožo.

Kako po terapiji?

Učinek terapije pričnemo opažati 2-3 dni po terapiji, dokončen učinek je 14 dni po terapiji. Največji učinek vidimo 30 dan po terapiji. Tako kot efekt pričnemo opažati postopoma, tako se tudi botoks razgrajuje počasi in efekt počasi popušča v času do 4 mesece.

Terapija se lahko ponovi najhitreje 3 mesece po prejšnji terapiji. Bolj pogoste ponovitve terapije z botoksom niso priporočljive, ker lahko vodijo v nastanek protiteles proti botoksu v našemn telesu, kar bo pomenilo, da boitokjs ob naslednjih terapijah ne bo več enako »prijel« kot prej. Tega sicer v praksi še nisem videla, saj smo v ESTETIUKI SKIN res previdni in terapij bolj pogosto ne izvajamo.

Poseg je HITER in kar je najbolje IZJEMNO UČINKOVIT.

IZJEMNO POMEMBNO je, da poseg opravi strokovno usposobljena oseba, to je zdravnik specialist, ki ima veliko izkušenj s temi posegi.

 

Kaj je pričakovan rezultat?

Bolj spočit in svež videz ter manj izrazite gubice na obrazu.

V kolikor poseg opravi izurjen specialist po posegu ni pričakovati nenavadno spremenjene mimike obraza. Ampak pričakujemo le, da boste mimične mišice manj uporabljali, le te bodo bolj počivale in to enakomerno v celotnem predelu kjer se je botoks apliciral. Zato bodo gubice v tem predelu manj izrazite in videz bolj svež in spočit.

 

Od določenih dnevih v ESTETIKI SKIN kar 10% POPUSTA NA PAKETE GLAJENJAS GUBIC:

TERMINI ESTETSKIH DOPOLDNEVOV

 

CENIK

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo