Odstranjevanje aken z obraza.

AKNE

Ne le najstniška težava.

Mozoljavost je bolezen, zelo pogosta v puberteti. Pogosto pa se pojavlja tudi v odrasli dobi. Poleg negativnega vpliva na samopodobo lahko akne pustijo tudi številne brazgotine, ki nas spremljajo še v odraslosti. Ker so posegi za odstranjevanje brazgotin precej zahtevnejši, je zdravljenje aken, ki ga vodi specialist dermatolog, za zdravo kožo resnično pomembno.

Akne zdravimo z določenimi zdravili v obliki krem ali tabletami (na recept). Veliko ljudi se boji stranskih učinkov teh zdravil in se raje odločijo za odpravljanje aken z ustreznimi pilingi. Stranski učinki tukaj zelo redki.

Za ustrezno zdravljenje aken je potreben pogovor s specialistom dermatologom, ki Vam bo svetoval glede ustreznega zdravljenja za Vas, glede ustrezne nege kože, kakšno kozmetiko Vam svetujemo tudi za naprej, ter kako lahko odstranimo brazgotine, v kolikor so le te že nastale.

PILINGI

Površinski pilingi so učinkovit način, kako polepšati videz kože. Po njih je polt bolj sijoča in sveža, izboljša se stanje aken. Za površinske pilinge najpogosteje uporabljamo naravne kisline alfa hidroksi (angl. Alpha hidroxy acid, okraj. AHA) v različnih koncentracijah, ki jih postopoma višamo.

Poseg po navadi spremlja le nekoliko pekoč občutek v predelu pilinga. Po njem je koža nekoliko bolj rdeča, nato pa se v nekaj dneh obnovi. Za dober rezultat je treba piling nekajkrat ponoviti.

KOZMETIKA

Zelo učinkovit način za odpravljanje blagih oblik aken pa je uporaba ustrezne kozmetike, ki Vam jo bo ustrezno za vas svetoval Vaš dermatolog. Gre za medicinsko kozmetiko, ki vsebuje določene substance, ki pomagajo pri luščenju odmrlih celic, ki zapirajo pore, ob tem pa bo ustrezna kozmetika Vašo kožo vseeno dovolj navlažila in izboljšala videz aknaste kože. Predvsem je pomembno da uporabljate ustrezno milo, ki izpere iz obraza sledi onesnaževalcev v okolju, potu in drugih snovi, ki se čez dan nabirajo na obraz, ki je zelo izpostavljen vsem zunanjim dejavnikom.


CENIK


Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

059 33 99 33

031 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo