shutterstock 85854487

IZRASTKI NA KOŽI – ODSTRANJEVANJE

Po 20. letu se pri večini pojavijo najrazličnejši izrastki na koži. Ali so res nenevarni, ugotovi dermatolog šele po temeljitem pregledu kožne spremembe z dermatoskopom. Dermatoskop je naprava, s katero osvetlimo in povečamo kožne izrastke, kar nam prikaže bolj detajlno strukturo kožnega izrastka, kar nam v številnih primerih pove za kakšno spremembo gre. Preden se odstranijo izrastki na koži je priporočljivo, da jih pregleda specialist dermatovenerolog, ki bo v primeru, da bi lahko šlo za nevarno spremembo, opravil biopsijo in histološko potrditev.

Naročite se

Naj jih pogleda strokovnjak.

Izrastki na koži.
Izrastek na koži.

Potencialno nevarne kožne spremembe se lahko odstranijo le z izrezom spremembe s histološko preiskavo, kjer specialist patohistolog pod mikroskopom pogleda spremembo in oceni njeno naravo.

Po drugi strani pa so benigni, nenevarni izrastki na koži, lahko estetsko ali funkcionalno moteči. V centru SKIN jih odstranjujemo s pomočjo radiofrekvenčne metode, ki zagotavlja najboljše estetske rezultate. Hitro izmenjajoči se električni tok lokalno segreje tkivo ter zdravniku omogoča visoko stopnjo selektivnosti, kontrole in natančnosti. Je najboljša metoda za manjše posege in ima minimalne možnosti stranskih učinkov. Izrastki na koži se odstranijo neboleče, hitro, postopka pa praviloma ni treba ponavljati.

Z različnimi tehnikami opravljamo:

 1. Odstranjevanje znamenj. Veliko znamenj je za posameznike motečih, zato se odločijo za odstranjevanje znamenj, predvsem tistih na obrazu in pa tistih ki se bočijo nad površino kože. Včasih so pozicionirana na takšnih mestih telesa, da tudi funkcionalno motijo, npr. ob britju, znamenja v področju nederčka ali pasu. Odstranjevanje znamenj zato predstavlja za nekatere tudi odstranitev izrastka, ki jih ves čas moti in ovira.
 2. Odstranjevanje mehkih fibromov- to so pecljate kožne spremembe v barvi kože, ki se večinoma pojavljajo v področju vratu in pazduh. Odstranjevanje je hitro.
 3. Odstranjevanje starostnih bradavic– seboroičnih keratoz- gre za kožne spremembe ki se pričnejo pojavljati po 30 letu starosti, največkrat na trupu, lahko pa tudi drugje po telesu.

Slike so zgolj simbolične.

 

CENIK

Galerija

Skin ikona 1

Strokovno osebje

Skin ikona 2

Pomembno je opraviti pregled izrastka pred odstranitvijo

Skin ikona 6

Specialist dermatolog vam svetuje najbolj primerno metodo odstranitve glede na tip izrastka

Skin ikona 8

Minimalno boleč poseg

Skin ikona 4

10 minutni poseg

Pogosta vprašanja

Gre za kratkotrajne posege. V kolikor odstranjujemo eno starostno bradavico, poseg traja približno 10 minut.
24 ur po posegu ne smete močiti predela in imate nameščen obliž. Za dober estetski rezultat je nato potrebno uporabljati kremo 2x/dan na mesto kjer smo odstranili izrastek. Prav tako je pomembno da nekaj tednov po posegu mesta, kjer smo opravili poseg ne izpostavljate soncu.
Preden pričnemo z odstranjevanjem izrastka z drobno iglico apliciramo anestetik (sredstvo proti bolečinam) v področje pod in v okolico izrastka. Po nekaj minutah predela več ne čutite, tako da med posegom ne čutite bolečine.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo