Analiza kože: VISIA

Vse kar želite vedeti o analizi kože na enem mestu. Kako opravimo natančno analizo kože z VISIO, zakaj je ta pomembna in kako lahko podatke uporabite za izboljšanje vašega videza. Analiza kože z VISIO je ob določenih dnevih v SKIN DERMATOLOGIJI brezplačna.
Vabimo vas, da si rezervirate svoj termin.

Naročite se

Kako analiza kože deluje?

Analiza kože je prvi korak do lepše kože

Analizo opravimo s pomočjo VISIA aparata, ki naredi scan vaše kože in pokaže njene slabosti in odličnosti. VISIA je napreden aparat, ki nam pomaga detajlno analizirati našo kožo in obrazne karakteristike.

Sestavljen je iz predela kamor se postavimo in aparata, ki se vrti okrog nas in tako posname fotografije iz različnih zornih kotov. Mi smo ves čas pri miru, aparat se vrti okrog nas.

Prednost aparata je, da uporablja tri različne svetlobe, zato da posname različne težave naše kože. Torej ne posname navadnih fotografij, ampak našo kožo osvetli s posebno svetlobo, zato da prikaže različne globine in različne težave kože in tako dobimo več različnih fotografij, ki vsaka prikaže eno od merjenih težav kože. Na koncu aparat VISIA analizira slike.

Uporablja navzkrižno polarizacijo in UV osvetlitev, da posname in izmeri parametre naše kože, na površini in pod njo. Dobimo zelo natančno oceno poškodbe naše kože, ki je nastala zaradi izpostavljanja sončnim UV žarkom. Poleg tega posebna tehnologija zazna rdeče in rjave odtenke v naši koži in tako prikaže drobne žilice na obrazu, hiperpigmentacije, vnetje in drugo.

 

Na fotografijah našega obraza nam nato prikaže:

 • Pigmentne lise
 • Gubice
 • Teksturo kože
 • Pore
 • Porfirine za oceno bakterij v porah
 • Rdečino
 • Poškodbe od UV žarkov

Posebna prednost aparata je tudi »TRUE SKIN AGE« funkcija, ki nam pove kako naša koža izgleda v primerjavi s povprečno osebo naše starosti. Torej aparat ima podatke o kvaliteti, teksturi, gubicah, rdečini… za veliko oseb naše starosti in iz tega naredi neko povprečje za vsako starost. Nato nam s številko pokaže koliko je starost naše kože.

V kolikor naša koža kaže manj poškodb od povprečja, potem rečemo da je naša »starost kože« mlajša od povprečja. V kolikor kaže več znakov staranja kot pri povprečni osebi naših let, potem rečemo da je starost naše kože starejša kot je naša dejanska starost. Zato se funkcija imenuje PRAVA STAROST naše kože. Torej v kolikor je nekdo star 40 let, če ima na koži obraza malo gubic, rdečine, pigmentacij… za svojo starost bo aparat ocenil, da je kvaliteta njegove kože 35 let, kar je odlično.

Kako mi lahko analiza kože pomaga?

Analiza kože je namenjena vsem, ki vas zanima kakšno je stanje vaše kože, kje so dobre plati in kaj bi se dalo izboljšati. Glede na tako natančno analizo vaše kože, vam v dermatološki ambulanti tudi laže svetujemo katera kozmetika in kateri estetski posegi (pilingi, laser, …) bi bili najbolj primerni za vaš tip kože in njene individualne težave. Tako bodo vaše terapije bolj ciljno usmerjene v vaše težave.

Kaj lahko pričakujem med analizo?

Diplomirana medicinska sestra vas sprejme v naši dermatološki ambulanti. Nato vas posede pred aparat, ki se sam premika okrog vas in opravi slikanje. Tako da je samo slikanje za vas prijetna izkušnja. Nato skupaj z njo pregledate fotografije vaše kože, posebej fotografijo, ki prikazuje pigmentne lise, drugo ki prikazuje gubice, rdečino, porfirine… In nato preverita kakšna je starost vaše kože z analizo TRUE SKIN AGE- ali je vaša koža v primerjavi z vašimi vrstniki bolj ali manj poškodovana.

Na koncu vam diplomirana medicinska sestra predlaga terapije, ki bi bile primerne individualno za vas glede na opravljeno analizo.

 

Analiza kože z VISIO je ob določenih dnevih v SKIN DERMATOLOGIJI brezplačna.

Vabimo vas, da si rezervirate svoj termin.

Dnevi ANALIZE KOŽE v SKIN dermatologiji:

19.6.,1.7.,10.7.,19.8. in 26.8. LJUBLJANA,  28.6.,8.7. KOPER

Analiza kože je namenjena izključno tistim, ki bi želeli nasvet kako z estetskimi posegi izboljšati videz kože, namenjena je tistim, ki bi si želeli izboljšati teksturo, zmanjšati gubice, pore, hiperpigmentacije ali žilice… Namenjena je osebam z zdravo kožo in ni nikakor nadomestilo za dermatološki pregled, saj ga ne opravlja dermatolog. Torej v kolikor imate kožne bolezni ali vprašanja glede znamenj ali bi želeli da vam dermatolog predpiše terapijo vas vabimo, da se naročite na dermatološki pregled, cena le tega v naši ambulanti je 80 EUR.

 

 

 

Pogosta vprašanja

Aparat osvetli vaš obraz z določeno svetlobo, ki bolj prikaže rjavo barvo, tako vidimo pigmentne lise bolj razločno in pokažejo se tudi tiste v nastajanju, ki s prostim očesom še niso dobro vidne.
Analiza kože je odlična metoda, da osvetli glavno težavo naše kože. Včasih nekdo pride na estetski posvet in na obrazu vidi le pigmentne lise, ko naredimo analizo kože, pa vidimo da so težave v bistvu skupek pigmentnih lis in rdečine oz preveč izraženih drobnih žilic. Zato v kolikor želimo izboljšati izgled naše kože je najbolje terapije usmeriti v obe težavi, saj bo tako rezultat bistveno boljši.
Aparat pokaže gubice zelo jasno, kot zelene črte na našem obrazu. Vidimo tako drobne gubice, kot tiste bolj izrazite.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo