Skin promo 17 03 2017 JernejKokol LQ 32

BOTOX OR BOTULINUM TOXIN

Is everyone secretly getting botox?
Every year, one hundred thousand women and men all over the world visit their dermatologist because they would like their face to be without wrinkles on the forehead and around the eyes, so they get Botox. As there is much false information circulating regarding botox, we’ve decided to give some answers to the most frequently asked questions and one statement given by one of our patients. Let’s get rid of the taboos that surround us.

Book an appointment

would you like to get rid of the tiny wrinkles between the eyebrows and around the eyes? would you like to feel younger?

Reducing wrinkles with botox.
Reducing wrinkles with botox.

 

Reducing wrinkles with Botox

 

By applying Botox, selective relaxation of the muscles that contribute most to the formation of wrinkles on the forehead and around the eyes is achieved, so tiny wrinkles are removed.

 Botox has been used for more than 25 years on several million satisfied customers. You shouldn’t be put off by a few individuals who received exaggerated doses of Botox and ended up with an exaggerated appearance. With the great majority of patients people around them don’t even notice that they have been using Botox.  The patients themselves are satisfied as the fine lines have disappeared or tiny wrinkles have been reduced.

In order to be satisfied with any aesthetic procedure you should first have a comprehensive interview with your dermatologist who specialises in the field. The dermatologist will be able to give you personalised advice about individual therapies that are most suitable for you.

 When should i see a dermatologist for the first time?

Fine lines begin to appear in women aged from about 25 to 30 between the eyebrows and around the eyes where Botox is most frequently used. This is the optimal time for the first therapy with Botox as fine lines will completely disappear. With regular application of Botox, you can be wrinkle-free long into old age.

What is Botox?

Botox is a substance which prevents the neural signals from reaching the muscles, so it causes a reduction in muscle contraction, allowing the muscles that cause wrinkles to relax. As a result, fine lines and facial wrinkles become less visible. Botox is injected into the hypodermis or the muscle with a tiny syringe.

 

CENIK

Gallery

Skin ikona 1

Poseg opravi specialist dermatolog

Skin ikona 3

Pred posegom opravimo analizo obraza in podamo nasvet za optimalen rezultat

Skin ikona 4

15 minutni poseg

Skin ikona 6

Naraven izgled brez gubic

FAQ

V družbi je negativno mnenje o estetskih posegih posledica videza nekaterih javno znanih oseb, ki so z estetskimi posegi v svoje telo pretiravali. Normalne količine botoxa ne povzročajo negibnosti čela in nezmožnost izražanja čustev s pomočjo obrazne mimike. Še manj pa ima botoks opraviti s povečanjem ustnic. Botoks se namreč nikoli ne aplicira v ustnice z namenom povečanja njihovega volumna, ampak se v estetiki večinoma uporablja za zmanjševanje gubic na čelu, med obrvmi in okoli oči. Za oblikovanje ali povečevanje ustnic se uporabljajo dermalna polnila ali t. i. filerji s hialuronsko kislino.
V Sloveniji lahko botox aplicirajo le zdravniki z licenco Zdravniške zbornice. Zaradi dobrega poznavanja estetike obraza je še posebej priporočljivo izbrati dermatologa, ki vam bo svetoval tudi o drugih eventualnih terapijah, ki bi bile ustrezne za vas (npr. odstranitev motečih izrastkov na obrazu, o izbiri prave kozmetike za vašo kožo, o izbiri ustreznega pilinga, zdravljenju žilic ali rdečine na obrazu itd.). Vsi dermatologi se sicer ne ukvarjajo z estetiko, nekateri pa smo za to posebej specializirani. V tovrstno izobraževanje je vloženo ogromno časa in denarja, kar velja tudi za naše SKIN specialiste. Več o nas in našem delu preberite na www.skin-dermatologija.si/o-nas.
Raziskave na tem področju dokazujejo ravno nasprotno - botox ohranja konstanten učinek tudi pri dolgotrajni uporabi.
Eden od stranskih učinkov je težje odpiranje zgornje veke, kar se zgodi v primeru, da se botoks razširi od mesta injiciranja navzdol proti mišici, ki je odgovorna za dvig zgornje veke. Zdravniki, ki obvladajo apliciranje botoksa, imajo tehniko prilagojeno tako, da se opisano zgodi le izjemoma. Tudi ta stranski učinek je prehodnega značaja in praviloma izzveni v nekaj tednih. O vseh stranskih učinkih se boste pred opravljeno terapijo pogovorili z dermatologom.
V večini primerov traja od tri do štiri mesece. Trajanje pogojuje tudi vaš življenjski slog (izpostavljenost soncu, kajenje ipd.).
Večina naših pacientk ga ocenjuje kot manj boleč postopek od voskanja ali puljenja dlak.
Prisotna je izredno majhna količina toksina (nevrotoksina), ki ga izdeluje bakterija Clostridium botulinum. Toksin se imenuje botulinski toksin, količina pa je tako majhna, da se meri v nanogramih. Botulinski toksin lahko sicer povzroči bolezen, imenovano botulizem, vendar le z aplikacijo izjemno velikih odmerkov. V estetiki uporabljamo izredno majhne količine, nasploh pa je sicer v rabi že desetletja, tekom katerih se je izkazal kot varna substanca za medicinsko uporabo. Botulinski toksin je registracijo FDA (Food and Drug administration) prejel v letu 1989, takrat za zdravljenje motenj očesnih mišic, registracijo za zmanjševanje gubic med obrvmi pa ima vse od leta 2002.
Odgovor je ne. Gubice se po aplikaciji botoksa zmanjšajo in nato po nekaj mesecih preidejo na stanje pred posegom. Če se ne boste odločili za ponovno aplikacijo, bo stanje po nekaj mesecih enako, kot je bilo pred prvim posegom.
Zamrznjen videz ni norma, ki bi sledila aplikaciji botoksa. Običajno se tovrstna posledica zgodi pri aplikaciji prevelikih količin (v večini primerov na željo stranke).
Botoks se ne uporablja le za zmanjševanje gubic, pogosto ga apliciramo tudi v pazduhe, saj zmanjšuje delovanje žlez znojnic in tako učinkuje zoper pretirano potenje. Učinek traja od sedem do osem mesecev. Uporablja pa se tudi za zdravljenje migren, škiljenja, motoričnih motenj in gibalnih motenj, kot je spastičnost.
Učinek ni viden takoj, pogosto je potrebnih približno sedem dni, da začne aplicirana količina delovati.
Contact

Close

×

Call us

+386 31 446 999


Let's Connect


Newsletter

Subscribe to our newsletterBook an appointment


    Name and surname *

    E-mail *

    Telephone *

    Your message