ODSTRANJEVANJE BRADAVIC

Ne čakajte, da se namnožijo. Odstranjevanje bradavic opravite čim prej, ko jih opazite.

Bradavice so okužba, ki jo povzročajo virusi (Humani virus papiloma). Najpogostejše so pri šolskih otrocih, skupaj pa ima z njimi preglavice okoli 10 odstotkov ljudi. Prenašajo se s stikom, saj jih imajo po navadi tudi družinski člani. Največkrat zrastejo na rokah, podplatih pa tudi obrazu ali spolovilu (genitalne bradavice).

Po navadi na koži najprej nastane ena bradavica, v nadaljevanju okoli nje ali drugih delih telesa pa zrastejo še druge. Ko jih opazite, vam priporočamo čimprejšnji pregled pri dermatologu, da ta prepozna, ali gre za bradavico ali kakšen drugi kožni izrastek. Odstranjevanje bradavic oz. zdravljenje v zgodnji fazi je najbolj enostavno, hitro in uspešno.

V centru SKIN za odstranjevanje bradavic uporabljamo krioterapijo, terapijo s tekočim dušikom, ki bradavico zamrzne. Na njenem mestu se kakšen dan pozneje naredi mehur, ki se zaceli približno v dveh tednih. Postopek je nekoliko boleč. Praviloma je potrebnih več terapij v razmiku treh tednov. Najtrdovratnejše so bradavice na podplatu, pogostokrat je bolečina pri hoji prisotna še nekaj dni po terapiji. Odstranjevanje bradavic poleg krioterapije izvajamo tudi lasersko.


CENIK


Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo