rozaceja

ROZACEJA

Celostno proti rdečici.

Rozaceja se sprva kaže kot prehodna, nato pa trajna rdečina obraza. Dodatni znaki rozaceje so drobne žilice na obrazu (teleangiektazije), vnetne bunčice in mozoljčki, pogosto zardevanje ter spremembe kakovosti kože na nosu. Koža je po navadi občutljivejša, zaradi oslabljene kožne pregrade tudi bolj dehidrirana. Najpogosteje se pojavlja pri osebah s svetlo poltjo, ki jih sonce hitro opeče. Lahko je dedna, lahko pa jo sproži tudi preveliko izpostavljanje sončnim žarkom.

Zgodnje oblike rozaceje zdravimo z zdravili v obliki krem (na recept), v hujših primerih s tabletami (na recept), vendar te delujejo le na vnete bunčice in mozoljčke, ne pa na rdečino obraza in poudarjene žilice. Zelo učinkovita je laserska terapija. Ta je varna in neboleča, ob posegu je po navadi prisotno le blažje nelagodje. Laser deluje na vse simptome rozaceje, rdečino obraza, poudarjene žilice, bunčice in mozoljčke.

V centru SKIN ponujamo raznovrstne učinkovite metode zdravljenja rozaceje. Ob prvem pregledu vam svetujemo tudi, kakšno nego izbrati in za katero kozmetiko se odločiti, predvsem pa vas spodbujamo, da se striktno izogibate sončnim žarkom.

Slike so zgolj simbolične.

CENIK

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo