Lasersko odstranjevanje dlak: nevarnosti in stranski učinki

Lasersko odstranjevanje dlak je v rokah usposobljenega osebja varna terapija.
V Estetiki Skin jo izvaja usposobljeno medicinsko osebje s pravimi medicinskimi laserji, tako je možnost stranskih učinkov minimalna.

Naročite se

V ESTETIKI SKIN:

-Imamo vse medicinske laserje, tako da izberemo najboljšega za Vas individualno.
-Imamo skoraj 10 let izkušenj.
-Terapije nadzira zdravnik.
-Terapije opravi usposobljeno medicinsko osebje.
-Imamo vrhunske laserje priznanih proizvajalcev.
-Imamo laserje z NAJNOVEJŠO TEHNOLOGIJO, kjer je možnost stranskih učinkov minimalna.

STRANSKI učinki pri laserskem odstranjevanju dlak

Možnost pojava stranskih učinkov je odvisna od:

 • vaše kože in tipa dlak,
 • od vrste laserja, ki je uporabljen,
 • od pravilne izbire parametrov (kar izbere na naši kliniki zdravnik),
 • ter od upoštevanja navodil o negi kože pred in po terapijah.

Nevarnosti je veliko, vendar so v rokah usposobljenega medicinskega osebja v dermatološki ambulanti izjemno redki.

OSNOVE O LASERSKEM ODSTRANJEVANJU DLAK

ZAKAJ JE CENA LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK V DERMATOLOŠKI AMBULANTI VIŠJA?

stranski učinki laserskega odstranjevanja dlak:

 

 1. IRITACIJA KOŽE. Gre za zelo prehodno iritacijo, ponavadi z rdečino kože in blago oteklino. Ta običajno traja le nekaj minut do nekaj ur po terapiji.
 2. OPEKLINE KOŽE– nastanejo izjemno redko. Ponavadi nastanejo v kolikor je koža preveč porjavela, pa še to le pri tistih laserjih, ki so namenjeni za svetlo kožo. Gre za rdečino, pekočino, ki traja nekaj dni in je podobna sončni opeklini.
 3. MOTNJE PIGMENTACIJE- Po terapiji laserskega odstranjevanja dlak v izjemno redkih primerih pride do posvetlitve ali potemnitve kože, torej do hiperpigmentacije ali hipopigmentacije. Gre za lise v obliki kroga, redkeje črte ali po celi površini kjer se je izvajala terapija. To se ponavadi zgodi takrat, ko se kožo izpostavlja sončnim žarkom pred ali po laserski terapiji. Zato je izjemno pomembno, da se vsak, ki se odloči za lasersko odstranjevanje dlak, resnično drži navodil o negi kože pred in po terapiji. In glavno navodilo je striktno izogibanje soncu 2 tedna pred in 2 tedna po terapiji. Motnje pigmentacije po terapiji laserskega odstranjevanja dlak so lahko prehodne, ali pa tudi trajne.
 4. MEHURJI, KRASTE; BRAZGOTINE so po laserski terapiji možni, ampak izjemno malo verjetni stranski učinki.
 5. POŠKODBA OČI– laserski žarek lahko možno poškoduje oči. Zato je obvezno ob vsaki terapiji, da tako terapevt kot stranka ves čas terapije nosita zaščitna očala, ki so prav namenjena za lasersko terapiji točno s tem laserjem s katerim se terapija opravlja. V kolikor se uporabljajo pravilna zaščitna očala ves čas terapije, do poškodbe oči ne more priti.

kako poskrbimo da je lasersko odstranjevanje dlak varen poseg?

Lasersko odstranjevanje dlak je poseg v telo, zato je prav, da ga nadzira zdravnik. Stranski učinki so lahko tudi trajni in izjemno neprijetni, zato je potrebno imeti izjemno izurjeno medicinsko osebje, ki z laserji upravlja. Ob tem pa veliko znanja, kako za vsak tip dlak in vsak tip kože izbrati pravi laser in prave parametre, da bomo dobili dober rezultat, vendar brez stranskih učinkov.

Pri nas v ESTETIKI SKIN terapije nadzira terapije in vse parametre izbere zdravnik dermatolog. Prav tako se z zdravnikom, specialistom dermatologom pogovorite pred pričetkom terapij in le ta oceni ali ste primeren kandidat za terapijo ali obstajajo kakšne kontraindikacije, glede na vaše pridružene bolezni ali zdravila, ki jih jemljete.

laserskega odstranjevanja dlak ne opravljamo:

V okolici oči, torej ne za obrvi ali dlake v okolici oči, saj v tem predelu obstaja možnost hude poškodbe oči. Prav tako ga ne izvajamo za odstranjevanje sivih ali čisto belih dlačic, saj vsebujejo premalo pigmenta, da bi lahko imeli dober rezultat. Prav tako ga ne opravljamo v primeri določenih bolezni ali kožnih stanj in v primeru jemanja določenih zdravil. Zato je pomembno, da se pred terapijo pogovorite z dermatologom.

Katja Gorenšek Ul,dr.med., specialist dermatovenerolog

CENIK

Pogosta vprašanja

Stranski učinki so v rokah usposobljenega medicinskega osebja v dermatološki ambulanti zelo redki. Včasih je po terapiji prisotna rdečina kože ali blaga oteklina okrog dlačnih foliklov, ki večinoma izzveni v nekaj urah.
Terapijo izvedite v zdravstveni ustanovi, kjer se pred terapijo pogovorite z dermatologom, ki oceni ali ste primeren kandidat za terapije in vam poda vsa ustrezna navodila. Najbolj pomembno je, da se pred terapijo in vsaj 14 dni po terapiji striktno izogibate sončnim žarkom, da ne obiskujete savne ali uporabljate krem za samoporjavitev.
Estestskih terapij pri nosečnicah ne izvajamo, saj gre za estetske oziroma izbirne posege, ki se jih lahko opravi izven časa nosečnosti in zato ne obstajajo medicinske študije, ki bi ugotavljale varnost laserskih terapij v nosečnosti.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo