dermalna polnila

NEKIRURŠKI LIFTING HIFU

Nekirurški lifting izvajamo z visoko intenzivnim fokusiranim ultrazvokom ali HIFU. To je nova tehnologija, ki ima velik potencial da nadomesti tradicionalni kirurški facelift.

HIFU lahko uporabimo, da izboljšamo prožnost kože, naredimo lifting kože obraza in usmerimo kontrolirane pulze ultrazvočne energije točno v področja, ki bi jih želeli izboljšati. Je visoko tehnološka naprava, ki zmanjša gubice na obrazu in naredi lifting efekt.

Naročite se

Mehanizem delavanja HIFU je podoben uporabi povečevalnega stekla z namenom fokusirati sončni žarek. Fokusiran ultrazvok uporablja leče zato da koncentrira večje število križajočih se ultrazvočnih žarkov v področje tarče, torej tja kjer želimo lifting učinek. Vsak od teh žarkov gre najprej skozi tkivo sam in na teh mestih ne povzroča nobenih učinkov, učinek dobimo le tam kjer se žarki združijo oz v fokalnem predelu, kjer se žarki sekajo. Aparat sprošča visoko koncentrirano in fokusirano ultrazvočno energijo globoko v področju med globokim dermisom do superficialnega mišično-aponevrotičnega sistema (SMAS). 

Tako natančno, v trenutku, pregreje SMAS na temperaturto 70 stopinj celzija, kar povzroči fokusirano ablacijo. 

Visoka temperatura na pravilni lokaciji v podkožju povzroči da se dermis prične obnavljati in telo sintetizira več kompaktnega kolagena. To vodi do večje elastičnosti in čvrstosti kože. Poškodba v podkožju, ki stimulira lifting in pomlajevanje, pa nima nobenih vidnih učinkov na površini kož.

Na koži po terapiji nekirurškega liftinga ni vidnih sprememb in stranka lahko takoj nadaljuje s svojimi obveznostmi. V ta namen se uporabljajo višje energije kot pri diagnostičnem ultrazvoku.

Uporablja se za nekirurški lifting obraza ali viseče kože na telesu. Nekirurški lifting obraza se lahko naredi na celotnem obrazu ali v predelu viseče kože, ki se povesi nad linijo čeljusti. Velikokrat se uporablja tudi za zmanjšanje gub na obrazu in izboljšanje testure kože.

CENIK:

HIFU 600 EUR

Cenik velja od 1.8.2023

 

  • Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

 

Mediji o nas

Članek o nekirurškem liftingu s pomočjo ultrazvoka oziroma metode HIFU, ki ga je napisala SKIN dermatologinja Katja Gorenšek si lahko preberete v majski številki revije ELLE.

Pomlajevanje z ultrazvokom
Nekirurški lifting
HIFU

Pogosta vprašanja

Po čiščenju obraza nanesemo na obraz ultrazvočni gel. Nato naredimo številne pulze terapije z 1 cm intervali. Terapija traja 30-45 min. Prvi učinek je viden takoj, vendar se izboljšuje še nekaj mesecev. Najbolj opazen je učinek čez 3 mesece.
Odvisno od stanja vaše kože in prisotnosti gub, ponavadi najprej naredimo 2 terapiji v razmaku 4 mesece, kasneje se terapije lahko ponovijo 1x na leto.
HIFU se uporablja za pomlajevanje obraza, nekirurški lifting, zmanjšanje gubic, za učinek bolj napete kože in za oblikovanje telesa. Uporablja se za lifting področja dekolteja, čeljustne linije, obrvi, brade, vratu, nazolabialnih gub in vek. V področju čeljustne linije ženske najbolj moti odvečna koža, ki visi člez linijo čeljusti, kar imenujemo ”beneška zavesa”. Vzrok nastanka le te je v izgubi volumna maščevja in kostnine v zgornjem delu obraza, največ v področju lic. Poleg tega HIFU izboljša tudi nepravilno teksturo kože in zmanjša videz večjih por, koža postane bolj gladka, sijoča in čvrsta. Na telesu se porablja za zmanjševanje viseče kože v področju zgornjega dela rok, področja stegen nad kolenom in medialnega dela stegen. Uporablja pa se tudi v veliko drugih vejah medicine za zdravljenje različnih bolezni. Tudi za zdravljenje nekaterih oblik raka, katarakte ali za razbijanje ledvičnih kamnov.
HIFU povzroči zategovanje in pomlajevanje, ki se pojavi postopno po terapiji, koža je bolj kompaktna in manj gubasta v 2-3 mesecih. Efekt traja do 24 mesecev.
Seveda, te terapije se ponavadi umestijo v čas po HIFU terapiji.
Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo