Ultrazvok ven spodnjih okončin

Ultrazvok ven je neinvazivna preiskava, s katero lahko ocenjujemo stanje globokih in povrhnjih ven spodnjih okončin. S tem lažje določimo kaj povzroča otekanje goleni in bolečine v nogah.

Pri globokih venah ocenimo njihovo prehodnost, stisljivost in morebiten povratni tok. S preiskavo lahko izključimo strdke v venah, bolezen, ki se imenuje globoka venska tromboza.

Pri povrhnjih venah ocenimo njihovo prehodnost, izmerimo širino in povratni tok. Ocenimo tudi delovanje venskih zaklopk ter določimo ali je pri vas prisotna kronična bolezen ven, koliko je bolezen že napredovala in kakšno bi bilo najbolj primerno zdravljenje za vaše težave. Več o kronični venski bolezni si lahko preberete TUKAJ.

Z ultrazvočno preiskavo pri kronični bolezni ven natančno določimo, katere vene so prizadete in opredelimo, kakšno je potrebno zdravljenje. Manjše varice lahko zdravimo s skleroterapijo, teleangiektazije pa odstranimo z laserjem. V kolikor gre za napredovale oblike kronične venske bolezni, vam priporočimo kirurško zdravljenje.


Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

059 33 99 33

031 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


Ime in priimek *

E-pošta *

Telefon *

Vaše sporočilo