PROCES STARANJA OBRAZA IN OHRANJANJE MLADOSTNEGA VIDEZA

PROCES STARANJA OBRAZA IN OHRANJANJE MLADOSTNEGA VIDEZA

Ohranite svežino in polnost.

Staranje povzročajo številni dejavniki, zaradi katerih nastajajo gube. Toda starejši na pogled nismo le zaradi gub. Tukaj so še pigmentne lise (solarni lentigi), razširjene žilice, pretirana rdečina in izguba sijaja.

Mlajši ljudje imajo napeto, sijočo kožo, brez gub. Vendar se sčasoma začnejo pojavljati gube. Sprva so gubice opazne le pri premikanju obraza, saj nanje vplivajo mišice neposredno pod kožo. S staranjem prihaja do napredujočih poškodb kolagena in elastičnih vlaken. Kolagen postaja bolj razdrobljen, nastaja ga vse manj, zato se koža tanjša. Z izgubo in razgradnjo kolagena ter elastičnih vlaken je koža tudi čedalje manj elastična. Gube, prej opazne le med gibanjem, so vidne tudi v mirovanju. V naslednji stopnji gube prekrijejo večino obraza, v dermisu se kopičijo različne snovi, ki poslabšajo videz kože. Ko proces staranja napreduje, se izgubi in prerazporeja tudi podkožno maščevje, ki je v številnih predelkih obraza. Polnost obraza in mladostni videz se izgubita.

Vzroki za pojav gub so različni. Lahko nastanejo zaradi poškodb kože zaradi pretiranega izpostavljanja soncu, izgube elastičnosti, ponavljajočih se gibov podkožnih mišic ali sprememb same prostornine obraza, ki so posledica prerazporeditve maščobe ter resorpcije kosti in hrustancev. Prav izpostavljanje sončnim žarkom je eden najpomembnejših dejavnikov staranja. Barva kože se spremeni, pojavijo se pigmentne lise, zadebelitve kože in teleangiektazije (drobne žilice), elastičnost kože pa se izgubi. Za mladostni videz lahko veliko storite tudi sami z ustrezno zaščito pred soncem, prenehanjem kajenja, dovolj gibanja, zdravo prehrano in seveda čim manj stresnim življenjem.

SKIN ponuja napredne posege za mladostnejši videz. Vzamemo si tudi čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj.

Tehnike pomlajevanja obraza.
Tehnike pomlajevanja obraza.

Slike so zgolj simbolične.

CENIK

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo