Skin dermatologija 24112017 3741

Botulin – vse kar morate vedeti, če imate gube na obrazu

botoks
botox

Gube in gubice na obrazu se slej kot prej pojavijo pri vsakemu izmed nas, za nekatere so simpatične, a sčasoma postanejo moteče prav za vse. Takrat je odlična rešitev botulinov toksin tipa A ali po domače botoks.

Kaj je botulinov toksin?

Botulinov toksin tipa A je molekula, ki jo pridobijo iz bakterije Clostridum botulinum. Značilnost te bakterije je, da proizvaja beljakovino, ki zavira delovanje acetilholina in tako prepreči krčenje mišic oz. želeno mišico sprosti. Ime botoks je pri nas pravzaprav ime, ki se uporablja za vse oblike botulinovega toksina A. Poimenovalo ga je podjetje v ZDA, ki ga je prvo lansiralo na tržišče v estetske namene. V pogovornem jeziku pa se največkrat za vse oblike botulinovega toksina A uporablja ime botoks.

Danes je botoks znan kot zdravilo, ki ga z injiciranjem dajejo v medicini in estetiki in sprosti tarčno mišico. Za poseg glajenja gub se pri nas odloči 60 odstotkov žensk in 40 odstotkov moških, približno enak odstotek kot drugje po svetu. Enostavno povedano botoks deluje tako, da oslabi mišično moč. Odvisno od količine vbrizgane substance, se delno ali v celoti prekine prenos živčnih impulzov, ki so v bistvu ukazi za krčenje mišic.

Kakšna je bolečina pri injiciranju botoksa?

Bolečina pri injiciranju je podobna piku komarja, nekateri občutijo le rahlo neugodje. Botoks se injicira z zelo tanko iglo, kar pomeni, da je bolečina res minimalna.

Učinek botoksa na glajenje gubic je do 4 mesece, zato je potrebno postopek nato ponoviti.

botox
botoks

Morebitni stranski učinki po terapiji z botoksom

Stranski učinki pri injiciranju botoksa so redki. Vsi stranski učinki so po navadi kratkotrajni. O vseh teh stvareh se pred terapijo pogovorite z zdravnikom. Prav zato je terapija z botoksom najpogosteje uporabljena estetska terapija na svetu. Je hitra, enostavna in le malo boleča.

Uporaba botoksa ni priporočljiva, če ste noseči, če dojite ali če jemljete kakršnakoli zdravila. Na to morate obvezno opozoriti zdravnika in se z njim posvetovati, če je poseg za vas primerna izbira.

Terapija z botoksom za glajenje gub na področju obraza

Botoks se največkrat uporablja za glajenje gub na čelu, med obrvmi in okrog oči. Te gubice se začnejo pojavljati okrog tridesetega leta starosti, zato je takrat pravi čas, da se odločite za prvo terapijo z botoksom. Ob rednih terapijah z botoksom koža ostane gladka in prožno tudi desetletje po nastanku prvih gubic.

 

Za dober estetski rezultat se je potrebno pred posegom pogovoriti z zdravnikom in  izbrati zdravnika, ki teh posegov opravi veliko, tako kot naši zdravniki v Skin dermatologiji.

 

Kdorkoli se bi rad odločil za poseg na svojem obrazu, lahko na naši spletni strani preveri, kako izgleda poseg pomlajevanja z botoksom. Preberete si lahko tudi mnenje strank in se zato lažje odločite za poseg pri nas. Za vse, ki se boste odločili za pomlajevanje obraza, imamo pripravljene akcije v katerih vam nudimo ekskluziven 30-odstotni popust na pakete glajenja gub ob določenih dnevih- BOTOKS DNEVI V SKIN DERMATOLOGIJI.

Več o botoksu TUKAJ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontakt

Zapri

×

Pokličite nas

+386 31 446 999


Povežite se z nami


E-novice

naročite se na naše e-novice in prejmite brezplačen priročnikRezervirajte termin


    Ime in priimek *

    E-pošta *

    Telefon *

    Vaše sporočilo