ajda-sitar-dolgotrajno-lasersko-odstranjevanje-dlak-estetika-skin
Lepotno modna blogerka Ajda Sitar pred terapijo.

sE želite znebiti dlačic?

Rezervirajte si BREZPLAČNI POSVET za lasersko odstranjevanje dlak na številki 031-446-999 ali na info@estetika-skin.si

CENIK

SEDAJ IZJEMNO UGODNO:

PUSTNA AKCIJA MED 1.2.-14.2. PAKET 6 TERAPIJ S KAR 60% POPUSTA!!! 

 

NOV ČLANEK NA 24ur.com TUKAJ.

 

Ste vedeli, da imamo na naši kliniki prav vse laserje, ki se uporabljajo v laserskem odstranjevanju dlak?

Zakaj je NAŠA ESTETIKA SKIN KLINIKA ZA LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

 1. Ker imamo tim z večletnimi izkušnjami laserskega odstranjevanja dlak.
 2. Pred pričetkom se pogovorite z zdravnikom, ki vas pregleda in vam naredi individualen plan terapij.
 3. Imamo PRAV VSE LASERJE (vse valovne dolžine laserjev), ki se uporabljajo v laserskem odstranjevanju dlak. Tako lahko zdravnik resnično izbere za Vas tisti laser, ki je najbolj primeren za Vaš TIP KOŽE IN TIP DLAČIC in na ta način pričakujemo najboljše rezultate.
 4. Vsi naši laserji so PRAVI MEDICINSKI LASERJI
 5. Z laserji rokuje le usposobljeno medicinsko osebje.

Zakaj je lasersko odstranjevanje dlak v dermatološki ambulanti oz dermatološki kliniki dražje?

Odgovor najdeš na POVEZAVI.

KATERE LASERJE PA SPLOH UPORABLJAMO ZA LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

Vse o tem V BLOG OBJAVI NA POVEZAVI.

Priljubljena instagramerka in modna urednica revije Grazia Slovenija Tesa Jurjaševič je za dolgotrajno odstranitev neželenih dlačic z laserjem izbrala kliniko SKIN v Ljubljani.  Smo vrhunska klinika in se ukvarjamo predvsem z estetskimi posegi, estetsko dermatologijo in številnimi laserskimi terapijami. V videu si lahko pogledate kako terapija laserskega odstranjevanja dlak izgleda v Estetski kliniki SKIN.

 

TUDI VAS MOTIJO DLAČICE?

V kolikor vas motijo neželene dlačice poleti in pozimi, vedite da niste edini. Veliko ljudi ugotavlja, da porabijo ogromno časa za kratkotrajne odstranitve dlačic, saj si želijo gladko kožo. Za odstranjevanje dlak ne rabite več porabiti toliko časa in energije. Lasersko odstranjevanje dlak je medicinska terapija, ki se uporablja za zmanjšanje neželenih dlačic.

V naši ambulanti dlake uspešno odstranjujemo z laserjem. Za dolgotrajno odstranitev dlak je potrebnih 5-8 laserskih terapij v razmaku 4-8 tednov. Za gladko kožo v nadaljevanju svetujemo eno lasersko terapijo na leto.

 

 

UČINKOVIT način za DOLGOtrajno odstranjevanje dlak

Laser uporablja visoko koncentrirano energijo s katero doseže dlačne mešičke, ki jih ob sproščanju energije uniči. Lasersko energijo privlači pigment v dlaki, podobno kot sončne žarke privlačijo temne obleke. Zato laser najbolje deluje na debelih in temnih dlakah na svetli koži. Kljub temu pa dobimo dobre rezultate tudi pri ljudeh, ki nimajo vseh optimalnih predispozicij za laser. Lasersko depilacijo prilagodimo vsakemu posamezniku individualno, zato vam ponujamo PRVI PREGLED BREZPLAČNO, kar vam omogoči najboljši možni rezultat.

V obdobju 1-3 tedne dlake nato odpadejo. Že po prvi terapiji opazite da izraste manj dlak. Po vsaki terapiji nato opazite manjše število dlak.

Komu zaupati?

To in še več o omenjeni terapiji smo razkrili v članku na @24ur.com, svojo izkušnjo laserskega odstranjevanja dlak v naši ambulanti pa sta delili tudi naši stranki @anelasabanagic in @tesajurjasevic. ?

Kaj sta povedali, si preberite TUKAJ 

Lasersko odstranjevanje dlak
Anela Šabanagić v Estetiki SKIN

Lasersko odstranjevanje dlak ponujajo različni kozmetični saloni, vendar velikokrat za odstranjevanje dlak ne uporabljajo laserja, ampak aparate, ki so manj učinkoviti. Pri laserskem odstranjevanju dlak gre za poseg v telo pri čemer si ne želite zapletov, zato je potrebno izbrati ambulanto z vrhunskimi laserji, s katerimi rokuje medicinsko osebje.

Manekenka Anela Šabanagić je lasersko odstranjevanje dlak zaupala naši ekipi Estetike Skin.

KAKO LAHKO POSKRBIMO ZA ODLIČEN REZULTAT LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK?

Z ODLIČNIM LASERJEM s katrerim upravlja izurjeno medicinsko osebje!!!

Kaj so lastnosti ODLIČNEGA LASERJA, preberite v BLOG OBJAVI NA POVEZAVI.

 

Kako poteka lasersko odstranjevanje dlak oziroma laserska depilacija?

laserska-depilacija-estetika-skin
Trajno odstranjevanje dlak.

Laser lahko deluje le na tiste dlačice, ki ta trenutek aktivno rastejo oziroma so v anageni fazi. Zato je za njihovo dolgotrajnejšo odstranitev potrebnih več terapij. Za dolgotrajni rezultat je dovolj že od pet do osem obiskov, med posameznimi tretmaji pa mora miniti od štiri do deset tednov. Koliko jih bo potrebnih in kako pogosti bodo, je odvisno od lokacije poraščenosti. Postopek je hiter. Večina, ki se je odločila za lasersko odstranjevanje dlak, to ocenjuje kot precej manj boleče od voskanja ali puljenja. Med posegom laserske depilacije lahko sicer čutite pekoč občutek na mestu delovanja laserskega žarka. Bolečina bo občutno manjša, če ima aparat ustrezno in dobro hlajenje, kar je ena najpomembnejših lastnosti odličnega laserja.

VEČ PRAKTIČNIH NASVETOV KAKO RAVNATI PRED in PO TERAPIJI najdete TUKAJ.

 

KOLIKO TERAPIJ POTREBUJEMO?

Da bi dosegli želene rezultate s kar najmanjšim številom terapij, v centru SKIN za vas naredimo individualni načrt, ki vsebuje število pričakovanih obiskov in potrebnih premorov med njimi. Prav tako za vaš tip kože in polti določimo najprimernejši laser. Zahvaljujoč raziskavam se lahko za lasersko odstranjevanje dlak odločijo prav vsi, tudi tisti z najsvetlejšo in najtemnejšo poltjo. Za to so seveda potrebni napredni laserji z različnimi valovnimi dolžinami.

Laserji priznanih blagovnih znamk, ki zagotavljajo dve najpomembnejši stvari:

 • visoko raven varnosti in
 • visoko učinkovitost.

Najpogosteje se uporabljajo aleksandritni laser (z valovno dolžino 755 nm) in laser Nd:YAG (z valovno dolžino 1064 nm; še posebej učinkovit pri temnejši koži). Nekateri lepotni centri uporabljajo tudi naprave IPL, vendar v tem primeru ne gre za resnično lasersko odstranjevanje dlak, saj ta naprava namreč ni laser.

Zaupajte lasersko odstranjevanje dlak MEDICINSKEMU OSEBJU

Preden se odločite za lasersko odstranjevanje dlak oziroma lasersko depilacijo, se pozanimajte, s kakšnimi aparati bo poseg opravljen. To je vaša pravica. Na slovenskem trgu se pojavljajo tudi nekakovostni laserji nepriznanih proizvajalcev, katerih kakovost in varnost sta vprašljivi. Stranski učinki so sicer mogoči pri vsaki napravi, vendar so bistveno redkejši pri priznanih aparatih z ustreznimi certifikati, izdelani v podjetjih, ki veliko vlagajo v raziskave ter imajo najbolj izpopolnjene varnostne in hladilne sisteme.

Pri odstranjevanju dlačic je poleg vrhunske opreme nadvse pomembno tudi, da to zaupate usposobljenemu osebju. Čeprav zveni preprosto, je lasersko odstranjevanje dlak oziroma laserska depilacija, poseg v telo. Medicinsko osebje ve, kako izbrati ustrezne parametre in zagotoviti čim večjo učinkovitost tretmajev, ter hitro prepozna morebitne stranske učinke in začne s pravilno oskrbo.

Pred prvo lasersko terapijo je nujen pogovor z zdravnikom. Določen tip poraščenosti je lahko znak še neprepoznane bolezni, na primer endokrinopatije (motnje v delovanju žlez), ali nastane kot stranski učinek zdravil. Pred posegom je treba pregledati tudi vse kožne lezije in znamenja na območju, na katerem bi se radi znebili dlačic, ter jih ustrezno zaščititi. Če zdravnik ob tem odkrije karkoli, kar bi lahko bilo nevarno, opravi kirurški izrez s histopatološko preiskavo.

NA KATERIH PREDELIH IZVAJAMO LASERSKO ODSTRANJEVANJE DLAK?

Največkrat se opravlja laserska depilacija nog. Druga najpogostejša je depilacija intimnih predelov, torej bikini depilacija oziroma depilacija bikini predela in tudi brazilska depilacija. Laserski odstranjevalec dlak uporabimo tudi za druge predele: veliko žensk motijo dlake na obrazu, tako se opravlja laserska depilacija brade.

Pri moških je popularna laserska depilacija hrbta.

Vraščene dlake so težava zaradi katere se veliko žensk odloči za lasersko depilacijo, saj je po laserskem odstranjevanju dlak manj aktivnih dlak in tako tudi manj dlak, ki se vraščajo. Več o vraščenih dlakah TUKAJ.

 

VAS ZANIMA KAKŠNE SO LAHKO NEVARNOSTI OZ KAJ SO STRANSKI UČINKI LASERSKEGA ODSTRANJEVANJA DLAK?

Vse o tem V BLOG OBJAVI NA POVEZAVI.

 

Še nekaj napotkov pred posegom laserskega odstranjevanja dlak

Štiri tedne pred tem, ko se odločite za lasersko odstranjevanje dlak se ne izpostavljajte sončnim žarkom, saj koža ne sme biti porjavela. Uporabljajte kreme z visokim zaščitnim faktorjem (vsaj SPF 30). Štiri tedne pred samo terapijo in v vmesnem času dlak ne smete puliti ali voskati, lahko jih le brijete.

Pred terapijo laserskega odstranjevanja dlak na koži tretiranega področja ne uporabljajte krem z retinolom. ODGOVOR ZAKAJ NE,  NAJDETE TUKAJ.

Lasersko odstranjevanje dlak je učinkovito in s pravim osebjem tudi varno. Večina stranskih učinkov je prehodnih in brez dolgotrajnih posledic. V estetiki SKIN uporabljamo prave, natančne in varne laserje. Takšne kot strokovnjaki na velikih klinikah po svetu, tudi na Harley Streetu v Londonu in Peti aveniji v New Yorku.

 

Posvet pred laserskim odstranjevanjem dlak je BREZPLAČEN.

PREVERITE UGODNE CENE NA POVEZAVI.  SEDAJ PAKET 6 TERAPIJ S KAR 60% POPUSTA!!!

 

CENIK

CENIK 

V Estetiki Skin vam predstavljamo najnovejšo terapijo, po kateri bo vaša koža zasijala ?

 

Hydrafacial je sodobni diamantni piling, ki ga izvajamo v dermatološki ambulanti SKIN v Ljubljani in Kopru.

Gre za zvezdniško terapijo, ki poskrbi za sijaj vaše kože. Priljubljena modna blogerka in instagramerka Ajda Sitar se je odločila poskrbeti za svojo kožo s terapijo Hydrafacial v kliniki Skin. Njeno terapijo si lahko ogledate v videu. Hydrafacial se uporablja pri vseh tipih kože za izboljšanje teksture kože, sijaja, zmanjšanje drobnih gubic, pigmentnih madežev in por. Izboljšajte nego svoje kože z medicinskim diamantnim pilingom Hydrafacial.

Tudi priljubljena Anela Šabanagič skrbi za sijaj svoje kože s terapijo Hydrafacial v Estetiki SKIN. Video njene terapije najdete na instagram profilu TUKAJ.

Kaj pravzaprav je medicinski diamantni piling?

Gre za popolnoma neinvazivno glajenje, s katerim pore na vaši koži temeljito očistimo, obenem pa poskrbimo za odstranitev odmrlih celic zgornjega sloja kože in devitaliziranega tkiva. S sproščujočo nego in nežnim luščenjem povrhnjice (pilingom), se odkrije popolnoma nov sloj zdrave kože. ?

Obenem poskrbi za intenzivno hidracijo, po kateri bo vaša koža mehka in navlažena. ?

V zadnjem koraku terapije uporabimo še različne serume, prilagojene vašemu tipu kože, s katerimi kožo nahranimo in nadomestimo antioksidante in peptide. Tako bo vaš obraz še bolj zasijal, koža pa bo zapeljiva, svetleča in nahranjena.

Terapijo lahko kombiniramo z drugimi estetskimi posegi, kot je botoks ali laserske terapije.

Lepota je občutek ? 

SKIN FIRST

Zdravje in skrb za  kožo sta izjemnega pomena, saj je kot naš največji organ tudi najbolj izpostavljena zunanjim škodljivim dejavnikom zaradi katerih z leti ni več tako mehka in sijoča. Vse to pa lahko močno  vpliva tudi na naše dojemanje samega sebe in samopodobo. In seveda je veliko bolje kot samo prekrivati nepravilnosti na koži, izbrati ustrezno nego kože prav vsak dan. To imenujemo holistični ali celostni pristop k zdravju kože, ki dolgoročno vodi do bolj zdrave kože.

Pred vsakim postopkom v naši ambulanti vam individualno svetujem kako vzpostaviti ustrezno vsakodnevno rutino za ohranjanje oziroma izboljšanje videza vaše kože. Poleg tega pa Vam svetujem kako nadgraditi redno nego z medicinskimi postopki in terapijami.

Ste vedeli … ?

 • da je kar 90 % poškodb na koži posledica prekomernega izpostavljanja UV žarkom? ☀️
 • da so UVA žarki, ki povzročajo staranje kože, enako močni tako na sončen kot na oblačen dan?
 • da koži škodujejo tudi onesnažen zrak, kajenje in nezdrava prehrana? ??
 • da po 20 letu starosti v koži vsako leto nastaja 1% manj kolagena?

Poskrbite za zdravje vaše kože vsak dan ?, tako da jo zavarujete pred UV žarki, pijete dovolj vode?, uživate uravnoteženo prehrano z veliko sadja in zelenjave?, se dovolj gibate?‍♀️, opustite pa kajenje, alkohol ter hrano z veliko sladkorja in maščobami. Ob tem ne pozabite na vsakodnevno ustrezno čiščenje in nego za obraz, prilagojeno vašemu tipu kože.

Hydrafacial oz medicinski diamantni piling pa je po drugi strani tudi sproščujoča terapija, po kateri se počutimo odlično.

Kako pogosto izbrati terapijo Hydrafacial in za koga je primerna?

Vsak mesec ali na vsako četrtletje poskrbite za sijaj svoje kože z ustreznim medicinskim diamantnim pilingom in hidracijo, kot je SKIN facial.

Hydrafacial je primeren za vse tipe kože:

za drobne gubice in gube,

izboljšanje elastičnosti in teksture kože,

za kožo z pigmentnimi madeži,

mastno kožo s povečanimi porami.

 

HYDRAFACIAL- MEDICINSKI DIAMANTNI PILING

Trije koraki do sijoče kože:

 1. Čiščenje in piling kože obraza
 2. Odstranjevanje nečistoč in hidracija kože
 3. Vnos intenzivnih serumov v kožo

Gre za nežno terapijo s tehnologijo Hydrafacial, ki s pomočjo vakuma odstrani nečistoče iz kože in por ter potisne v kožo aktivne učinkovine za boljše obnavljanje in sijaj kože, te učinkovine pa tudi nahranijo kožo, jo posvetlijo in varujejo.

Izvajamo tri vrste terapije HYDRAFACIAL, in sicer osnovno nego, napredno nego in platinum nego.

Hydrafacial je terapija izbora, ki lahko nadgradi našo vsakodnevno nego kože obraza. Uporablja inovativno vortex tehnologijo, ki omogoča, da hkrati odstranjujemo nečistoče iz kože in ji dovajamo hranilne učinkovine. Največkrat se naše stranke odločijo za Platinum terapijo, kjer v začetku opravimo še limfatično terapijo obraza, ki poskrbi za detoksifikacijo kože in sprostitev že na začetku terapije. Nato uporabljamo tri posebne nastavke za enkratno uporabo, prvi je namenjen eksfoliaciji in pilingu, drugi ekstrakciji oziroma odstranjevanju nečistoč in zadnji nastavek z vortex tehnologijo vnese različne serume v kožo. Za eksfoliacijo lahko uporabljamo salicilno, glikolno kislino in mlečno kislino. Medtem ko uporabljamo različne serume glede na vaše težave, na primer za hiperpigmentacije serum z vitaminom C, za gubice in teksturo kože serum s peptidi. Pri vseh pa uporabimo še serum s hialuronsko kislino, antioksidanti in mineralnimi peptidi, kar vrne vaši koži sijaj.

Ob koncu terapije naredimo še terapijo z LED lučmi, uporabimo lahko rdečo LED luč, ki izboljša prekrvavitev kože in stimulira produkcijo kolagena in se uporablja za izboljšanje teksture kože in zmanjšanje gubic ali pa modro LED luč, ki se uporablja pri koži z aknami.

Vse, kar vaša koža potrebuje, je tako združeno v eni sodobni terapiji.

Gre za medicinsko terapijo, ki se izvaja v ambulanti, za katero so značilni učinkovitost in konstantni rezultati. Izvajanje je v rokah usposobljenega medicinskega osebja.

Terapija je primerna za najstnike z aknami, za odrasle osebe z mozoljčki, gubicami ali hiperpigmentacijami, pa tudi za starejše paciente s poškodbo kože s strani UV žarkov.

Terapij ne izvajamo pri aktivnih okužbah kože obraza, pri izpuščaju na obrazu, ob sončnih opeklinah in pri nosečnicah.

Prednost te terapije je, da kljub temu da izvajamo piling in intenzivno nego kože obraza za pacienta terapija ni neprijetna. Še več, gre za sproščujočo terapijo, po kateri se počutimo odlično. Terapija ni boleča, ampak gre za občutek nežne masaže. Nečistoče iz kože namreč odstranimo z vakumom, ne pa s stiskanjem, drgnjenjem ali pritiskanjem. Vse nečistoče, ki smo jih odstranili tudi lahko vidimo po končani terapiji.

 

Hydrafacial Estetika Skin

Terapijo lahko kombiniramo z drugimi estetskimi posegi, kot je glajenje gubic z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino ali laserskimi terapijami.

ZA KONEC ŠE:

 •  Izjemno zadovoljstvo končnih uporabnikov – 100% zadovoljstvo uporabnikov na platformi
  Realself www.realself.com/hydrafacial s tretmajem,
 •  Brez kakršnegakoli pretiravanja lahko rečemo da uporabniki obožujejo Hydrafacial terapijo.
  Poleg tega da je dokazano učinkovita, je terapija tudi izredno prijetna –„Harpers Bazaar most popular beauty treatments of 2019“, „BEST FACIAL 2020, Newbeauty Award“, …
 •  Možna je individualna prilagoditev vsakemu uporabniku s kakršnemkoli stanjem kože – z edinstvenemi Hydrafacial serumi in boosterji,
 • Nemudoma zaznavni rezultati –vsak po Hydrafacial  terapiji že na dotik prepozna razliko prej/potem.
 • No downtime – Pri Hydrafacial tretmaju ni obdobja okrevanja, saj je koža po tretmaju sijoča, lahko je prisotna le blaga rdečina
 • Hydrafacial lahko kombiniramo z drugimi estetskimi terapijami v Estetiki Skin- naj gre za glajenje gubic, fller-je, laser, radiofrekvenco, ultrazvok…

 

ČLANEK O TERAPIJI HYDRAFACIAL V ESTETIKI SKIN NA 24ur.com TUKAJ.

 

S Hydrafacial terapijo samozavestno v nov dan! ?

 

CENIK HYDRAFACIAL:

DIAMANTNI PILING HYDRAFACIAL
OSNOVNA NEGA DIAMANTNI PILING HYDRAFACIAL
DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL Signature)- obraz 120,00€
25% popusta  na PAKET 5 terapij

DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL Signature)- obraz- z 25% POPUSTA NA PAKET

450,00 €
NAPREDNA NEGA DIAMANTNI PILING HYDRAFACIAL
DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL  napredna nega)- obraz 150,00 €
25% popusta  na PAKET 5 terapij

DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL napredna nega)- obraz- z 25% POPUSTA NA PAKET

562,50 €
DIAMANTNI PILING HYDRAFACIAL PLATINUM
DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL Premium nega)- obraz 170,00€
25% popusta  na PAKET 5 terapij

DIAMANTNI PILING (HYDRAFACIAL Premium  nega)- obraz- z 25% POPUSTA

 

637,50 €

 

V ESTETIKI SKIN NUDIMO PLAČILO NA OBROKE za imetnike NLB kartic , in sicer za zneske računa med 300 EUR in 1000 EUR na največ 3 obroke, za zneske računa nad 1000 EUR pa na največ 6 obrokov. Za tovrsten nakup ni potrebna priprava posebne papirne dokumentacije, plačilo se uredi na POS terminalu z bančno kartico. Storitev plačila na obroke  je za vas brez obresti in brezplačna. 

Cenik velja od 20.11.2023

 • Cene kozmetičnih storitev vsebujejo DDV.
 • Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

V naši dermatološki ambulanti Koper vas sprejme dermatolog, ki se ukvarja z boleznimi kože in estetskimi posegi.

Dermatolog se ukvarja z vsemi boleznimi na koži, tako pri otrocih kot pri odraslih.

Dermatolog pa se ukvarja tudi z boleznimi nohtov in las.

 

Najpogosteje ljudje v zadnjem letu želijo pregled pri dermatologu v naši ambulanti zaradi znamenj na koži. Opazijo namreč da se znamenje spreminja ali opazijo novo znamenje. Veliko pa jih želi preventivni pregled znamenj z dermatoskopom.

Velikokrat se dermatolog v naši ambulanti ukvarja tudi z drugimi kožnimi izrastki. Največkrat gre za bradavice, ki so najbolj pogoste na podplatih ali rokah. Ter z drugimi izrastki na koži, kot so starostne bradavice ali mehki fibromi. Dermatolog pregleda te izrastke ter vam svetuje o terapiji in vam izrastke lahko tudi odstrani.

Veliko opravimo tudi pregledov zaradi aken. Akne niso le najstniška težava, ampak se velikokrat pojavljajo tudi v odrasli dobi. Akne so ozdravljive, saj jih lahko dermatolog zdravi s kremami ali tabletami na recept ali različnimi pilingi. Akne velikokrat lahko na koži pustijo brazgotine, ki jih v naši ambulanti zmanjšujemo z različnimi metodami. Dermatolog vam lahko svetuje tudi glede te težave.

CENIK:

DERMATOLOŠKI PREGLED
Dermatološki pregled – eno bolezensko stanje 80,00 €
Dermatološki pregled – kontrola 50,00 €
PREGLED ZNAMENJ
Pregled znamenj z dermatoskopijo 95,00 €
Pregled znamenj z dermatoskopijo in fotodokumentiranje do 5 znamenj z digitalnim dermatoskopom 115,00 €
Pregled znamenj z dermatoskopijo in fotodokumentiranje do 10 znamenj z digitalnim dermatoskopom 135,00 €
Pregled znamenj z dermatoskopijo in fotodokumentiranje nad 11 znamenj z digitalnim dermatoskopom 155,00 €
ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
Odstranitev bradavic s krioterapijo – 1 bradavica * 15,00 €
Odstranitev dodatne bradavice (se obračuna le skupaj s storitvijo dermatološki pregled in storitvijo odstranitev bradavice)* 8,00 €

 

*Obvezen predhoden dermatološki pregled ni vključen v ceno in se ga dodatno obračuna v višini 80 eur – Dermatološki pregled eno bolezensko stanje.

Cenik velja od 1.8.2023

 • Cene kozmetičnih storitev vsebujejo DDV.
 • Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

 

V naši mbulanti Koper delujete dva dermatologa:

Katja Gorenšek Ul,dr.med., specialist dermatolog

Samo Gorenšek,dr.med., specialist dermatolog

Ste že kdaj pomislili, da obstaja toliko različnih bolezni kože in toliko različnih tipov kože, vendar nas pravilne nege kože nihče ne nauči. Veliko ljudi ima tako celo življenje težave s problematično kožo.

Kje dobiti nasvet? Estetski dermatologi se ukvarjamo tudi s tem, da vam individualno svetujemo kako pravilno izbrati kozmetiko, kako izvajati pilnige, kako svojo kožo ščititi pred zunanjimi dejavniki, ki ji škodijo in predvsem kako kožo ohraniti sijočo čim dlje v starost.

Več o negi z retinolom oziroma retinoidi in njihovem učinku na zmanjšanje znakov staranja naše kože najdete TUKAJ.

Naročite se na estetski posvet.

BRAZGOTINE NA OBRAZU

Brazgotine na obrazu so velikokrat posledica aken v najstniških letih. VEČ O AKNAH.

Včasih pa tudi poškodb ali prebolelih noric.

Vidnost brazgotin na obrazu lahko zmanjšamo s pomočjo frakcioniranega CO2 laserja, ki ga dermatologi uporabljamo za zmanjšanje brazgotin po aknah, gub, gubic in drugih nepravilnosti kože obraza. Gre za lasersko terapijo, ki odstrani zunanje plasti poškodovane kože. Na tem mestu pride do obnavljanja kože in nastanka nove plasti kože, kjer so nepravilnosti manj izražene. VEČ TUKAJ

Druga metoda za zmanjševanje brazgotin na obrazu je frakcionirana radiofrekvenca eMatrix, ki energijo v obliki toplote usmeri v pregrevanje podkožja in na ta način se v procesu celjenja koža zgladi in brazgotine so manj vidne. VEČ TUKAJ

 

Brazgotina po carskem rezu

Pri zdravljenju brazgotin imamo številne možnosti, ki pa so odvisne od izgleda brazgotine ter časa njenega trajanja. V primeru, da je brazgotina rožnate barve, pride v poštev laserska terapija, pri kateri želimo doseči zmanjšanje rdečine. V kolikor gre za brazgotino nad nivojem kože, jih zdravimo z injekcijskimi terapijami pri katerih želimo doseči, da se brazgotina poravna z nivojem okoliške kože. Te terapije se lahko kombinirajo za doseganje najboljšega rezultata. V vsakem primeru je potreben pogovor z dermatologom, ki vam individualno svetuje najboljšo terapijo za zmanjšanje vaše brazgotine.

V predelu pazduh, pod dojkami in na vratu se velikokrat pojavljajo mehki fibromi, to so pecljati izrastki v barvi kože ali nekoliko rjavkasti velikosti 1-2 mm.

ZAKAJ NASTANEJO mehki fibromi?

Pojavljajo se na mestih drgnjenja kože ob kožo, zato se velikokrat pojavijo prav na teh mestih.

ODSTRANJEVANJE MEHKIH FIBROMOV

Te izrastke lahko v dermatološki ambulanti enostavno odstranimo s pomočjo radiofrekvenčne zanke. Poseg je hiter, po njem ostane na mestu izrastka drobna približno 1 mm velika krastica, ki se zaceli v nekaj dneh.

 

Svetujemo pa, da ob pojavu kakršnihkoli izrastkov na koži obiščete dermatologa, da bo natančno opredelil za kakšen izrastek gre in izključil da ne gre morebiti za nevaren izrastek, ki ga pa je potrebno kirurško odstraniti.

Dermalna polnila (filerji) - hialuronska kislina.
Dermalna polnila (filerji) – hialuronska kislina.

Manj izrazite gubice, nežnejši videz.

Vsi ljudje se zavedamo procesa staranja in prav tako bi ga večina želela upočasniti. Pri ženskah s posegi za ohranjanje mladostnega videza pričnemo optimalno okoli 30. leta starosti. Za ohranjanje mladostnega videza in glajenje gub svetujemo drobna nadomeščanja volumna na točno določenih mestih, kjer se ta naravno izgublja. Značilnost sodobnega pristopa v estetski medicini je, da se dermalna polnila (filerji) aplicirajo na točno določena mesta, glede na individualne značilnosti obraza. Uporabimo majhne količine hialuronske kisline, kar zgladi gubice in omogoči ljudem da izgledajo dobro, zdravo in spočito. V Skin dermatologiji smo se poslužujemo najsodobnejših tehnik pomlajevanja, saj želimo omogočiti ljudem ne samo glajenje gub, temveč da izgledajo mlajši, ter da njihov izgled ohrani naravne individualne poteze. Brez pretiranega, nenaravnega videza. Z rednimi posegi si želimo, da obraz ohranja zadovoljen in sijoč videz še naprej.

hialuronska kislina
dermalni filer

Med Slovenkami prevladujejo bolj okrogli obrazi, pri večini je dolžina brade prekratka, kar rešujejo dermalna polnila s hialuronsko kislino, saj z njimi podaljšamo brado in ustvarimo lepšo ovalno obliko obraza. Poskrbimo za izrazitejše ličnice, zmanjšamo podočnjake, vizualno zožimo nos ali dvignemo obrvi. Ob tem pa dosežemo tudi glajenje gub.

hialuronska kislina
dermalno polnilo

 

V estetski kliniki SKIN si vzamemo čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj. Vašemu obrazu prilagodimo različne tehnike injiciranja dermalna polnila v dermis ali podkožno mišičevje. Aplikacija je hitra, izboljšanje pa je opazno takoj.

 

CENIK

Zgornja veka se torej z leti povesi. Težave pa se pojavijo tudi pod očmi, kjer se lahko pojavijo gubice ali se celo naredijo podočnjaki, ki še dodatno poskrbijo, da je obraz videti žalosten, utrujen in starejši. Več o podočnjakih TUKAJ. Moramo vedeti, da je koža okoli oči izredno tanka in je to vzrok, da se z leti hitro začne povešati.

Tak utrujen pogled moti tako ženske kot moške, ženskam pa poleg tega dela težave tudi ob nanašanju ličil, saj se ta ali razmažejo pod vekami, ali celo zaidejo v gubice, ki nastajajo okoli oči. Tako so gube po nanosu ličil lahko še bolj poudarjene, ličila pa celo dosežejo nasproten učinek – izpostavijo moteče gubice in naredijo obraz še bolj postaran.

REŠITEV?

Do sedaj je bila rešitev le kirurška operacija imenovana zgornja blefaroplastika.

Veliko ljudi pa ima strah pred operacijami ali pa si ne morejo privoščiti dolgotrajnejšega okrevanja, zato vam strokovnjaki Skin klinike predstavljamo nov nekirurški pomlajevalni tretma za področje okoli oči, in sicer nekirurško korekcijo vek.

NEKIRURŠKA KOREKCIJA VEK ali NEKIRURŠKA BLEFAROPLASTIKA

Nekirurška korekcija vek ali nekirurška blefaroplastika je edinstvena tehnika, ki pomlajuje kožo zgornjih in spodnjih vek. Glavna prednost nekirurške metode je varnost in hitro okrevanje. Ter dejstvo da se poseg opravi brez igel ali skalpela. Vedeti moramo tudi, da je pri kirurškem posegu korekcije vek na spodnji veki brazgotino zelo težko ali celo nemogoče skriti, to je še ena dodatna prednost nekirurškega posega na spodnjih vekah.

To izvedemo z aparatom, ki povzroči minimalno poškodbo kože, ta poškodba pa aktivira naš lastni sistem obnavljanja kože, kar med celjenjem povzroči zategnitev kožnih tkiv in zmanjšanje gub.

Nekirurška blefaroplastika v Estetiki SKIN
Nekirurški dvig vek

Pred posegom je potrebno opraviti posvet z zdravnikom dermatologom, ki se ukvarja z estetetskimi posegi. Zdravnik Vam razloži ali ste primeren kandidat za ta poseg in kakšno izboljšanje lahko pričakujete po posegu, ter koliko posegov boste potrebovali (odvisno od stopnje izraženosti težav). Po pregledu in preučitvi vaših morebitnih drugih zdravstvenih težav se dogovorite za termin. Če ni kontraindikacij, specialist oceni debelino kože okoli oči in globino njenih sprememb in glede na te podatke individualno načrtuje poseg nekirurške blefaroplastike.

POSEG

Pred posegom uporabimo lokalno anestezijo z anestetično kremo, ki jo predhodno nanesemo na tretiran predel. Na veki nato označimo predel na katerem bomo poseg izvajali. V površinske sloje kože z aparatom povzročimo točkaste poškodbe na točno določenem mestu.  Celjenje v tednih in mesecih po tretmaju povzroči nastanek novega kolagena, tako se koža ponovno napne, gube se zgladijo in obraz je videti bolj spočit. Rezultat je bolj napeta in manj povešena koža.
V nasprotju s kirurškim posegom (kirurško blefaroplastiko) je čas okrevanja precej krajši, poseg predstavlja nizko tveganje za pacienta ter minimalno možnost stranskih učinkov. Večina ljudi potrebuje 2-4 posege v razmaku 1-3 mesece. Točno kakšna razporeditev tretmajev in koliko bi jih potrebovali vi, Vam razloži zdravnik ob prvem obisku, ko opravite posvet. Po terapiji ostanejo še drobne krastice, ki jih lahko čez nekaj dni prekrijete z mineralnim pudrom. Krastice spontano odpadejo, koža po tem je sveža in zategnjena. Po terapiji se je potrebno striktno izogibati sončnim žarkom in uporabljati ustrezno zaščito pred sonce, ki Vam jo priporoči Skin zdravnik.

Vsa točna navodila v naši ambulanti prejmete po posegu.

Več v članku na ELLE.si na POVEZAVI TUKAJ.

.

 

KAKO IZGLEDA BOTOKS V ESTETIKI SKIN?

BOTOKS- pogovorni izraz za terapijo z botulinskim toksinom z namenom zmanjšati gubice na obrazu.

 

Najprej se pogovorimo o tem kaj vas moti in kako terapija z botoksom lahko zmanjša gubice ? in naredi vaš obraz bolj spočit in svež. Po 30em letu starosti naše mišice v področju čela in okrog oči namreč postajajo vedno bolj napete. To je normalen proces staranja obraza. Z botoksom našim mišicam omogočimo da se spočijejo, ob tem pa se zmanjšajo tudi gubice v tem področju.

Postopek:
1️⃣  Pogovor??⚕️
2️⃣  Obraz očistimo in odstranimo ličila.
3️⃣  Označimo mesta aplikacije, ki so odvisna od pozicije vaših mišic. Načrt naredimo za vsakega individualno. Z aplikacijo botoksa namreč dosežemo selektivno sprostitev tistih mišic, ki največ prispevajo k nastanku gub na čelu, med obrvmi in ob očeh.
4️⃣  Botoks s pomočjo drobne igle apliciramo v mišico. Tako dosežemo, da se drobne gubice zmanjšajo?
5️⃣  In ste pripravljene za nove dogodivščine

⏰ 30 minut

Rezultati so individualni.
Fotografije in videi so objavljeni z dovoljenjem pacientov.
Posvet z zdravnikom   je obvezen pred posegom.
Poseg izvaja izključno zdravnik v dermatoloski ambulanti. Posegi nikakor niso namenjeni izvajanju doma.

Več videov kako izgledajo posegi v ambulanti na INSTAGRAM profilu dr. KatjaGorenšek.

ali se tudi vi sprašujete Kako zgladiti gube na obrazu?

Veliko ljudi motijo gubice in gube na obrazu, ki se pričnejo pojavljati okrog 30. leta starosti. Pri večini ljudi se najprej pojavijo gube med obrvmi, gube okrog oči in prečne gube na čelu. Te gube so na začetku prisotne le ob izražanju mimike obraza (izražanju jeze, začudenja, smehu), kasneje pa ostanejo prisotne tudi ob mirovanju.

Ena najbolj razširjenih estetskih terapij na svetu za odpravljanje oziroma zmanjševanje gubic na obrazu je terapija, ki jo pogovorno imenujemo botoks✨.

Kako je bila zadovoljna s terapijo z botoksom na naši kliniki urednica revije ELLE Petra Windschnurer v intervjuju z našo dermatologinjo Katjo Gorenšek v reviji ELLE.

Okrog 30. leta starosti postanejo mišice na čelu in ob očeh hiperaktivne, zato se pojavijo na teh mestih drobne gubice. Ker je vzrok nastanka gubic v preveliki moči teh mišic, je ustrezna in najbolj uporabljana terapija z botoksom, ki povzroči sprostitev točno teh mišic, ki gubice povzročajo. Delovanje teh mišic se po terapiji zmanjša in tako se zgladijo gube v tem predelu.

Za botoksom je več kot 25 let uspešne uporabe ter veliko število zadovoljnih uporabnikov.

Naša ekipa ima večletne izkušnje, na dan zdravnika opravita do 15 terapij z botoksom. K nam na botoks redno prihajajo številne zadovoljne stranke. Posege opravljamo v ambulanti v Ljubljani in v Kopru.

ESTETSKI DOPOLDNEVI

Ob ESTETSKIH DOPOLDNEVIH nudimo v Estetiki SKIN kar 10% popusta na pakete glajenja gubic,

za naše zveste stranke pa še dodatnih 5% popusta.

TERMINI ESTETSKIH DOPOLDNEVOV

UGODNE CENE PAKETOV OB SKIN DOPOLDNEVIH (do 16 ure):

Paket glajenja gubic-terapija botoks ob ESTETSKIHDOPOLDNEVIH : dve regiji  z 10% POPUSTA (med obrvmi+okrog oči ali med obrvmi+čelo ali čelo+okrog oči)

CENA  PAKETA DVE REGIJE S POPUSTOM OB SKINDOPOLDNEVIH: 279 eur.

Paket glajenja gubic- Terapija botoks ob SKIN DOPOLDNEVIH : vse tri regije s 10% POPUSTA  (okrog oči, čelo, med obrvmi) :

CENA PAKETA TRI REGIJE S POPUSTOM OB ESTETSKIH DOPOLDNEVIH:  324 eur.

 

BABY BOTOKS  dve regiji: cena 230 EUR

BABY BOTOKS  tri regije: cena 279 EUR.

 

ZA NAŠE ZVESTE STRANKE ŠE DODATEN POPUST 5% NA PAKETE OB ESTETSKIH DOPOLDNEVIH**
01.93 Paket glajenja gubic- terapija botoks DVE REGIJI ZA ZVESTE STRANKE** OB  SKIN DNEVIH 265,05€
01.94  Paket glajenja gubic- terapija botoks  TRI REGIJE ZA ZVESTE STRANKE** OB  SKIN DNEVIH 307,80€

**Dodaten popust velja za zveste stranke, ki so imeli v naši kliniki opravljeno terapijo glajenja gubic v zadnjih 6 mesecih.

CENIK

Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

Cenik velja od 3.1.2024

 

MIT ALI RESNICA: tema botoks

LINK TUKAJ.

GUBE NA OBRAZU

Prve gubice opazimo na obrazu po 25 letu starosti. Pri nekaterih prej, pri drugih kasneje, okrog 30. leta pa se kakšna gubica pojavi pri skoraj vseh. Večinoma najprej poskusimo s kakšno bolj vlažilno kremo, vendar hitro ugotovimo, da ta gubico zgladi le za kakšno uro, torej le do takrat ko je koža še navlažena.

Gubice so lahko dinamične (te so vidne le, ko uporabljamo obrazno mimiko in so do neke mere zato zaželjene) ali statične, kar pomeni, da so prisotne ves čas, tudi v mirovanju.

Okrog 30. leta starosti se pričnejo pojavljati drobne gubice med obrvmi, gubice na čelu in okrog oči in to so regije, kjer se botox največkrat uporablja. Takrat je optimalni čas za prvo terapijo z botoksom, saj bodo drobne gubice v večini izginile. Gubice na obrazu delimo na 4 stopnje, glede na njihovo globino. Okrog 30. leta starosti so večinoma izražene le gubice 1. stopnje in tako terapija z botoksom le te lahko popolnoma odpravi.

Kako torej odpraviti gube na obrazu?

Terapija z botoksom se največkrat uporablja za zmanjševanje gub na zgornji tretjini obraza.

Terapijo večinoma izvajamo v treh regijah:

 • za gube okrog oči
 • za gube med obrvmi
 • za gube na čelu

Z aplikacijo botulinskega toksina dosežemo selektivno sprostitev tistih mišic, ki največ prispevajo k nastanku gub na čelu, med obrvmi in ob očeh. Botoks s pomočjo drobne igle apliciramo v podkožje ali mišico. Tako dosežemo, da se drobne gubice zmanjšajo.

Kaj je botoks?

BOTOKS- je pogovorni izraz za terapijo z botulinskim toksinom z namenom zmanjšati gubice na obrazu.

Botulinski toksin je substanca, ki zaustavlja živčne signale, ki mišicam naročajo, da se krčijo (botulinski toksin v živčno-mišičnem stiku prepreči sproščanje nevromediatorja- acetilholina). Mišica se navkljub temu še vedno lahko krči, vendar z nekoliko manjšo močjo, posledica tega pa je manjša vidnost gubic. Pripeti se torej selektivna sprostitev tistih mišic, ki gubice povzročajo.

botoks
Botoks čelo

Botulinski toksin je varno zdravilo, ki se v uporablja v medicini tudi za zdravljenje drugih težav ( kot na primer za zdravljenje spazma očesnih mišic, zdravljenje spastičnosti pri otrocih, določenih vrstah glavobola…)

KAJ LAHKO PRIČAKUJEM PO TERAPIJI Z BOTOKSOM?

Najboljši učinek je spočit, svež in bolj mladosten izgled, ki je posledica manj izraženih gubic na zgornji tretjini obraza.

Našo lepotno rutino lahko dopolnimo z botoksom. VEČ NA BLOGU.

V ESTETIKI SKIN STREMIMO ZA NARAVNIMI REZULTATI

Po terapiji z botoksom lahko ohranimo svoj videz in naraven izraz. V zadnjem času uporabljamo nove tehnike aplikacije botoksa, ki nam zagotavljajo da še vedno lahko uporabljamo mimične mišice s katerimi izražamo svoje razpoloženje na obrazu, ob tem pa se gubice vseeno zmanjšajo. Tako dosežemo želen rezultat, to je svež in spočit videz obraza z manj izraženimi gubicami na zgornji tretjini obraza.

Več v prispevku o SODOBNI ESTETIKI

ZAMRZNJEN VIDEZ NI norma PO TERAPIJI BOTOKSA

Botoks prepreči krčenje mišic le na mestu, kjer se ga injicira. Zato je zelo pomembno, da ga aplicira strokovnjak, ki ima dovolj izkušenj in je ustrezno usposobljen ter ima dobro anatomsko znanje mišic obraza. Le v strokovnih rokah so možnosti komplikacij minimalne.

Nenaraven videz obraza po terapiji z botoksom  nastane v kolikor pride do tako imenovanega zamrznjenega videza, kar pomeni da zgornje tretjine obraza več ne moremo ustrezno premikati  in tako ne moremo izražati jeze, začudenja, in drugih čustev. To se zgodi v primeru, da je bila uporabljena napačna tehnika aplikacije botoksa zaradi neustrezno usposobljenega izvajalca ali je bil uporabljen prevelik odmerek botoksa, večinoma na željo stranke.

Kaj pa BABY BOTOKS?

Zato je izjemno pomembno, da poseg opravi strokovnjak, ki se ukvarja in izobražuje na področju estetske medicine, tako kot naši Skin specialisti, ki poseg strokovno opravijo in vam tudi svetujejo kako do najboljšega rezultata. V Estetiki Skin smo dermatologi specializirani za estetske posege in tako  uporabljamo tehniko s katero dosežemo čim bolj naravno odpravljanje gubic brez efekta negibnega čela. Želimo si mladostnejšega, vendar čim bolj naravnega videza. Pri veliki večini naših pacientov tako okolica sploh ne opazi, da uporabljajo botoks, opažajo le, da gubic na obrazu ni več oz. so se po terapiji zmanjšale.

INDIVIDUALNA OBRAVNAVA V ESTETIKI SKIN

Da boste s katerim koli estetskim posegom zadovoljni, je potreben temeljit pogovor z dermatologom, ki je zanje specializiran. Le-ta vam bo lahko individualno najlažje svetoval, katere terapije so za vas najbolj primerne.

posvet-s-specialistom-za-botox-estetika-skin
Pred katerimkoli estetskim posegom se moramo posvetovati s strokovnjakom

 

V Estetiki Skin si vzamemo čas za Vas in prisluhnemo Vašim željam ter  načrtujemo estetske posege za Vas individualno, saj si želimo doseči naravno pomlajen videz.

Vsi estetki posegi namreč niso primerni za vsakogar. Zato je izbira pravilnega posega ali kombinacija terapij v rokah usposobljenega specialista ključ do dobrega rezultata.

 

V rokah strokovnjaka je botoks varno zdravilo.

KAKO IZGLEDA POSEG?

Terapija traja 30 minut, opravimo jo ambulantno. Pred posegom temeljito odstranimo ličila in očistimo obraz. Specialist dermatolog označi mesta injiciranja individualno, glede na vaše mišice.

Vsaka oseba ima namreč nekoliko drugačen položaj mišic na zgornji tretjini obraza in zelo različno moč le teh. To lahko vidite že v kolikor se ozrete po svojih bližnjih, vsak ima nekoliko drugače razporejene gubice, pri nekaterih so najbolj izrazite tiste ob očeh, pri drugih vzdolžne gube med obrvmi (pri nekaterih ena, pri nekaterih dve), pri tretjih prečna guba med obrvmi… Variacij je ogromno, vsaka oseba je individualna in tudi njene mišice in specifična uporaba mišic tako pripeljejo do različno izraženih gubic na obrazu.

Botox se ob terapiji aplicira s pomočjo tanke iglice.

Učinek botoksa se po terapiji prične kazati nekje po 7 dneh, poln učinek je viden 14 dni po terapiji. Učinek traja do 4 mesece. Pomembno je vedeti, da učinek popušča postopoma, kar  je odvisno od mimike obraza, najprej popusti na mestih, kjer mimiko največkrat uporabljamo. Ko učinek popusti je stanje gubic enako kot pred terapijo.

ŠE VEČ VSEBIN O BOTOKSU IZ BLOGA KATJE GORENŠEK, dr. med. in drugih medijev:

 1.  BABY BOTOKS?
 2.  Vas zanima koliko ENOT BOTOKS POTREBUJETE? Odgovor preverite v blogu.
 3.  Botoks se  lahko uporabi tudi za ZMANJŠEVANJE ŠKRTANJA Z ZOBMI.
 4.  Botoks se lahko uporabi tudi pri terapiji LIP FLIP za učinek subtilno bolj polnih ustnic. Več najdete na blogu.
 5.  Botoks je za nekatere še vedno kontroverzna tema.  Odgovore zakaj najdeš  TUKAJ.
 6.  V kolikor vas motijo gube na spodnjem delu obraza ali zmanjšanje volumna obraza preberite vsebino TUKAJ.

NAJVEČJE PREDNOSTI TERAPIJE Z BOTOKSOM

Preprečevanje pojava novih gubic.

Torej botox ima poleg kratkoročnega učinka t.j. zmanjševanja gubic in tako svež, spočit videz, tudi dolgoročne učinke, saj z rednim injiciranjem preprečimo poglabljanje gub. To pomeni, da se dinamične gubice ne spremenijo v statične- torej takšne, ki bi bile prisotne ves čas, tudi v mirovanju.

V kolikor oseba prične s terapijami z botoksom, ko so gubice šele nakazane ali plitke, takrat je ob redni aplikaciji botoksa mogoče doseči, da se te gubice ne pojavijo tudi kasneje v visoki starosti.

Botoks v estetiki lahko uporabljamo tudi za druge namene: za zmanjšanje prekomernega potenja, za zmanjšanje drobnih gubic nad zgornjo ustnico ali prečne gube nad brado… V teh primerih botoks kombiniramo z drugimi estetskimi posegi.

Več na BLOGU ter v PRISPEVKU

 

Botoks terapije lahko opravite v naših dveh ambulantah:

 • Ljubljana, Peričeva 37
 • Koper, Ulica 15. maja 2b

 

Svoje mnenje o botoxu pa je podala tudi naša stranka, ki si ga lahko ogledate na spodnjem videoposnetku:

CENIK

Frakcioniran CO2 laser uporabljamo za izboljšanje različnih problemov na koži, kot so:

 • gubice in gube
 • brazgotine po aknah
 • povečane pore (predvsem okrog nosu)
 • gubice okrog oči
 • starostne pege- solarni lentigi
 • poškodbe kože zaradi prevelikega izpostavljanja soncu
 • neenakomerna tekstura kože

Terapije se večinoma izvajajo na obrazu.

 

Kako poteka terapija?

Pred posegom se na mesto terapije nanese krema lokalnega anestetika. To kremo pustimo delovati 40-60 min. Sam poseg traja 30-60 minut, odvisno od tega na kakšni površini se poseg izvaja. Kako izgleda sam poseg si lahko ogledate v videu spodaj.

Laser uporablja kratke pulze energije v določenem vzorcu, ki odstrani tanko, vrhnjo plast poškodovane kože. Pulz odstrani le točke kože, vmes ostane zdrava koža, zato je celjenje po terapiji hitrejše v primerjavi s starejšimi CO2 laserji.

Po odstranitvi mrtvih celic, terapija aktivira številne mikrotermalne cone, ki segajo globlje v kožo. Preko tega stimulira naravno celjenje in vzpodbudi vaš organizem k obnavljanju poškodovane kože. Na ta način aktivira večjo izdelavo kolagena in tako nadomesti stare, poškodovane celice z lepšo in bolj gladko kožo.

 

Kaj moram vedeti pred terapijo?

Pred terapijo se vsaj 2 tedna ne smete izpostavljati sončnim žarkom, prav tako ne smete jemati določenih zdravil. Zato pred terapijo vedno opravite posvet z dermatologom, ki vam svetuje ali ste ustrezen kandidat za terapijo, vam pove kakšne rezultate lahko pričakujete in česa se morate izogibati pred in po terapiji.

 

Ob staranju prihaja do hiperaktivnosti mišic na čelu in ob očeh, kar povzroči nastanek gubic v tem predelu že hitro po 30 letu starosti. Selektivno sprostitev in s tem glajenje teh gubic dosežemo s terapijo z botoksom. Poleg tega je eden najpomembnejših faktorjev izguba volumna na obrazu. Le tega nadomeščamo z dermalnimi polnili s hialuronsko kislino. Volumen se pri različnih ljudeh izgublja različno, pri nekaterih so posledica izgube volumna podočnjaki, pri drugih izguba polnosti lic ali pojav gub v spodnjem delu obraza. Nekateri opazijo, da jih najbolj moti odvečna koža, ki visi čez linijo čeljusti. Z nekirurškim liftingom ali terapijo z visoko intenzivnim fokusiranim ultrazvokom zmanjšamo gubice na obrazu in naredimo lifting efekt.

Poleg tega se v naši koži z vsakim letom izgubi nekaj elastina in kolagena. Terapije z radiofrekvenčnimi aparati, kot sta eMatrix in eTwo, spodbudita naravno obnavljanje in nadomeščanje kolagena in elastina v naši kože, kar vidimo kot zmanjšanje drobnih gubic in izboljšanje strukture kože.

Veliko si vas želi lepšo kožo in mladosten videz, pa v poplavi produktov in terapij sploh ne veste kje začeti? Kaj bi bilo najbolje za vaš tip kože in specifične težave, morda pigmentacije, gubice, povešen obraz ali samo slaba tekstura kože. Estetski dermatolog se s tem ukvarja vsak dan in vam v Estetiki Skin svetuje kako do lepšega videza za vas individualno. NAROČITE SE NA BREZPLAČEN ESTETSKI POSVET z našim zdravnikom, specialistom dermatologom, ki ima obilico izkušenj z estetskimi posegi in svetoval Vam bo kako začeti in kako posege kombinirati za najboljši in najbolj naraven rezultat.

Utrinke iz kongresa je ujela revija Grazia.

 

VEČ TUKAJ.

 

 

VEČ na POP TV v oddaji VIZITA.

Kot prvi v Sloveniji ekskluzivno prestavljamo novo terapijo, ki je popularna med številnimi tujimi zvezdnicami. Aquagold izboljša strukturo kože, koža je gladka in sijoča, z manj drobnih gubic.

Gre za nov tip tehnologije, kjer lahko mikroinfundiramo različne raztopine oz različne aktivne učinkovine v kožo. Gre v bistvu za aplikator v katerega zmešamo različne aktivne učinkovine, prilagojene individualno vsakemu posamezniku, in sicer gleda na njegov tip kože in glede na pomlajevalni učinek, ki bi ga želeli doseči.

Uporabljamo koktail različnih učinkovin. Od aktivnih učinkovin, se lahko uporabljajo hialuronska kislina, antioksidanti , različni vitamini ter različlne nukleinske kisline, aminokisline in koencimi.

Značilno je da gre za individualno terapijo, zato se učinkovine izberejo za vsakega posameznika posebej. Zato je izjemno pomembno znanje in izkušnje zdravnika z estetiko ter občutek dermatologa za tip in težave kože vsakega posameznika.

Značilno je da se po terapiji lahko takoj vrnemo k svojim vsakodnevnim aktivnostim, saj ne pričakujemo oteklin ali modric. 

Aquagold je izjemno popularna terapija v klinikah po svetu in med številnimi zvezdnicami. Pri nas terapijo izvajamo že nekaj časa in imamo številne izjemno zadovoljne stranke, ki opažajo večji sijaj kože, izboljšano strukturo, manj drobnih gubic. Terapija je primerna za vsakogar, večkrat se kombinira z drugimi estetskimi terapijami, kot so dermalna polnila s hialuronsko kislino ali filerji, botoks ali laserji. 

Aquagold je odlična terapija pred pomembnimi dogodki ali porokami, saj je učinek hitro viden. Tekstura in sijaj kože se izboljšata, pore se zmanjšajo, koža je sijoča, bolj hidrirana, drobne gubice se zmanjšajo, manjše je potenje na obrazu, rezultat je naraven..

Prednost Aquagold terapije  je da ponavadi po terapiji ne vidimo modric, krvavitev ali oteklin, ki so sicer prisotne pri klasični mezoterapiji.

 

KAKŠNE SO NE-KIRURŠKE MOŽNOSTI POMLAJEVANJA VRATU?

Za pomlajevanje vratu uporabljamo različne tehnike. V kolikor želimo vplivati na vse vzroke starejšega izgleda kože vratu je potrebno te metode kombinirati. Uporabljamo lahko radiofrekvenčni aparat- eMatrix, lahko dermalne filerje oz polnila s hialuronsko kislino ali naredimo “Nefretet neck lift”.

Pomlajevanje vratu je kompleksno, zato morate za izvedbo poiskati zdravnika, ki se z estetiko posebej ukvarja in ima izkušnje s pomlajevanjem vratu. Za najlepše rezultate je potreben individualen pristop in kombinacija različnih tehnik. V SKIN estetski kliniki se z estetiko posebej ukvarja tim zdravnikov, ki se redno izobražuje na delavnicah in kongresih v tujini, kamor pa naše zdravnike vabijo tudi kot predavatelje, da drugim zdravnikom predajajo svoje znanje.

POMLAJEVANJE VRATU S POMOČJO RADIOFREKVENCE

Kontrolirana radiofrekvenčna energija se v estetetski medicini uporablja za pregrevanje podkožja, kar povzroči zmanjšanje gubic in zmanjšuje vidne znake staranja kože. Ob pregrevanju tkiva prihaja do produkcije novega elastina in kolagena v dermisu, zato pride do kontrakcije podkožnega tkiva in tako do zmanjšanja gubic. Koža izgleda bolj gladka.

Ta metoda se lahko uporablja pri vseh tipih kože, poseg traja od 30-45 minut. Po posegu ostane na koži rdečina in blaga oteklina, ki se zmanjšuje naslednje 3 dni.

Gre za metodo, ki v kolikor se redno uporablja, vzdržuje stanje kože in zmanjšuje učinke staranja.

“NEFRITIT LIFT” vratu

Že skoraj 700 let je Nefritit inspiracija ženskam, ki želijo “labodji” vrat oziroma mladosten videz vratu.

Glavno mišico vratu imenujemo platizma in ta ima ključno vlogo pri videzu vratu ob staranju. V starosti le ta postaja močnejša, zato je pod kožo bolj vidna in kar opazimo kot prečne gube na vratu od linije čeljusti do prsnega koša. Pri Nefritit liftu gre za metodo kjer apliciramo majhne količine aktivne učinkovine v mišico vratu, zato pride do zmanjšanja moči te mišice, ki sicer vleče kožo navzdol od čeljusti proti prsnemu košu. Aktivna učinkovina tako povzroči kontrolirano relaksacijo mišic vratu. Ker je mišica bolj sproščena, se gube na vratu zmanjšajo. Vidna je lepša linija čeljusti. Gre za čisto drugačno delovanje kot je delovanje radiofrekvenčnih aparatov, zato je te postopke za najboljši rezultat priporočljivo kombinirati.

Poseg traja od 15-30 minut. Rezultate boste videli po 10-14 dneh. Učinek je viden do 4 mesece.

estetska klinika
POMLAJEVANJE VRATU

DERMALNA POLNILA

Ob staranju koža vratu izgublja svojo mladostno prožnost in vlago, saj se izgublja hialuronska kislina v podkožju. Zato v pomlajevanju vratu uspešno uporabljamo tudi dermalna polnila s hialuronsko kislino, ki povzročijo dodatno vlaženje kože in nadomeščajo hialuronsko kislino, ki se med staranjem sicer izgublja. Videz kože je zato bolj sijoč, drobne gubice izginejo.

Pred posegom se v naši kliniki pogovorite z zdravnikom, ki Vam individualno svetuje katera metoda je za Vas najbolj primerna glede na Vašo starost, globino gubic ter tip kože na vratu. Vedno Vam svetujemo tudi glede uporabe ustrezne kozmetike ter redne uporabe kreme za zaščito pred soncem.

Naročite se na estetski posvet v SKIN estetski kliniki in izvedeli boste vse možnosti o pomlajevanju vratu za Vas individualno.

O terapiji podočnjakov v naši kliniki je lepotna urednica Grazie Katarina Bajt v članku zapisala: ” Spoznala sem, da je ključ nevidnega (op. urednica si ne želi izumetničenega videza) posega v pravem strokovnjaku, ki ima estetske standardne v smeri naravnega videza. V tem pogledu so me, čeprav sem tja prišla res polna dvomov prepričali v Estetiki Skin. Samo Gorenšek,dr.med., spec. dermatolog, mi je na nekaj posvetih pred dokončno odločitvijo dal zaupanja vreden vtis in dovolj izčrpnih informacij, da sem se prepustila iglam. Pri odpravljanju podočnjakov se ne uporablja botox, ampak dermalna hialuronska polnila, učinek pa je viden takoj, že ob posegu. Težko opišem srečo, ko sem se zagledala brez podočnjakov! Tisti dan se kljub rdečici in malce razdraženi koži brez ličil nisem mogla nehati gledati v ogledalo. Naslednji dan zjutraj sem bila kot otrok, ki najprej teče k novoletni smrečici preveriti, ali je pod njo kaj daril: pogled v ogledalo me je nasmejal, saj podočnjakov res ni bilo! Ne vem, kako sem lahko tako dolgo zaradi prepričanja in predsodkov vztrajala z nadlogo, ki me je tako motila! Prepričana sem, da nas glede polnil in botoxa (prvi nadomešča primanjkljaj volumna, drugi pa gladi gubice) omejuje veliko napačnih prepričanj in predsodkov. Spoznala sem, da v rokah pravega strokovnjaka ne tvegamo ponesrečenih in nenaravnih končnih učinkov.”

 

Podočnjaki nastanejo občasno pri vseh ljudeh, in sicer po neprespani noči ali po obilici dela ali stresa. Ob staranju postajajo pri nekaterih ljudeh podočnjaki vedno bolj vidni in ne izginejo tudi kljub veliko počitka in zdravi prehrani. Takrat je čas za razmislek o terapiji podočnjakov.

Podočnjaki kažejo na utrujenost, zato imajo starejši ljudje predvsem na delovnem mestu občutek, da jih okolica dojema kot bolj utrujene in manj operativne. Ob soočenju s prihodom mlajše generacije na delovno mesto se ta občutek še stopnjuje. Takrat se veliko ljudi, tako moških kot žensk, odloči za terapijo podočnjakov.

Najpogostejši vzrok nastanka podočnjakov je izguba v volumna maščobnega tkiva na obrazu v predelu zgornjega dela lic, torej točno pod podočnjaki. Maščobno tkivo je sicer normalno prisotno po celotnem obrazu in daje obrazu polnost in obliko. Ob staranju se volumen maščobnega tkiva na obrazu zmanjšuje, ob tem pa se tudi pomika navdol. To se bolj aktivno dogaja na zgornjem delu lic, zato nastane udrtina takoj pod podočnjaki, kar daje podočnjakom povdarjeno obliko- obliko vrečke, ki se boči nad lici.

Dermalna polnila ali filerji s hialuronsko kislino so tipična nekirurška terapija za podočnjake. Dermalna polnila ali filerji so geli, sestavljeni iz hialuronske kisline. Hialuronska kislina je sicer normalna komponenta podkožja in je naravno prisotna v koži. njena naloga je vzdrževanje strukture podkožja in hidracije tkiva.

Pri ljudeh pri katerih pride do podočnjakov zaradi izgube volumna v zgornjem delu lic, lahko dermalna polnila s hialuronsko kislino obnovijo gladek prehod med podočnjaki in lici in tako izpolnijo gubo, ki sicer povdari izgled podočnjakov.

 

V naši estetski ambulanti SKIN za mezoterapijo uporabljamo kombinacijo hialuronske kisline in večih vitaminov in mineralov. Med terapijo se s pomočjo drobnih injekcij v kožo aplicirajo drobne količine mešanice hialuronske kisline in vitaminov ter mineralov.

Ob staranju se namreč količina hialuronske kisline v koži zmanjšuje, zato koža postane bolj suha in pojavijo se drobne gubice. Vloga hialuronske kisline je, da izboljša hidracijo kože ter zmanjša izgubljanje lastne vode v koži, zato je koža videti bolj napeta in sijoča. S pomočjo mezoterapije tudi nadomeščamo hialuronsko kislino, ki se med staranjem naravno izgublja v koži.

V mešanici za  mezoterapijo, ki jo uporabljamo na naši estetski kliniki, je mešanica kar 14 vitaminov (A, B, C, E), ki stimulirajo glavne funkcije celic, 24 amino kislin, ki povečajo produkcijo za kožo pomembnih proteinov, kot sta elastin in kolagen. Tudi 5 nukleinskih kislin, ki aktivirajo komunikacijo med celicami kože in zelo pomembna 2 antioksidanta, ki preprečujeta poškodbo kože s strani zunanjih dejavnikov.

Mehanizem delavanja HIFU je podoben uporabi povečevalnega stekla z namenom fokusirati sončni žarek. Fokusiran ultrazvok uporablja leče zato da koncentrira večje število križajočih se ultrazvočnih žarkov v področje tarče, torej tja kjer želimo lifting učinek. Vsak od teh žarkov gre najprej skozi tkivo sam in na teh mestih ne povzroča nobenih učinkov, učinek dobimo le tam kjer se žarki združijo oz v fokalnem predelu, kjer se žarki sekajo. Aparat sprošča visoko koncentrirano in fokusirano ultrazvočno energijo globoko v področju med globokim dermisom do superficialnega mišično-aponevrotičnega sistema (SMAS). 

Tako natančno, v trenutku, pregreje SMAS na temperaturto 70 stopinj celzija, kar povzroči fokusirano ablacijo. 

Visoka temperatura na pravilni lokaciji v podkožju povzroči da se dermis prične obnavljati in telo sintetizira več kompaktnega kolagena. To vodi do večje elastičnosti in čvrstosti kože. Poškodba v podkožju, ki stimulira lifting in pomlajevanje, pa nima nobenih vidnih učinkov na površini kož.

Na koži po terapiji nekirurškega liftinga ni vidnih sprememb in stranka lahko takoj nadaljuje s svojimi obveznostmi. V ta namen se uporabljajo višje energije kot pri diagnostičnem ultrazvoku.

Uporablja se za nekirurški lifting obraza ali viseče kože na telesu. Nekirurški lifting obraza se lahko naredi na celotnem obrazu ali v predelu viseče kože, ki se povesi nad linijo čeljusti. Velikokrat se uporablja tudi za zmanjšanje gub na obrazu in izboljšanje testure kože.

CENIK:

HIFU 600 EUR

Cenik velja od 1.8.2023

 

 • Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

 

Sodoben pristop k lepšim ustnicam.

Oblikovanje ustnic z dermalnimi polnili.
Oblikovanje ustnic z dermalnimi polnili.

Z aplikacijo polnil na osnovi hialuronske kisline na naraven način znova poudarimo njihovo lepoto. Pri mlajših najpogosteje takrat, ko se rob ustnic zabriše proti okolni koži, ustnice pa izgubijo prejšnji sijaj, pri starejših pa, ko zaradi izgube volumna pride do skorajšnjega izginevanja ustnic.

Povečava ustnic se opravi z aplikacijo dermalnega polnila s hialuronsko kislino v rob ustnic ali v centralni del ustnic, glede na individualno obliko pri posamezniku. Povečava ustnic je poseg, ki traja približno 30 minut.

V centru SKIN si vzamemo čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj. Aplikacija je hitra in varna. Učinki so vidni takoj, v naslednjih dneh se še dokončno umestijo. SKIN uporablja samo preizkušena certificirana polnila.

Vsak, ki pride prvič na estetski posvet v Skin dermatologijo je deležen analize celotnega obraza, tako da skupaj pogledamo kaj so »moteče točke« oz katere poteze lahko »izboljšamo«, ob tem pa Vam zdravnik tudi pojasni kaj so lepotni ideali in kako se jim Vi lahko približate. Velikokrat vidimo, da pacienti pridejo z željo po večjih ustnicah, vendar ugotovimo, da bolj potrebujejo oblikovanje brade ali zmanjšanje gubic okrog ust in se pacientke šele kasneje odločajo za poseg na ustnicah.

Za oblikovanje ustnic najraje uporabljamo dermalna polnila s hialuronsko kislino. Hialuronska kislina je sicer naravna sestavina kože.


 

CENIK

Terapija E- TWO Sublime: Terapija, ki poskrbi za nastanek novega kolagena v naši koži.

Cilj terapije: bolj napeta koža & naraven izgled.

 

Spoznajte metodo eTwo Sublime priznanega proizvajalca laserjev Syneron Candela.

Metoda uporablja radiofrekvenčno tehnologijo, kar povzroči preoblikovanje globokega podkožnega sloja, tako da vzpodbudi nov nastanek kolagena. Gre za varno segrevanje globljih plasti kože, kar stimulira naravno obnovo kože in zato ob večih ponovitvah tretmajev tudi bolj napeto kožo z manj drobnimi gubicami.

Vemo da se kolagenska vlakna pričnejo izgubljati v podkožju po 30. letu starosti, zato je takšna metoda, ki vzpodbuja obnovo kolagena in nastajanje novih kolagenskih vlaken priporočljiva občasno za vsakega po 30 letu starosti. Za bolj napeto kožo v strosti.

Prednosti eTwo tehnologije:

  • Vidni rezultati
  • Takoj po posegu se lahko vrnete k svojim vsakdanjim obveznostim
  • Varna in učinkovita metoda za vse tipe kože
  • Hitra terapija, ponavadi od 20- 40 minut

Bi si želeli nekoliko osvežen videz, vendar si ne želite kirurških posegov?

Samo izboljšati ali ohraniti lepo kožo?

Potem je metoda e-Two Sublime prava za vas. 

Kako izgleda terapija e-Two Sublime?

 

 1. Razložimo postopek terapije.
 2. Odstranimo ličila & očistimo obraz.
 3. Na kožo nanesemo gel.
 4. Aparat drsi po obrazu in globinsko segreva kožo, ob tem čutite toploto, ki pa ne poškoduje površine kože, ampak deluje v globini, kjer aktivira celice v vaši koži, da izdelujejo nov KOLAGEN Terapija traja okrog 30 min.
 5. Očistimo in nanesemo kremo za zaščito pred soncem..
 6. In ste ready za nove dogodivščine…

 

– Po terapiji je lahko koža za krajši čas nekoliko pordela, vendar lahko uporabite puder.

Na povezavi preverite posebno AKCIJO v aprilu!

– Za boljši rezultat je to metodo priporočljivo kombinirati z drugimi estetskimi postopki, kot je diamantni piling Hydrafacial, dermalna polnila s hialuronsko kislino, botoksom ali drugimi. Preverite UGODNE PAKETE FIRE & ICE– kombinacije terapij za obnovo kolagena in terapije za sijaj kože. Najboljši rezultati pomlajevanja in naravni rezultati se dosežejo s kombinacijo terapij, ki delujejo na različne strukture v koži.

 

Pomlajevanje obraza za obnovo kolagena z metodo Sublime 95 EUR
POPUST do konca julija 2024- Pomlajevanje obraz za obnovo kolagena Sublime s 20% POPUSTA*** 76 EUR
PAKET treh terapij Sublime s kar 25% POPUSTA*** 213 EUR

ZAKAJ NASTANEJO AKNE?

Da bi se resnično znebili aken moramo poznati vzroke zakaj ti nastanejo. V nastanek aken je vpletenih več dejavnikov, hormoni, izločanje loja, poroženevanje kože in bakterije. Lokalno v koži je težava pretirano nabiranje delov odmrlih celic v izvodilih dlačnih mešičkov, to deluje kot čep, zato se mešiček zamaši, tako da loj iz njih ne more več iztekati na površino kože in nastane bunčica. Ko se pridruži še vnetje, nastanejo rdeče gnojne bunčice, ki jim rečemo mozolji.

NEGA AKNASTE KOŽE

Zelo učinkovit način za odpravljanje blagih oblik aken pa je uporaba ustrezne kozmetike, ki Vam jo bo ustrezno za vas svetoval Vaš dermatolog. Gre za medicinsko kozmetiko, ki vsebuje določene substance, ki pomagajo pri luščenju odmrlih celic, ki zapirajo pore, ob tem pa bo ustrezna kozmetika Vašo kožo vseeno dovolj navlažila in izboljšala videz aknaste kože.

 1. Predvsem je pomembna redna uporaba sredstva za temeljito čiščenje kože. Pomembno je, da uporabljate ustrezno milo, ki izpere iz obraza sledi loja, onesnaževalcev v okolju, potu in drugih snovi, ki se čez dan nabirajo na obraz, ki je zelo izpostavljen vsem zunanjim dejavnikom. Za to se uporabljajo dermatološki čistilni geli ali mila, ki so posebej namenjeni za temeljito čiščenje aknaste kože.
 2. Šele na čisto kožo uporabimo kreme, ki vsebujejo aktivne učinkovine, s katerimi pomagamo koži pri odstranjevanju teh odmrlih, odpadnih celic. V ta namen se lahko uporabljajo dermatološke kreme proti aknam z AHA kislinami, to so sadne kisline, ki pravilno odstranijo odmrle celice in vplivajo na odmašitev por.
 3. Večkrat lahko uporabimo medicinski piling za aknasto kožo v dermatološki ambulanti. Ti pilingi namreč pripomorejo, da k pravilnemu luščenju kože in zmanjševanju aken.

DERMATOLOŠKO ZDRAVLJENJE AKEN

V primeru obsežnejših aken pa je potreben obisk pri dermatologu za zdravljenje aken, večinoma je zdravilo izbora retinoid v obliki kreme ali gela za blažje akne, tega uporabite enkrat na dan, zvečer. Deluje tako, da blago lušči površino kože in odpira zamašene dlačne mešičke ter omogoča, da njihova vsebina neovirano steče na površino kože. Ima tudi protivnetni učinek. Uspeh zdravljenja pa pričakujemo šele po dveh do treh mesecih, nato pa je treba nadaljevati. Pri močneje izraženih aknah se že takoj odločimo za sistemsko zdravljenje s tabletami, ki traja vsaj nekaj mesecev.

Akne lahjo torej zdravimo z določenimi zdravili v obliki krem ali tabletami (na recept). Veliko ljudi pa se boji stranskih učinkov teh zdravil in se raje odločijo za odpravljanje aken z ustreznimi pilingi. Stranski učinki tukaj zelo redki.

Za ustrezno zdravljenje aken je potreben pogovor s specialistom dermatologom, ki Vam bo svetoval glede ustreznega zdravljenja za Vas, glede ustrezne nege kože, kakšno kozmetiko Vam svetujemo tudi za naprej, ter kako lahko odstranimo brazgotine, v kolikor so le te že nastale. VEČ O ODSTRANJEVANJU BRAZGOTIN najdete TUKAJ.

PILINGI

Površinski pilingi so učinkovit način, kako polepšati videz kože. Po njih je polt bolj sijoča in sveža, izboljša se stanje aken. Za površinske pilinge najpogosteje uporabljamo naravne kisline alfa hidroksi (angl. Alpha hidroxy acid, okraj. AHA) v različnih koncentracijah, ki jih postopoma višamo.

Poseg po navadi spremlja le nekoliko pekoč občutek v predelu pilinga. Po njem je koža nekoliko bolj rdeča, nato pa se v nekaj dneh obnovi. Za dober rezultat je treba piling nekajkrat ponoviti.

Ali hrana, ki jo zaužijemo vpliva na nastanek mozoljev?

Nekatere znanstvene študije res dokazujejo vpliv hrane na pojav aken. Predvsem so pokazale, da daljše obdobje uživanja hrane z nizkim glikemičnim indeksom zmanjša pojav aken. Med hrano z nizkim glikemičnim indeksom štejemo večino sveže zelenjave, nekatero sadje, stročnice… Ob tem se je potrebno izogibati hrane z visokim glikemičnim indeksom, kot je bel kruh, sladki prigrizki, krompir, beli riž…

Namreč takrat ko uživamo sladko hrano ali beli kruh pride do obdobja povišanega krvnega sladkorja, ta pa povzroči vnetje v telesu in večje izločanje loja iz kože, kar povzroča še bolj mastno kožo. Oboje, povečano vnetje v koži in večje izločanje loja, pa privedeta do poslabšanja aken. V kolikor pa uživamo hrano z nizkim glikemičnim indeksom ne prihaja do teh obdobij povišanega krvnega sladkorja v krvi, to pa vodi do zmanjšanega pojav aken.


CENIK

Manekenka Anela Šabanagič se je odločila za terapiji eMatrix v Estetiki SKIN. eMatrix je napredna terapija pomlajevanja ter obnavljanja kože obraza. S stimuliranjem naravnih sposobnosti je koža znova bolj napeta, elastična, mehka. Polt je enakomernejša, gubice so manj izražene. eMatrix pametno uporablja radiofrekvenčno tehnologijo na frakcioniran način. Energijo v obliki močne toplote usmeri v pregrevanje podkožja oziroma dermisa. Na ta način se poveča tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline.

 

eMatrix pametno uporablja radiofrekvenčno tehnologijo na frakcioniran način. Energijo v obliki močne toplote usmeri v pregrevanje podkožja oziroma dermisa. Na termalno poškodbo telo burno reagira kot pri celjenju rane: pomembno poveča tvorbo novega kolagena, elastina in hialuronske kisline. V procesu celjenja se koža zgladi, zmanjšajo se plitke in srednje gube ter neenakomerna pigmentiranost, ki je še en znak staranja kože. Rezultati so dolgotrajnejši, okrevanje pa hitrejše kot pri laserskem pomlajevanju, saj le blago poškoduje povrhnjico kože. Takoj po terapiji tako ostanejo le rahla rdečina in drobne rjave pikice, kar v nekaj dneh izgine. Metoda je varna, zelo učinkovita ter primerna za vse tipe kože, na vseh predelih obraza, dekolteja, vratu in trupa.

UČINKI
 • pomlajevanje obraza, dekolteja in vratu
 • obnavljanje tonusa kože
 • glajenje manjših do srednje globokih gub
 • zoženje por
 • glajenje brazgotin po aknah ali poškodbah
 • zmanjševanje videza strij
 • na otip mehkejša, gladkejša, bolj elastična, napeta in sijoča koža

REZULTATI

Takoj po posegu: izboljšan tonus kože in boljša tekstura
Po 3 mesecih: produkcija kolagena in novih zdravih kožnih celic se poveča, zaradi vpliva na dermis se blage do srednje globoke gube zgladijo, zmanjša se nepravilna pigmentacija kože, koža je obnovljena in pomlajena, njen videz se izboljšuje še leto dni po terapiji
Po letu in več: učinki so pri nekaterih opazni še več let, saj se nov elastin in kolagen tvorita še naprej

BOLEČINA

Med terapijo čutite topel občutek in zbadanje. Pred terapijo lahko uporabimo anestetično kremo, med njo pa hladimo z mrzlim zrakom.

ŠTEVILO OBISKOV

3 terapije na 4 do 6 tednov. Ena terapija traja manj kot uro.

VRNITEV K DEJAVNOSTIM

Naslednji dan po posegu. Rdečina kože je opazna od 3 do 4 dni.

NEGA

Po terapiji je koža rožnata in rahlo otekla, kot bi bila opečena od sonca, kar v nekaj dneh izgine. Na mestu, kjer je bila opravljena terapija, se naslednji dan pojavijo drobne rjave pikice, ki pa izginejo v enem tednu. Kozmetike ne uporabljajte 24 ur po posegu, nato pa lahko za prekritje rdečine in rjavih pikic nanesete puder. Vsaj prvih 14 dni po terapiji nujno uporabljajte zaščitno kremo s SPF 50 in priporočeno negovalno kremo. Priporočili vam bomo tudi blago čistilo, s katerim umivate kožo.

CELOSTNO POMLAJEVANJE

Za še bolj opazne rezultate lahko pred ali po eMatrixu uporabimo botulinski toksin, dermalna polnila, mezoterapijo, kemične pilinge.

SKIN dermatologija ponuja napredne posege za mladostnejši videz. Vzamemo si tudi čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj. Vabljeni, da se naročite na strokovni posvet.


CENIK

Ne čakajte, da se namnožijo. Odstranjevanje bradavic opravite čim prej, ko jih opazite.

Bradavice so okužba, ki jo povzročajo virusi (Humani virus papiloma). Najpogostejše so pri šolskih otrocih, skupaj pa ima z njimi preglavice okoli 10 odstotkov ljudi. Prenašajo se s stikom, saj jih imajo po navadi tudi družinski člani. Največkrat zrastejo na rokah, podplatih pa tudi obrazu.

Po navadi na koži najprej nastane ena bradavica, v nadaljevanju okoli nje ali drugih delih telesa pa zrastejo še druge. Ko jih opazite, vam priporočamo čimprejšnji pregled pri dermatologu, da ta prepozna, ali gre za bradavico ali kakšen drugi kožni izrastek. Odstranjevanje bradavic oz. zdravljenje v zgodnji fazi je najbolj enostavno, hitro in uspešno.

V centru SKIN za odstranjevanje bradavic uporabljamo krioterapijo, terapijo s tekočim dušikom, ki bradavico zamrzne. Na njenem mestu se kakšen dan pozneje naredi mehur, ki se zaceli približno v dveh tednih. Postopek je nekoliko boleč. Praviloma je potrebnih več terapij v razmiku treh tednov. Najtrdovratnejše so bradavice na podplatu, pogostokrat je bolečina pri hoji prisotna še nekaj dni po terapiji. Odstranjevanje bradavic poleg krioterapije izvajamo tudi lasersko.

CENIK:

DERMATOLOŠKI PREGLED
02 .1 Dermatološki pregled – eno bolezensko stanje 80,00 €
02 .2 Dermatološki pregled – kontrola 50,00 €
ODSTRANJEVANJE BRADAVIC
02 .7 Odstranitev bradavic s krioterapijo – 1 bradavica * 15,00 €
02.8 Odstranitev dodatne bradavice (se obračuna le skupaj s storitvijo dermatološki pregled in storitvijo 02.7)* 8,00 €
02 .11 Lasersko odstranjevanje bradavic – ena bradavica * 30,00 €
02 .12 Lasersko odstranjevanje bradavic – nad 5 bradavic, cena za eno * 25,00 €

 

*Obvezen predhoden dermatološki pregled ni vključen v ceno in se ga dodatno obračuna v višini 80 eur – Dermatološki pregled eno bolezensko stanje.

Cenik velja od 1.8.2022

 • Cene kozmetičnih storitev vsebujejo DDV.
 • Celoten cenik je objavljen na vidnem mestu ob recepciji klinike.

 


CENIK

Varno nad žilice na obrazu ali nogah.

Laser  deluje tako, da tkivo absorbira lasersko svetlobo, nato pa se večina te spremeni v toploto. Lasersko odstranjevanje žil deluje na oksihemoglobin, zaradi delovanja laserske svetlobe pa pride do selektivnega pregrevanja žilne stene in selektivnega uničenja razširjenih žilic. Za odstranjevanja majhnih žilic na obrazu je najučinkovitejša metoda odstranjevanja z laserjem PDL, ki jo lahko uporabljamo pri drobnih žilicah (teleangiektazijah), rozaceji  in senilnih angiomih . S to metodo lahko delujemo do žil na globinah približno 1,5 milimetra. Laser Nd:YAG deluje najgloblje in lahko odstrani najtrdovratnejše žilice tudi na nogah do velikosti nekaj milimetrov.

V centru SKIN za lasersko odstranjevanje žil zaupamo laserjem priznanega ameriškega proizvajalca Cynosure. S številnimi raziskavami in novostmi je v svetovnem vrhu, s tem pa zagotavlja visoko učinkovitost in varnost. Uporabljamo tudi vse laserje, ki so v številnih študijah priznanih medicinskih revij razglašeni za najučinkovitejše pri odstranjevanju žil. Ker je za zmanjšano tveganje zapletov in zmanjšano bolečino pomembno hlajenje, imamo tudi posebne dodatne hladilne naprave.

Lasersko odstranjevanje žilic.
Telangiectasia.
Slika zgraj: pred in po posegu; Slika spodaj: proces delovanja laserja
Slika zgoraj: pred in po posegu; Slika spodaj: proces delovanja laserja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Slike so zgolj simbolične.

Lasersko odstranjevanje žil je učinkovito, varno in ga večina ne oceni kot bolečega. Ob terapiji je prisotna manjša pekočina na mestu delovanja laserja. Lasersko odstranjevanje žil je včasih treba ponoviti, število ponovitev je odvisno od številnih dejavnikov, predvsem pa velikosti samih žil. Vse posege opravi SKIN specialist dermatovenerolog. Pred prvo terapijo se z vami vselej temeljito pogovorimo.


CENIK

Drobne, a nadležne.

To so drobne, svetlo rdeče žilne bunčice, velike nekaj milimetrov, predvsem na trupu in zgornjih okončinah. Gre sicer za benigne, nenevarne izrastke, sestavljene iz razširjenih kapilar, ki pa so za večino estetsko moteči. Pred odstranitvijo jih mora pregledati dermatolog.

V centru SKIN jih najlaže odstranimo z laserjem. Postopek je hiter, ob odstranitvi se pojavi minimalna pekočina, po posegu ostane angiom temnejše barve, nato pa počasi izgine. Po posegu se lahko takoj vrnete nazaj na delovno mesto. Lasersko zdravljenje senilnih angiomov in pajkastih teleangiektazij je v centru SKIN varno in učinkovito. Pred in po terapiji se morate le izogibati soncu oziroma uporabljati ustrezno kremo s SPF vsaj 30.


CENIK

Zaupajte najnaprednejši tehnologiji.

Pri nekirurškem zdravljenju ima pomembno vlogo lasersko odstranjevanje poudarjenih manjših žilic na nogah . To je metoda, pri kateri se zelo natančna in usmerjena laserska energija spremeni v toploto znotraj žile, kar povzroči poškodbo žilne stene in na koncu tudi zaprtje žile. Prej poudarjena žila ali žilni pletež ni več viden. Laser deluje na žilice skozi kožo in ne poškoduje same kože, zato po posegu ni krvavitve ali odprte rane.

V centru SKIN uporabljamo način, ki je tudi v laserskem svetu enkraten. Gre za hkratno zdravljenje z dvema laserjema, kar omogoča večjo penetranco laserja in zdravljenje žilic na različnih ravneh kože hkrati. Ima tudi zelo učinkovit sistem hlajenja, zato večina terapijo oceni kot nebolečo, na mestu delovanja laserja pa se občuti le manjša pekočina.

Lasersko odstranjevanje žilic na nogah je hitro, žilice po postopku potemnijo in v nekaj mesecih izginejo. Če ne izginejo po enem postopku, ga po nekaj mesecih ponovimo. Po posegu se lahko takoj vrnete nazaj na delovno mesto. Lasersko zdravljenje žilic na nogah je v centru SKIN varno in učinkovito. Pred in po terapiji se morate le izogibati soncu oziroma uporabljati ustrezno kremo s SPF vsaj 30.


CENIK

Hitro in učinkovito nad njih.

Pigmentne nepravilnosti najpogosteje nastanejo zaradi izpostavljanja soncu, po poškodbah kože in vnetjih. Zaradi njih je obraz videti starejši. Spremembe vidimo tudi na dekolteju in hrbtišču rok. Čeprav so nenevarne in površinske, se jih brez primerne medicinske opreme ne dá odstraniti.

Za odstranjevanje peg in pigmentacij v centru SKIN uporabljamo le zanesljive naprave s certifikati, saj lahko le tako bistveno zmanjšamo tveganje za pojav neželenih stranskih učinkov. Poseg je hiter, čutite le pekočino na mestu laserskega žarka. Lise sprva nekoliko potemnijo, nato počasi posvetlijo oziroma izginejo. Lasersko zdravljenje peg in pigmentnih lis je v centru SKIN varno in učinkovito. Pred in po terapiji se morate le izogibati soncu oziroma uporabljati ustrezno kremo s SPF vsaj 30.


CENIK

Učinek miniliftinga.

Koža na obrazu z leti ni več tako sijoča, pojavijo se najprej gubice, nato gube. Pridružene so še moteče žilne in pigmentne nepravilnosti. Lasersko pomlajevanje obraza lahko vpliva na vse spremembe in to na več ravneh. Tako dosežemo bolj sveži videz in kožo, ki je bolj čvrsta.

Lasersko pomlajevanje obraza oz. laser lahko izboljša napetost kože obraza. Laserski žarki preidejo skozi višje kožne sloje, ki pa jih ne poškodujejo, temveč spodbudijo kolagenska vlakna in fibroblaste, da začnejo pospešeno tvoriti novi kolagen. V naslednjih mesecih je koža bolj čvrsta, sveža. Gre za blag postopek izboljšanja videza kože.

Pomlajevanje obraza.
Pomlajevanje obraza.

Slike so zgolj simbolične.

Na ta način pridemo v centru SKIN do lepih in želenih rezultatov, ne da bi kožo razdražili. Zato lasersko terapijo – pomlajevanje obraza izvajamo tudi med običajnim delovnim tednom, saj ne pričakujemo neželene rdečice ali otekanja. Po terapiji se morate le izogibati soncu oziroma uporabljati ustrezno kremo s SPF vsaj 30.


CENIK

Izginejo hitreje, kot bi si mislili.

Bradavice so nenevarni izrastki, ki nastanejo zaradi okužbe povrhnjih plasti kože s humanim virusom papiloma. Rastejo skupaj z drobnimi žilicami v koži, ki to prekomerno namnoženo tkivo hranijo. Ko z laserjem uničimo drobne kapilare, se rast bradavice ustavi in ta počasi izgine.

Center SKIN poskrbi, da se jih znebite varno in hitro. Postopek je nekoliko boleč, bradavica postane po 24 urah črnikasta, nato se začne zmanjševati. Ponavadi bradavice ne odstranimo z enim posegom, terapijo ponovimo čez dva do tri tedne.


CENIK

Odličen sogovornik za zdravo kožo.

Odstranjevanje aken z obraza.
Odstranjevanje aken z obraza.

Ukvarjamo se z:

 1. diagnostiko in zdravljenjem bradavic. Za zdravljenje le teh uporabljamo terapijo s tekočim dušikom-krioterapijo ali lasersko terapijo. Izbiro najbolj ustrezne terapije Vam predlaga dermatolog po pogovoru z Vami in glede na lokacijo, kjer se bradavice nahajajo.
 2. diagnostiko in zdravljenjem genitalnih bradavic
 3. pregledi znamenj– ob spreminjanju znamenja, sumu na kožni rak, želji po odstranitvi
 4. odstranjevanjem znamenj in drugih kožnih izrastkov. V zrelih letih se na koži pojavljajo številni izrastki. Pogosto se pojavijo pecljate tvorbe v pazduhah, seboroične keratoze oz “starostne bradavice” na trupu ali obrazu. Dermatolog najprej oceni za kakšno vrsto izrastka gre in Vam svetuje kakšen je najbolj primeren način za njihovo odstranitev.
 5. dermatitisi ali vnetji na koži -na koži se kažejo različne alergije ali le reakcije, ki nastanejo zaradi stika kože s stvarmi, ki jih na kožo nanašamo
 6. luskavico ali psoriazo
 7. glivičnimi vnetji kože ali nohtov
 8. mozoljavostjo ali aknami
 9. odstranjujem virusnih izrastkov (moluski ali bradavice) pri otrocih
 10. kožnim rakom
 11. bolezni žil na nogah– flebologija (opravljamo tudi UZ ven spodnjih udov)
 12. lasersko odstranjujemo žilice na obrazu in na nogah
 13. lasersko odstranjujemo dlake (na obrazu, nogah, bikini…)
 14. pa tudi s pretiranim izpadanjem las ter boleznimi nohtov koži, in drugim.

Dermatolog se ukvarja s kožo, lasmi in nohti. Koža je največji človeški organ, varuje nas pred zunanjimi vplivi, pred izgubo vode, pomembna je v regulaciji temperature in nas brani pred škodljivimi mikrobi.

Gre za specialnost, ki se ukvarja z normalno kožo in z vsemi boleznimi, ki se pokažejo na koži. Dermatolog diagnosticira in zdravi bolezni kože. Dermatolog zdravi otroke od rojstva, odrasle in tudi starejše ljudi. Prepoznavamo in zdravimo različne tipe benignih kožnih izrastkov, prekanceroz in kožnega raka.

Dermatolog diagnosticira in zdravi več kot 3000 različnih kožnih bolezni.

Zaradi dobrega poznavanja kože, pa smo odličen sogovornik pri izbiri ustrezne kozmetike za vašo kožo. Dermatolog se namreč ukvarja tudi z nasveti glede zaščite pred soncem ter ohranjanja sijoče kože.

Ker zelo dobro poznamo, ne samo kožne bolezni, temveč tudi normalno stanje staranja kože, smo odličen sogovornik o estetskih posegih. Svetujemo Vam o ustrezni terapji za odpravljanje gubic, kako izboljšati sijaj vaše polti, kako doseči pomlajen in bolj svež videz, ter kako odpraviti pretirano rdečino ali pigmentacije po obrazu.

V centru SKIN vam celostno svetujemo, kako povrniti svež, naraven, mladosten in zdrav videz.

Naš moto je, da poiščemo lepoto v Vas samih in Vas nikakor ne spreminjamo v drugačne ljudi.

Dermatološki pregled lahko opravite v naših dveh ambulantah:

 • Ljubljana, Peričeva 37
 • Koper, Ulica 15. maja 2b

 CENIK

Hitro odkritje je najboljša popotnica.

Aktinične keratoze so predstopnja kožnega raka. To pomeni, da iz njih lahko nastane tip kožnega raka, ki ga imenujemo ploščatocelični karcinom. Nastanejo na koži, močno poškodovani od prekomernega izpostavljanja soncu ali zaradi uporabe solarijev. S staranjem so bolj pogoste.

Pri tistih, ki se pojavi več aktiničnih keratoz, je reden obisk specialista dermatologa nujen, saj jih lahko zdravi, preden bi iz njih nastal kožni rak. Če pride do razvoja raka, ga bo dermatolog na rednih pregledih hitro prepoznal, na začetku je namreč zdravljenje mnogo uspešnejše kot v poznih stadijih.

V centru SKIN prepoznavamo različne tipe kožnega raka in svetujemo o nadaljnjih korakih.


CENIK

Tehnologija, ki ničesar ne spregleda.

V junijski številki revije ELLE, je SKIN dermatologinja, Katja Gorenšek, dr.med., spregovorila o pregledovanju kožnih znamenj in preventivi kožnega raka. Njene nasvete si lahko preberete tukaj.

Pigmentna znamenja na telesu je smiselno natančno opazovati. Tako se lahko zgodaj prepozna kožni rak, predvsem melanom. Digitalna dermatoskopija je pametna metoda za spremljanje oseb z visokim tveganjem. Če se melanom odkrije v zgodnji fazi, se pomembno poveča uspešnost zdravljenja.

Kožna znamenja so stabilna in se v veliki večini ne povečujejo ali spreminjajo. Melanom pa se sčasoma spreminja in povečuje. Zato že več let obstaja metoda za zgodnje prepoznavanje melanoma. Imenuje se digitalna dermatoskopija, poteka pa v dveh korakih. V prvem zajema fotografiranje kože celega telesa (Total Body Photography, Total Body Mapping), v drugem pa digitalno dermatoskopsko slikanje posameznih znamenj, ki jih določi dermatolog.

Najprej se torej opravi slikanje (mapiranje) kože celega telesa. To pomeni, da se sistematično pregleda in dokumentira znamenja od glave do pet. Ob prvem pregledu se naredi osnovno slikanje kože vsega telesa, kar omogoča primerjanje. Ob naslednjem pregledu se lahko odkrije pojav novih lezij na koži ali spreminjanje obstoječih. V drugi fazi pa se opravi digitalna dermatoskopija, ki omogoča visoko resolucijsko slikanje znamenj. To je najbolj občutljiva metoda za zgodnje odkrivanje melanoma. Omogoča zgodnjo prepoznavo melanoma, ko še niso prisotni specifični kriteriji zanj in takrat ko je prognoza bolezni predvidoma dobra.

Z dermatoskopsko kamero se poslika vsako znamenje, za katerega dermatolog meni, da ga je treba spremljati. Ob naslednji kontroli dermatolog na ekranu med seboj primerja znamenja. Oceni, ali so od prejšnjega pregleda v znamenjih nastale drobne spremembe, ki bi že lahko kazale na rozace, kljub temu da, recimo, ne kažejo znakov za melanom po merilih ABCDE, pa tudi ne po klasičnih dermatoskopskih. Ob tem tudi aparat sam analizira fotografije ter opozarja na pojav novih znamenj in spreminjanje obstoječih. Vse to omogoči, da se melanom prepozna prej, kot bi ga samo s pregledom znamenj in dermatoskopijo.

Spremljanje z digitalno dermatoskopijo delimo na kratkoročno in dolgoročno. Kratkoročno spremljamo eno znamenje, ki bolnika skrbi, vendar to znamenje ob pregledu pri dermatologu ne kaže znakov za melanom. Dolgoročno pa opravljamo pri ljudeh z večjim številom znamenj ali pri posameznikih, ki so že imeli melanom ali ga je imel kdo v njihovi družini.
Digitalna dermatoskopija je neboleča, sistematična in v rokah SKIN specialista najboljša mogoča analiza stanja znamenj na koži.

V centru SKIN uporabljamo napredni sistem slikanja Fotofinder, ki hitro in popolno mapira kožo celega telesa, nato pa še vsakega znamenja posebej. Najpomembnejše je sodelovanje med izkušenimi SKIN specialisti in tehnologijo, ki tudi sama izdela analizo sprememb znamenj ter zazna nove spremembe. Je najboljša metoda za spremljanje kože s številnimi znamenji.

Enkraten pregled znamenj opravljamo tudi s klasično dermatoskopijo.

Slike so zgolj simbolične.

 


CENIK

Ne čakajte.

Zgodnje prepoznavanje kožnega raka je ključnega pomena. Če ga odkrijemo dovolj zgodaj, je kožni rak ozdravljiv. Največja dejavnika tveganja za njegov razvoj sta prekomerno izpostavljanje soncu in rak v družini.

V centru SKIN spremljamo spremembe na vaši koži z najbolj napredno medicinsko tehnologijo. Tako odkrijemo kožni rak v zgodnjih fazah bolezni, ko je ozdravljivost še visoka.

Znaki melanoma.
Znaki melanoma.

Slike so zgolj simbolične.

Napredna, neboleča analiza vaših znamenj.

Za pregled znamenj se je pametno odločiti takrat, ko opazite spreminjanje določenega znamenja, ko se pojavi novo ali če imate na koži številna znamenja. Opazujemo jih zato, da ločimo popolnoma nenevarna znamenja od atipičnih znamenj in da odkrijemo melanom v zgodnjih fazah bolezni, ko je zdravljenje zelo uspešno. Tu je v veliko pomoč napredna metoda, dermatoskopija, ki je bistveno izboljšala diagnostiko in pomembno pripomogla k zgodnejšemu odkrivanju sprememb.

Pregled znamenj se najprej opravi s prostim očesom, nato pa še z dermatoskop, ki nam prikaže znamenje povečano tudi do 40-krat. Omogoča nam tudi, da vidimo v spodnje dele epidermisa in dermo-epidermalno mejo. Zato z dermatoskopijo bistveno hitreje odkrijemo sum na zgodnje oblike melanoma ali druge oblike nevarnih kožnih tvorb.

Dermatoskopsko slikanje, ki ga naredimo s pomočjo visokoresolucijske kamere, imenujemo digitalna dermatoskopija.

V centru SKIN posebno pozornost namenjamo zgodnjemu ugotavljanju kožnih tumorjev. Za to imamo dodatno znanje in najsodobnejšo tehnologijo, ki z natančnim spremljanjem prepreči tudi nepotrebna izrezanja znamenj. Dermatoskopija je odlična pomoč za optimalno odločitev o nadaljnjih postopkih.


CENIK

Lepota ima neslutene potenciale.

Estetika

Moteče spremembe na površini kože, ki na videz postarajo obraz , lahko odpravimo na več načinov. Zato se v centru SKIN načrta za mladostnejši videz vselej lotimo po vaši meri: celostno in individualno.Najprej pravilno in natančno analiziramo kožo obraza ter svetujemo ustrezno kozmetiko, s katero je mogoče nekoliko izboljšati kakovost in videz kože. Nato se odločimo, katera od terapij vam bo povrnila želeni videz.

Bolj sijočo kožo zagotovimo z medicinskimi pilingi. Z laserskimi terapijami lahko odpravimo druge znake utrujenega in starejšega videza: žilne nepravilnosti ali prekomerno poudarjene in razširjene žile , prekomerno rdečico kože obraza ter določene pigmentne nepravilnosti. Prav tako odstranimo neželene dlake  in moteče kožne tvorbe na obrazu .

S terapijo zbotulinskim toksinom lahko odpravimo nekatere manjše gubice. Velik učinek imajo dermalna polnila na osnovi hialuronske kisline. Telo namreč zaradi staranja, oksidantov, onesnaženosti in UV-sevanja izgublja možnost, da bi samo tvorilo hialuronsko kislino. Z dermalnimi polnili (filerji) s hialuronsko kislino lahko oblikujemo lica, oblikujemo ustnice, zmanjšujemo podočnjake, popravimo videz brade, dvignemo obrvi za bolj odprt pogled in drugo.Dermalna polnila (filerji) s hialuronsko kislino tako obrazu povrnejo polnost in zgladijo globlje gube. Polnila se tudi vežejo s kolagenom in elastinom za večjo čvrstost, elastičnost in obnovitev volumna kože.

V centru SKIN v Ljubljani za izboljšanje videza kože obraza in ohranitev mladostnega videza dajemo poudarek predvsem natančnemu pogovoru in analizi. Močno verjamemo, da je pri načrtovanju estetskih posegov najpomembnejši individualni pristop.

SKIN specialisti smo dermatovenerologi. Na prvo mesto vselej postavljamo temeljit pogovor o željah in pričakovanjih. Le tako vam lahko pojasnimo najboljše možnosti za želeni učinek in svetujemo, kateri posegi bi bili najprimernejši.

 

CENIK

Prava kombinacija znanj in orodij.

Ko na obrazu nastanejo gube, smo videti starejši, bolj utrujeni, celo žalostni. Staranje je naraven proces. Z leti postane koža manj elastična in bolj krhka. Proizvaja vedno manj lastnih olj, je vedno bolj suha in deluje bolj gubasta. Pomemben razlog za nastanek gub je tudi izpostavljanje UV-žarkom. Ti uničujejo kožna podporna tkiva, kot sta kolagen in elastin, s čimer pospešijo procese staranja. Na pojav gub poleg sončenja vpliva tudi kajenje, saj spremeni krvno oskrbo kože in pospeši staranje. Ne nazadnje tudi ponavljajoča se obrazna gibanja pod kožo naredijo plitve gubice, ki se sčasoma poglobijo.

Preprečevanje in glajenje gub je kompleksno. Veliko lahko storite že sami, če prenehate kaditi in se ustrezno zaščitite pred soncem.

V naši ambulanti nas je obiskal naš prijatelj dr. Raj Acqilla, priznan britanski dermatolog, ki opravlja estetske posege pri številnih zvezdnicah. Več o našem delu si oglejte v videu VIZITE.  Pomlajevanje z njegovo tehniko opravljamo sedaj tudi pri nas. O najnaprednejših tehnikah pomaljevanja obraza pa sta strokovnjaka za estetiko, dr. Raj Acquilla in SKIN specialist dermatovenerologije, Samo Gorenšek, dr. med, svetovala tudi bralkam revije Elle. Te zanima kaj jim je svetoval? Preberi si tukaj.

Pri procesu pomlajevanja obraza želimo ohraniti ali znova doseči mladosten videz obraza. Tega se lahko lotimo kirurško ali nekirurško. Poznamo več nekirurških metod, a najboljši uspeh dosežemo z njihovim kombiniranjem. Pomlajevanje obraza lahko opravimo z zmanjševanjem gubic okrog oči in na čelu, s  kemičnimi pilingi  in dermalnimi polnili  ali pa laserskimi pomlajevalnimi terapijami  in laserskim odstranjevanjem motečih pigmentacij  in žilnih nepravilnosti.

Za pomlajevanje obraza SKIN skupaj z vami pripravi individualni načrt, ki z optimalno kombinacijo metod prinese želeni učinek.


CENIK

Privoščite svojemu obrazu sprostitev.

Odstranjevanje gub na čelu? Odstranjevanje gub okrog oči?

Obraz sestavlja več kot 20 mišic, od katerih mnoge sodelujejo pri izražanju obrazne mimike. Z njihovim vsakodnevnim dolgotrajnim krčenjem na koži obraza nastanejo številne gubice, značilne za vsako mišico posebej. Ko na obrazu nastanejo gube, smo videti starejši, bolj utrujeni, celo žalostni.

Najprej boste opravili posvet s specialistom dermatovenerologom, ki bo Vam bo svetoval glede najprimernejše terapije gubic na čelu, med obrvmi in okrog oči. Gubice se z ustrezno terapijo lahko zmanjšajo, saj na obrazu zgladimo premočne (hiperfunkcionalne) linije, ki spremenijo obliko obraza in vratu ter povzročijo postaran, manj privlačen videz. Z strezno terapijo lahko dosežemo selektivno sprostitev tistih mišic, ki največ prispevajo k nastanku gub. S sprostitvijo mišic bo vaš obraz videti bolj svež.

Več o terapiji, odgovore na pogosta vprašanja in nasvete najdete TUKAJ.

Botox.
Zmanjševanje gub z botoxom.

Slike so zgolj simbolične.

V centru SKIN si vzamemo čas za temeljit pogovor o vaših željah in pričakovanjih ter skupaj določimo cilj. Aplikacija se izvaja z zelo drobno iglo, je kar najmanj boleča in hitra, mesta aplikacije pa nevidno poudarjena. Učinki so opazni v nekaj dneh.

 

CENIK

Razkrijte lepoto svoje kože.

Površinski pilingi so učinkovit način, kako polepšati videz kože. Po njih je polt bolj sijoča in sveža, izboljša se stanje aken, pa tudi površinske nenevarne sončne pege (lentigi) zbledijo. S pilingi zdravimo zadebelitve kože, včasih tudi melazmo .

Za površinske pilinge najpogosteje uporabljamo naravne kisline alfa hidroksi (angl. Alpha hidroxy acid, okraj. AHA) v različnih koncentracijah, ki jih postopoma višamo. Glede na stanje kože se lahko odločimo tudi za pilinge s triklorocentno (TCA) in salicilno kislino.

Poseg po navadi spremlja le nekoliko pekoč občutek v predelu pilinga. Po njem je koža nekoliko bolj rdeča, nato pa se v nekaj dneh obnovi. Naslednji dan se lahko vrnete nazaj na delovno mesto. Za dober rezultat je treba piling nekajkrat ponoviti.

Površinski pilingi so odličen način za obnavljanje in pomlajevanje kože. Vendar samo z njimi ne moremo doseči rezultatov, kot bi jih s srednje globokimi, kjer spojine prodrejo v globlje plasti kože in tako obnovijo še nižje plasti. Zato se v centru SKIN o pričakovanjih in željah vselej temeljito pogovorimo ter predlagamo najboljšo metodo za mladostnejši videz.


CENIK

Resnično prerojena polt.

Srednje globoki pilingi prinašajo že opaznejše rezultate. Izrazito izboljšajo spremembe na površini kože, ki so nastale zaradi fotostaranja, zgladijo drobne gubice in brazgotine po aknah ter izboljšajo epidermalne spremembe, kot so aktinične skvamo, in videz atrofične kože z drobnimi gubami.

Gre za večji, nekoliko bolj boleč poseg, pri katerem SKIN specialist nadzorovano povzroči poškodbo epidermisa in papilarnega dermisa, največkrat s kombinacijo dveh spojin. V centru SKIN vas na to temeljito pripravimo. V naslednjih dneh pride do poškodbe in regeneracije zgornjih plasti kože, kar traja približno 14 dni. Načrtujete lahko vsaj teden odsotnosti z dela. Čez tri mesece se začne tvoriti novi kolagen, zato se vidno in izrazito izboljša kakovost nove površine kože, ta pa je tudi bolj čvrsta.

Slike so zgolj simbolične.

Koža, ki je že na pogled bolj zdrava.

S kemičnim pilingom lahko izboljšamo kakovost in površino kože na način, ki spodbudi luščenje starih, od sonca poškodovanih celic s površine kože. Piling pomaga ublažiti tudi videz finih gubic. Obnovljena površina je mehkejša na otip, relief pa je bolj pravilen.

Medicinske pilinge izvaja za to usposobljeni zdravnik v nadzorovanem okolju. Obstaja jih več vrst, najpogosteje uporabljamo pilinge s sadnimi kislinami, kot je glikolna kislina. Globina pilinga je odvisna od koncentracije kisline. Površinski pilingi so odlična rešitev za zelo zaposlene. Postopek in okrevanje sta hitra, že naslednji dan se lahko vrnete nazaj na delovno mesto. V naslednjih dneh se koža nekoliko lušči, kar je mogoče omiliti s pravilno nego kože.

V centru SKIN se o pričakovanjih in željah vselej temeljito pogovorimo ter predlagamo najboljši piling glede na stanje vaše kože.


CENIK

Naj jih pogleda strokovnjak.

Izrastki na koži.
Izrastek na koži.

Potencialno nevarne kožne spremembe se lahko odstranijo le z izrezom spremembe s histološko preiskavo, kjer specialist patohistolog pod mikroskopom pogleda spremembo in oceni njeno naravo.

Po drugi strani pa so benigni, nenevarni izrastki na koži, lahko estetsko ali funkcionalno moteči. V centru SKIN jih odstranjujemo s pomočjo radiofrekvenčne metode, ki zagotavlja najboljše estetske rezultate. Hitro izmenjajoči se električni tok lokalno segreje tkivo ter zdravniku omogoča visoko stopnjo selektivnosti, kontrole in natančnosti. Je najboljša metoda za manjše posege in ima minimalne možnosti stranskih učinkov. Izrastki na koži se odstranijo neboleče, hitro, postopka pa praviloma ni treba ponavljati.

Z različnimi tehnikami opravljamo:

 1. Odstranjevanje znamenj. Veliko znamenj je za posameznike motečih, zato se odločijo za odstranjevanje znamenj, predvsem tistih na obrazu in pa tistih ki se bočijo nad površino kože. Včasih so pozicionirana na takšnih mestih telesa, da tudi funkcionalno motijo, npr. ob britju, znamenja v področju nederčka ali pasu. Odstranjevanje znamenj zato predstavlja za nekatere tudi odstranitev izrastka, ki jih ves čas moti in ovira.
 2. Odstranjevanje mehkih fibromov- to so pecljate kožne spremembe v barvi kože, ki se večinoma pojavljajo v področju vratu in pazduh. Odstranjevanje je hitro.
 3. Odstranjevanje starostnih bradavic– seboroičnih keratoz- gre za kožne spremembe ki se pričnejo pojavljati po 30 letu starosti, največkrat na trupu, lahko pa tudi drugje po telesu.

Slike so zgolj simbolične.

 

CENIK

Ves dan brez skrbi

Potenje marsikomu povzroča precejšnjo mero neprijetnosti. Lahko je tudi eden prvih kazalnikov nekaterih bolezni ali pa le neželeni učinek zdravil.

Kdaj je potenje prekomerno?

Pri nekaterih ljudeh je prekomerno potenje prisotno zelo izrazito, z mokrimi madeži na majici vsakodnevno. Govorimo o primarni aksilarni hiperhidrozi, torej telo proizvaja več potu, kot je potrebno za regulacijo telesne temperature. Prekomerno potenje lahko razdelimo glede na to kako močno vpliva na vaše vsakodnevno življenje in aktivnosti.

Potenje je dobro! Večino časa…

Potenje je normalen odgovor organizma na vročino, saj se z izločanjem znoja regulira temperatura telesa, oziroma se telo na ta način ohlaja. Dejstvo je da je na vašem telesu med 2 in 4 milijone žlez znojnic.

Kdaj gre za »normalno« potenje?

Težko govorimo o »normalni« količini potenja. Nekateri ljudje se pač potijo bolj kot drugi. Nikakor se ne gre primerjati z drugimi ljudmi. V kolikor vi ocenjujete da vas vaša količina potenja moti, je morda čas da se pogovorite z dermatologom, ki Vam bo priporočal najbolj ustrezno terapijo za zmanjševanje prekomernega potenja.

Ali so antiperspiranti in deodoranti dovolj?

Ne vedno. Gre pa za prve produkte, ki jih večino ljudi s pretiranim potenjem preiskusi. Ti produkti delujejo tako, da blokirajo žleze znojnice in zmanjšajo količino potu, ki pride do kože. Deodoranti tudi kontrolirajo neprijetenj vonj. V kolikor ti preparati za Vas ne delujejo dovolj učinkovito, je morda čas, da povprašate dermatologa o drugih možnostih terapije prekomernega potenja.

Kako izgleda terapija prekomernega potenja?

Po pogovoru z dermatologom, ki bo ocenil vaše težave in splošno zdravstveno stanje, vam bo le ta svetoval najbolj optimalno terapijo za Vas.

Največkrat gre za terapijo, kjer z drobno iglico v področje pazduhe z 10 do 15 majhnimi vbodi vnesemo zdravilo, ki zmanjša delovanje žlez znojnic. Zdravilo namreč zmanjša oživčenje znojnic in s tem tudi njihovo delovanje. Več o botoksu najdete TUKAJ.

Kako hitro opazim rezultat? Kako dolgo traja rezultat?

Rezultat je opazen po 2 do 4 tednih. Zmanjšano potenje traja od 6 do 8 mesecev.

Kako izgleda terapija prekomernega potenja v centru SKIN?

V centru SKIN se najprej temeljito pogovorimo, ponudimo ustrezno diagnostiko ali vas po potrebi usmerimo k ustreznemu specialistu. Če je potenje le neprijetnost, brez bolezenskih težav, imamo najučinkovitejšo metodo zdravljenja tega. V predel, kjer je potenje najizraziteje, po navadi v predel pazduhe apliciramo zdravilo.

Da bi bili z uporabo najnižjih odmerkov kar najbolj učinkoviti v centru SKIN najprej izvedemo test. Z njim določimo mesta najizrazitejšega potenja. Test je hiter in občutljiv. Sam postopek aplikacije je nato skoraj neboleč in hiter, stranski učinki pa so zelo redki.


CENIK

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


  Ime in priimek *

  E-pošta *

  Telefon *

  Vaše sporočilo