akne

AKNE (MOZOLJAVOST)

Ne le najstniška težava.

Mozoljavost je bolezen, zelo pogosta v puberteti. Poleg negativnega vpliva na samopodobo lahko akne pustijo tudi številne brazgotine, ki nas spremljajo še v odraslosti. Ker so posegi za odstranjevanje brazgotin precej zahtevnejši, je zdravljenje aken, ki ga vodi specialist dermatolog, za zdravo kožo resnično pomembno.

Pore vsebujejo žleze lojnice, ki proizvajajo sebum. Njegovo izločanje je ključno za normalen razvoj in videz kože. Pri najstnikih pride do povečanega izločanja določenih hormonov, zato se povečata delovanje lojnih žlez. Ko pore postanejo pretirano zapolnjene s sebumom, odpadnimi celicami in bakterijami, se pojavijo akne. Stene pore se poškodujejo, pojavi se vnetje, izbruhne rdečina in mozolji. Če je vnetje globoko, lahko nastanejo večje ciste.

Akne zdravimo z določenimi zdravili v obliki krem ali tabletami (na recept). Zelo dobre rezultate pa dosegamo z laserji, kjer so stranski učinki zelo redki. Tudi površinski kemični pilingi pomagajo učinkovito nadzorovati simptome aken in izboljšajo videz kože. Med postopkom zdravnik na kožo nanese blago kemično raztopino, ki pomaga odmašiti pore ter odstraniti mrtve celice in komedone. Kemični piling prav tako spodbudi obnovo kože. Za najboljši rezultat je treba pilinge nekajkrat ponoviti.

V centru SKIN ponujamo različne metode zdravljenja aken. Vzamemo si čas za temeljit pogovor, pri katerem ugotovimo, kateri od načinov je za vas najustreznejši.

Slike so zgolj simbolične.

CENIK

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo