IMG 0797

SVETOVNI DAN ZEMLJE

Danes je svetovni dan zemlje!!!!

Letos praznujem 50 obletnico dneva zemlje. Zakaj dan zemlje?

Prvi dan zemlje se je praznoval 22. aprila 1970, po desetletjih onesnaževanja našega planeta s težko industrijo, avtomobilizmom… je na tisoče američanov zavzelo ceste, parke in demonstriralo proti 150 let trajajočemu vplivu industrije, ki pušča negativen vpliv na človeško okolje in zdravje. Demonstrirali so proti izlitjem nafte, onesnaževalcem kot so tovarne, elektrarne, odlagališča smeti, proti onesnaževanju zraka, pesticidom, uničevanjem živalskih vrst… Danes se ogromno govori o FOODPRINTu, kaj to je??? Foodprint hrane meri vpliv hrane na okolje, torej vpliv hrane na okolje v času rasti, produkcije, transporta in skladiščenja hrane. Vsi bi morali delati na tem da zmanjšamo foodprint hrane… torej zmanjšamo negativni vpliv pridelave hrane!

Torej jesti zdravo, sezonsko in lokalno!!! Z veliko zelenjave! Za zdravje in okolje…

Ali je ohranjanje našega planeta pomembno za naše zdravje? SEVEDA! Za ohranjanje našega zdravja in lepe kože je pomembno da dihamo čisti zrak, jemo zdravo hrano, smo izpostavljeni čistemu okolju… To je osnova za zdravo življenje.

ZATO: Pridružimo se svetovnemu dnevu zemlje z razmišljanjem o tem kako lahko sami pozitivno vplivamo na naše okolje! Naš čudovit planet nas potrebuje, zdrave, aktivne, s pozitivnem mišljenjem in mislijo na sočloveka!

 

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo