Zdravljenje krčnih žil-sklerozacije

Skleroterapija pomeni zdravljenje krčnih žil z namenom odstraniti estetsko moteče varikozne vene ali pleteže drobnih razvejanih žilic po nogah. Ob skleroterapiji se ustrezna raztopina aplicira direktno v žilico, ki Vas moti. Ta raztopina poškoduje steno žilice, kar povzroči da se žilica zapre. Po določenem času se žilica spremeni v brazgotinsko tkivo in zbledi oziroma izgine.

Skleroterapija je zanesljiva metoda, ki se uporablja za zdravljenje krčnih žil od leta 1930.

Kdo so primerni kandidati za skleroterapijo?

Preden se opravi skleroterapija je potreben posvet z dermatologom, ki se ukvarja z boleznimi ven- flebologom. S flebologom se pogovorite o vaših težavah z žilicami, bolečinah, drugih morebitnih boleznih ter o zdravilih ki jih jemljete. Nato sledi pregled, kjer zdravnik pregleda ali so vaše žile primerne velikosti za skleroterapijo ali je prisotna oteklina nog ali druge težave. Na koncu opravi še UZ ven spodnjih udov.

Glede na te podatke Vam predlaga ustrezno terapijo, in sicer lasersko odstranjevanje žilic, skleroterapijo ali ustrezno kirurško terapijo krčnih žil.

Kako poteka zdravljenje krčnih žil- skleroterapije?

Ponavadi se skleroterapija izvede tako, da se injicira ustrezna raztopina v veno z drobno iglo. Ob tem lahko čutite neugoden občutek. Cel poseg traja od 15 do 30 minut.

Število ven, ki se jih zdravi v skopu enega obiska se določi glede na velikost in lokacijo žilic, ter glede na Vaše splošno zdravstveno stanje.

Po terapiji za nekaj dni odsvetujemo vadbe in fizične napore. Prav tako svetujemo uporabo dolgoelastičnega povoja.


Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

059 33 99 33

031 446 999


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


Ime in priimek *

E-pošta *

Telefon *

Vaše sporočilo